Opintolinjat

Elämäsi paras välivuosi odottaa sinua!

Tule viettämään elämäsi paras vuosi Alkio-opistolla!

Lukuisat opintolinjamme tarjoavat monenlaisia mahdollisuuksia sinulle, joka haluat oppia, opiskella ja kokea yhdessä. Laadukas lähiopetus, henkilökohtainen ohjaus ja yhteisöllinen tapa toimia antavat sinulle eväät tulevaan. Tule ja koe Alkio-opisto itse!

Opetus toteutetaan lukuvuoden, syyslukukauden tai kevätlukukauden mittaisilla opintolinjoilla. Haet opiskelijaksi valitsemallesi linjalle, joka valmistaa sinua kohti haluamaasi tutkintoa.

Alkio-opistossa opiskelu on kokopäiväistä ja työviikko on viisipäiväinen. Opiskelu koostuu opiston omista kursseista ja avoimen korkekakoulun opinnoista. Oppituntien lisäksi opiskelija varaa aikaa omatoimiseen opiskeluun. Jos opiskelet vain opiston kursseja, niin oppitunteja tulisi olla omassa lukujärjestyksessäsi noin 25 tuntia. Opetustoimi on jaettu opintolinjoiksi. Kukin opiskelija on jonkin linjan opiskelija ja opetussuunnitelma määräytyy linjan opinnoista. Lisäksi Alkiolla on tarjolla viestintä- ja kieliopintoja sekä yleisopintoja. Jokainen voi poimia omaan opintosuunnitelmaansa opintoja myös näistä sekä muiden linjojen opintotarjonnasta, mikäli ne sopivat omaan aikatauluun. Opetusta on perjantaisin klo 14.30 saakka, lisäksi muutamana lauantaina järjestetään yleinen tenttitilaisuus. Joissakin opintokokonaisuuksissa on opetusta myös viikonloppuisin.

Opintotarjonta koostuu opiston omista kursseista sekä avoimen yliopiston ja avoimen ammattikorkeakoulun opinnot, jotka ovat keskeinen osa opiskelua. Ne muodostavat yleensä opintokokonaisuuksia, kuten perusopinnot ja aineopinnot. Näihin opintovaatimukset ja opetussuunnitelmat tulevat aina siltä korkeakoululta, minkä opinnoista on kyse. Opintomaksuusi sisältyvät kaikki opiston opintotarjottimelta valitsemasi opinnot, myös avoimet yliopisto ja amk-opinnot. Alkio-opistolla on opintoja kolmesta yliopistosta (Jyväskylän, Turun ja Itä-Suomen yliopistot) ja kolmesta ammattikorkeakoulusta (Jyväskylän, Kaakkois-Suomen ja Humanistinen ammattikorkeakoulu).

Elämäsi paras välivuosi 
odottaa sinua!

Meidän mielestämme välivuosi on ennen kaikkea mahdollisuus. Ota siitä siis kaikki hyöty irti ja tule lukukaudeksi tai -vuodeksi Alkio-opistolle. Saat parhaan hyödyn, kun pakkaat reppusi ja tulet opiskelemaan ja asumaan paikan päälle, kauniille Tähtiniemen kampukselle Jyväskylän kupeeseen. Käy lukemassa millaista arki Alkio-opistossa on ja hae nyt!

Miksi Alkio-opistoon?

Olipa tavoitteenasi korkeakoulupaikka unelmiesi alalla, oman alan löytäminen tai osaamisen täydentäminen, Alkio-opistosta saat eväät tulevaisuuteen. Me uskomme siihen, että parhaat muistot ja kokemukset luodaan yhdessä: oppien, eläen, nauraen, kokien ja toisiamme tukien. Aika Alkio-opistolla opettaa sinulle yllättävän paljon, ja myös itsestäsi enemmän kuin ehkä uskotkaan. Pakkaa siis reppusi ja tule Alkio-opistolle keräämään se täyteen oppeja ja kokemuksia, jotka tulet muistamaan aina. Listasimme alle kolme syytä, miksi hakea Alkio-opistolle:

Vertaistuki ja ystävyyssuhteet

Me olemme yhteisö, joka antaa vertaistukea, kannustusta ja koko elämän mittaisia ystävyyssuhteita. Pääset opiskelemaan ja oppimaan muiden samasta alasta kiinnostuneiden ja samanhenkisten kurssikavereidesi kanssa.

Henkilökohtainen 
tuki ja opetus

Alkio-opistossa et jää yksin. Tarjoamme laadukasta lähiopetusta ja yksilöllistä ohjausta, jotka takaavat sen, että sinulla on aina apua saatavilla. Älä siis jää yksin pääsykoeurakan edessä, vaan tule meille – opiskellaan ja onnistutaan yhdessä!

Edistät yliopisto-opintoja jo Alkiolla

Alkio-opistolla pääset paitsi valmistautumaan pääsykokeisiin, myös konkreettisesti käymään yliopisto-opintoja. Kurssit saat hyväksiluettua tutkintoon, kun pääset yliopistoon. Et myöskään menetä paikkaasi ensikertalaiskiintiössä!

Tutustu opiskelija-palveluihin!

Olipa tavoitteesi mikä tahansa, me Alkiolla haluamme tukea ja auttaa sinua parhaalla mahdollisella tavalla. Tarjoamme opiskelijoillemme laadukkaan opinto-ohjauksen lisäksi palveluita niin asumiseen, ruokailuun kuin vaikuttamiseen liittyen. Käytössäsi on monipuoliset kirjasto- ja ICT-palvelut. Opistolla käy oma opiskelijaterveydenhoitaja viikoittain.

Jäikö jokin mietityttämään?

Onko mielesssäsi jokin kysymys opiskelusta Alkio-opistolla? Pohditko, mikä ala tai opintomuoto sopisi sinulle parhaiten? Mitä opiskelu maksaa ja kuinka rahoittaa ne?
Kurkkaa usein kysytyt kysymyksemme ja löydä vastaus mieltäsi askarruttaviin asioihin!