Opintolinja

Lääketiede

Tavoitteena lääkis? Tervetuloa opiskelemaan!

Hae tästä

Lääketiede

Kohti lääketieteellistä tiedekuntaa

Lukuvuoden 2024–2025 haku on auki! Varaa paikkasi heti, sillä kaikki halukkaat eivät mahdu linjalle!

Kiinnostaako lääketiede? Oletko aina haaveillut lääkärin urasta, mutta lääketieteelliseen tuntuu liian haastavalta päästä opiskelemaan? Oletko yrittänyt opiskella itsenäisesti valintakokeisiin, mutta opiskelu ei vaan ole tarpeeksi tehokasta? Pääsisitkö lääkikseen, jos saisit korotettua YO-arvosanojasi? Lääketieteen linja on suunnattu juuri sinua varten!

Koko lukuvuoden mittaisissa opinnoissa opiskelet tehokkaasti kaikki fysiikan, kemian ja biologian lukiokurssien sisällöt sekä lääketieteellisen valintakokeen vaatiman matematiikan ammattitaitoisten opettajiemme kanssa. Lääkiksen valintakokeeseen valmistautuessa kertaat samalla YO-kokeiden sisältöjä. Koska lääkiksen valintakoe testaa muutakin kuin luonnontieteiden hallintaa, opinnoissa valmistaudut valintakokeeseen myös mentaalisesti ja taidollisesti.

Me haluamme olla apunasi matkalla kohti lääkistä – anna meille mahdollisuus auttaa sinua saavuttamaan unelmasi! Hae jatkuvan haun kautta elokuussa 2024 alkaviin opintoihin!

Kolme reittiä lääketieteelliseen tiedekuntaan

Valintakokeen kautta

Lääketieteelliseen tiedekuntaan pääsee opiskelemaan menestymällä valintakokeessa. Koko vuoden opinnoissa otat haltuun juuri ne asiat, joita valintakoe sinulta vaatii.

Todistusvalinnan kautta

Valintakokeeseen valmistautuessa opiskelet samat asiat, joita luonnontieteiden YO-kokeissa testataan. Lääketieteen valintakokeeseen valmistautumisen ohella voit korottaa YO-arvosanojasi ja päästä lääkikseen todistusvalinnan kautta.

Opiskelu ulkomailla

Monet muut maat tarjoavat lääketieteen koulutusta joko englanniksi tai maan omalla virallisella kielellä. Useimpien maiden valinnoissa painotetaan biologian ja kemian opintoja, joten jos tähtäimessäsi on ulkomailla opiskelu, niitä kannattaa painottaa myös meillä!

Mitä voit opiskella koko lukuvuoden lääkisopinnoissa?

Lääketiede -linjan opiskelun pääpaino on lääketieteellisen valintakokeen sisältöjen opettelussa, eli biologian, kemian ja fysiikan lukiokursseissa. Lisäksi opettelemme tarvittavilta osin matematiikkaa, koska ilman sitä fysiikan ja kemian laskut eivät onnistu. Opetus on opettajajohtoista lähiopetusta, jolloin olet mahdollisimman paljon tekemisissä ammattitaitoisen henkilökuntamme kanssa ja saat vastaukset kysymyksiisi.

Lisäksi linjalla harjoittelemme valintakokeen vastaustekniikkaa. Lääketieteellinen valintakoe on uudistunut useita kertoja muutaman viime vuoden aikana. Opintolinjalla reagoimme muutoksiin harjoittelemalla tulevia ominaisuuksia, kuten nelilaskimella laskemista tai sähköiseen valintakokeeseen vastaamista. Jotta teoria saataisiin myös käytäntöön, opintolinjalla on tarjolla useita simuloituja valintakokeita, joissa pääset testaamaan oppimaasi tietoa, oppimismenetelmiesi toimivuutta sekä vastaustekniikkaasi. Simuista ja muista harjoituskokeista saat arvokasta palautetta suorituksestasi: löydät omat vahvuutesi ja kehityskohteesi.

Opintojen alussa teet henkilökohtaisen opintosuunnitelman yhdessä linjanjohtajan kanssa, jolloin lukujärjestystäsi muokataan juuri sinun tarpeidesi mukaisesti. Eriyttämistä varten linjalla on tarjolla sekä tukikursseja että haastavampia vaihtoehtoja. Nämä ovat tarpeen jos lukio-opinnoista on vierähtänyt jo aikaa tai kaipaat lisähaastetta perustehtävien rinnalle.

|

Alkio-opisto ponnahduslautana lääkikseen

Heti syksyllä oli opiston järjestämänä hauskoja aktiviteetteja ja saunailtoja, mutta myös opintojen kanssa hypättiin suoraan syvään päätyyn. Tämä oli varsin hyvä asia, sillä lääkiskokeeseen opiskeltavaa asiaa on paljon ja aikaa vain rajallisesti. Opintojen aloituksessa erityisen positiivista oli se, että ennen fysiikkaan siirtymistä luvassa oli matikan kurssi, jossa varmistettiin fysiikassa tarvittava matemaattinen osaaminen. Kaiken kaikkiaan opetus oli erittäin laadukasta ja kurssit strukturoitu optimaalisesti mahdollisimman tehokkaan oppimisen kannalta.

Lue Helin opiskelijatarina

Opiskelu ja opetus Alkio-opistossa

Opiskelu linjalla on kokoaikaista, joten sinulla on oikeus opintotukeen. Koska Alkio-opisto luetaan toisen asteen oppilaitokseksi, opintovuosi ei vie myöskään tukikuukausia korkeakouluopinnoista. Opiskelupaikka Alkiolla ei muuta asemaasi korkeakouluhaun ensikertalaiskiintiössä. Voit siis turvallisesti kokeilla, onko Alkio sinun ponnahduslautasi kohti unelmiasi – elämäsi paras välivuosi odottaa sinua.

Opintolinja kestää lukuvuoden, jonka aikana pääset osaksi tiivistä yhteisöä opiskelujen, retkien ja muiden tapahtumien järjestämisen tiimellyksessä. Alkio-opisto on yhteisö, josta saat tukea, kannustusta, vertaistukea ja koko elämän mittaisia ystävyyssuhteita. Oman ryhmän antama tuki ja ryhmähenki ovatkin opintojen etenemisen kannalta tärkeällä sijalla. Alkiolla saat viettää aikaa samanhenkisten ihmisten kanssa, joilla on samat tavoitteet kuin sinulla.

Opiskelu lääketiede -opintolinjalla antaa sinulle todella kattavasti tietoa fysiikasta, kemiasta ja biologiasta. Vaikka aineet ovatkin tärkeitä lääketieteellisen valintakokeen kannalta, tärkeintä on kuitenkin oppiaineiden tarjoama yleissivistys: luonnontieteiden avulla ymmärrät, miten maailma toimii ja luonnontieteitä opiskelemalla opit sellaisia oppimistaitoja, joista on varmasti hyötyä monissa muissakin elämäntilanteissa ja paikoissa kuin valintakokeessa. Keväällä teemme myös harjoituskokeita ja tutustumme pääsykoemateriaaleihin yhdessä oppien ja onnistuen. Älä siis jää yksin pääsykoeurakan kanssa – meillä saat siihen henkilökohtaista tukea, laadukasta lähiopetusta, konkreettisia valmiuksia onnistumiseen sekä vertaistukea muilta alkiolaisilta.

Opintojen suunnittelussa saat tukea ja ohjausta opintolautasesi kokoamiseen: laadukas lähiopetus ja yksilöllinen ohjaus takaavat sen, että sinulla on aina apua saatavilla. Alkio-opistossa opiskelemasi yliopistokurssit saat hyväksiluettua yliopistossa, joten vuosi Alkio-opistolla vie sinua kohti tutkintoa ja on todellinen investointi tulevaisuuteen. Yliopiston tärkeä tehtävä on tehdä sinusta ikuinen oppija — sama tavoite on myös meillä.

Miksi lääketieteen linjalle?

Parhaat tulokset tehdään yhdessä ja aika Alkio-opistossa voi merkitä sinulle enemmän kuin uskotkaan. Se on erityinen ajanjakso elämässäsi, kuten meillä opiskelleet opiskelijat sanovat. Sinulla on mahdollisuus kasvaa ja kehittyä, oppia ja opiskella, sekä ennen kaikkea luoda yhdessä kokemuksia ja elämyksiä, jotka tulet muistamaan aina. Tässä kolme syytä tulla lääketieteeseen suuntaavalle opintolinjalle Alkio-opistoon:

Yhteisöllisyys

Yhdessä opiskelussa ja vertaistuessa on voimaa! Pääset opiskelemaan ja oppimaan muiden samasta alasta kiinnostuneiden ja samanhenkisten kurssikavereidesi kanssa.

Konkretia

Opintolinjalla opiskelet kaikki lääketieteellisessä valintakokeessa vaadittavat asiasisällöt opettajan johdolla ja valmistaudut valintakokeisiin taktikointien ja henkisen valmistautumisen kautta. Tekemällä ja harjoittelemalla oppii!

Opettajien saavutettavuus

Voit kysyä opettajilta neuvoa myös oppituntien ulkopuolella – tähän on osoitettu viikoittain erilliset ajankohdat, joista osa on iltaisin, osa päivisin.

Usein kysyttyä opiskelusta

Onko mielessäsi jokin kysymys opiskelusta Alkio-opistolla? Tutustu opintolinjan tarjontaan ja kurkkaa usein kysytyt kysymyksemme, joista löydät vastaukset mieltäsi askarruttaviin asioihin!

Tämä riippuu omasta opiskelutaustastasi ja tavoitteistasi! Lyhyesti: jos luonnontieteiden (biologia, fysiikka ja kemia) osaamisesi on vahvaa ja tähtäät valintakokeeseen, tule meille kevätlukukaudeksi Lääketiede kevät -linjan opintoihin! Muissa tapauksissa koko lukuvuoden kestävän Lääketiede-linjan opinnot on hyvin todennäköisesti fiksuin valinta valikoimastamme.

Et menetä. Alkio-opiston opintoihin voit hakea toisen asteen opintotukea, joka ei syö korkeakoulun tukikuukausia.

Et menetä. Ensikertalaisuus koskee vain vastaanotettua korkeakouluopiskelupaikkaa.

Ei; vahvuutemme on lähiopetus, ja siinä pysymme. (Mikäli koronaviruksen kaltainen olio rajoittaa kontakteja joskus tulevaisuudessa, osaamme kyllä hoitaa myös etäpuolen.) Hybridiversiosta kärsivät joko läsnäolijat tai etäilijät, joten tätä emme käytä vakiona.

Valitettavasti et, sillä emme tarjoa suoraan tutkintoon johtavaa koulutusta.

Kyllä voit. Koko lukuvuoden kestävällä Lääketieteen linjalla aloitamme luonnontieteiden opiskelun ihan alusta, joten lukiokurssien aiempaa opiskelua ei vaadita. Matemaattisia taitoja tarvitaan yhtälön pyörityksen osalta jo heti ensimmäisellä viikolla, joten niitä kannattaa harjoitella ennen opintojen alkua itsenäisesti. Opintovuoden työmäärää voit keventää silmäilemällä etukäteen lukion luonnontieteiden kurssikirjoja läpi, jotta termit ovat tuttuja lukuvuoden alkaessa. Jos olet muuta kautta hankkinut noin lukiotasoiset tiedot biologiassa, fysiikassa ja kemiassa, tervetuloa mukaan Lääketieteen kevään opintolinjalle

Kyllä, ja valintakokeisiin valmistautuessa käydään läpi opettajan kanssa myös YO-kokeen sisällöt, joten voit korottaa YO-arvosanojasi oppimillasi tiedoilla ja tällöin parannat mahdollisuuttasi tulla valituksi todistusvalinnan kautta.