Uutinen

Väyläopinnoilla yliopistoon tai ammattikorkeakouluun

Laadukas lähiopetus, henkilökohtainen ohjaus ja pienet opiskeluryhmät.

Hae opiskelemaan

Väyläopinnoilla yliopistoon tai ammattikorkeakouluun

Tiesitkö, että suorittamalla avoimen yliopiston tai ammattikorkeakoulun opintoja voit hakea korkeakouluun ilman valintakoetta. Alkio-opistossa suoritetut yliopisto- ja amk-opinnot voit hyväksilukea osaksi tutkintoa, kun saat opiskelupaikan korkeakoulusta. Suoritetut opinnot nopeuttavat valmistumistasi.

Pienten opetusryhmien ansiosta opettajilla on aikaa jokaiselle opiskelijalle. Meillä saat henkilökohtaista tukea, laadukasta lähiopetusta, konkreettisia valmiuksia onnistumiseen sekä vertaistukea muilta alkiolaisilta.

Alkio-opistossa opit korkeakoulussa tarvittavia opiskelutaitoja sekä alasi keskeisiä perustietoja ja käsitteitä. Samalla voit valmistautua halutessasi valintakokeisiin. Asemasi ensikertalaiskiintiössä säilyy. Opinnot oikeuttavat toisen asteen opintotukeen. Alkio-opistossa saat huippuopetusta ja -ohjausta.

Alkio-opiston kautta voit tähdätä yliopistoon ja ammattikorkeakouluun kolmea eri reittiä pitkin : avoin väylä, valintakoe ja todistusvalinta.

  • Suorittamillasi avoimen yliopiston opinnoilla voit hakea erillishaun kautta yliopistoon avoimen väylän kautta.
  • Suorittamalla korkeakouluopintoja valmistaudut alasi valintakokeisiin ja parannat mahdollisuuttasi saada opiskelupaikka valintakokeiden kautta.
  • Kertaamalla tehokkaasti lukioaineita valmistaudut yo-kirjoituksiin.

 

Alkio-opistosta väyläopinnoilla yliopistoon

Seuraavilla opintolinjoilla voit suorittaa yliopiston väyläopintoja:

Avointa yliopisto-opetusta järjestetään yhteistyössä Itä-Suomen (Joensuu, Kuopio), Jyväskylän ja Turun yliopistojen kanssa. Suorittamillasi avoimen yliopiston opinnoilla voit hakea yliopiston tutkinto-opiskelijaksi myös ilman ylioppilastodistusta.

Opiskelijat ovat yhden lukuvuoden aikana suorittaneet avoimen yliopiston opintoja 25–75 opintopistettä eli 1–2 perusopintokokonaisuutta sekä yleis-, kieli- ja viestintäopintoja. Kieli- ja viestintäopinnot kannattaa suorittaa jo meillä etukäteen tutussa opiskeluryhmässä.

Väyläopinnoilla Jyväskylän Kauppakorkeakouluun

Asuin koko Alkio-vuoden opiskelija-asuntolassa ja opistolla oli aina mukava tunnelma. Opin nopeasti tuntemaan mukavia opiskelijoita kaikkialta Suomesta ja Alkion mahtavia opettajia, jotka olivat aina tukena ja ohjeistamassa tarpeen vaatiessa. Ryhmäkoot ovat linjoilla maltillisia, joten opettajat pystyivät antamaan opiskelijoille erittäin yksilöllistä ohjausta.

Väyläopintoja Alkio-opistossa

Alkio-vuosi on ollut loistava vaihtoehto yliopistoon pääsylle juuri väylän kautta, sillä se tarjoaa vaihtoehtoisen tavan osoittaa motivaatio opintoihin, ja väyläopinnoissa omaa opiskelua pystyy suunnittelemaan, kehittämään ja muokkaamaan koko vuoden ajan. Alkio-vuosi on ollut myös erinomainen tapa laskeutua korkeakoulumaailmaan, jossa käytänteet ja opiskelu kuitenkin eroaa varsin paljon toiseen asteeseen verrattuna.

Yhteiskunta- ja valtiotieteet 2020–2021, Triinu

Väyläopinnoilla ammattikorkeakouluun

Seuraavalla opintolinjalla voit suorittaa sosiaali- ja terveysalan amk-väyläopintoja:

SOTELI-linjan opinnot ovat osa Jyväskylän ammattikorkeakoulun sekä Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun opetussuunnitelmia ja hyväksiluettavissa tutkintoon, sitten kun ammattikorkeakoulun ovet avautuvat sinulle. Linjalla kehität opiskelutaitojasi laajasti ja valmistaudut samalla myös ammattikorkeakoulujen yhteiseen valintakokeeseen. Lukuvuoden mittaiset opinnot mahdollistavat opiskelupaikan hakemisen myös avoimen väylän kautta.

Uusia ystäviä, loistavia opettajia sekä opiskelupaikka JAMKista!

Alkio-opiston opinnot valmentavat hyvin pääsykokeisiin, sillä esimerkiksi englannin osion harjoitteluun oli tarjolla tehopreppauskurssi sekä ammattikorkeakoulun tarjoama kielikurssi. Lisäksi matematiikan ja äidinkielen osioon oli tarjolla erilaisia harjoituksia ja tehtäviä. Opintojen aikana kehityin erityisesti kirjoittamis- sekä esiintymistaidoissa, jotka ovat olleet minulle haasteellisimpia osa-alueita. Vuosi opistolla myös kasvatti itseluottamustani opintojen suhteen. Lisäksi koen, että kielitaitoni parani kurssien avulla ja ylitin itseni esimerkiksi pitämällä esitelmän englanniksi sekä ruotsiksi luokan edessä, mikä on ollut yksi suurin pelkoni. Vuoden aikana sain myös vahvistusta sille, että minua kiinnostaa eniten toimintaterapian sekä sosionomin opinnot.

Tie kohti tutkintoa

Pienet opiskeluryhmät, laadukas lähiopetus, henkilökohtainen ohjaus ja yhteisöllinen tapa toimia luovat erityisen hyvät puitteet opiskeluun.  Aika Alkiossa voi merkitä sinulle enemmän kuin uskotkaan. Se on erityinen ajanjakso elämässäsi. Hae nyt opiskelupaikkaa. Pakkaa elokuussa reppusi ja tule Alkio-opistolle keräämään se täyteen oppeja ja kokemuksia, jotka tulet muistamaan aina.

Olet lämpimästi tervetullut meille!