Arkea Alkiolla

Hae opiskelemaan

Me olemme Alkio-opisto!

Jyväskylän kupeessa kauniilla Korpilahdella sijaitsee Alkio-opisto. Laaja yhteistyö yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen kanssa tarjoavat opiskelijoillemme erinomaisen mahdollisuuden opiskella monipuolisesti avoimia yliopisto- ja amk-opintoja sekä suorittaa väyläopintoja. Suoritetut opinnot ja lukiokurssien kertaus antavat tärkeitä eväitä pääsykokeisiin ja tien kohti tutkintoa. Laadukas lähiopetus, henkilökohtainen ohjaus ja motivoituneet opiskelukaverit siivittävät parhaaseen opintomenestykseen.

Päijänteen rannalla Tähtiniemen kampuksella opiskelee lähes 300 kaikkialta Suomesta tullutta Alkio-opiston opiskelijaa sekä lähes 200 Humanistisen ammattikorkeakoulun opiskelijaa. Tarjoamme laadukasta opetusta useilla koulutusaloilla moneen eri tarpeeseen. Olipa tavoitteenasi korkeakoulupaikka unelmiesi alalla, oman alan löytäminen tai osaamisen täydentäminen, Alkio-opistosta saat eväät tulevaisuuteen. Me uskomme siihen, että parhaat muistot ja kokemukset luodaan yhdessä: oppien, eläen, nauraen, kokien ja toisiamme tukien. Aika Alkiossa opettaa sinulle yllättävän paljon, ja myös itsestäsi enemmän kuin ehkä uskotkaan. Pakkaa siis reppusi ja tule Alkio-opistolle keräämään se täyteen oppeja ja kokemuksia, jotka tulet muistamaan aina.

Olet lämpimästi tervetullut meille.

Tule ja koe Alkio-opisto itse!

Alkio-opiston arvot

Voimaannuttava yhteisöllisyys

Ihmisyys, avoimuus, arvostaminen, suvaitsevaisuus, tasa-arvo eli Alkio-opistossa ihminen kohtaa ihmisen.

Edelläkävijyys

Tavoitteellisuus, kehittäminen, kehittyminen, luotettavuus eli Alkio-opisto on tiennäyttäjä ja edustaa parasta laatua.

Laatu

Luotettavuus, taloudellisuus ja tehokkuus, markkinalupauksen pitäminen ja Alkio-opistossa on oikea ihminen oikealla paikalla.

Kestävä kehitys

Ekologinen, taloudellinen, sosiaalinen ja kulttuurinen kestävyys eli Alkio-opistossa inhimillinen ja sosiaalinen pääoma, ympäristön huomioiminen ja taloudellisuus luovat perushyvinvointia.

Aktiivinen kansalaisuus

Alkio-opisto toimii yhteiskunnassa ja kasvattaa hyviä kansalaisia, jotka vievät yhteiskuntaa eteenpäin

Tulevaisuususko

Myönteisyys, luottavaisuus, välittäminen eli Alkio-opistossa uskotaan, että juurista ammentamalla voidaan luoda tulevaa ja olla edelläkävijöitä

|

Mikä ihmeen kansanopisto?

Heips! Täällä blogissa on jokunen vuosi tullut juttua Alkion kansanopistosta. On ihmettelyä, hehkutusta ja selostusta. Jotain opiskellaan. Vaikuttaa ihan kivalta. Mutta mistä edes on kysymys? Mikä oikeastaan on kansanopisto? Esittelen nyt tässä tekstissä kansanopiston toimintaa kahden vuoden kokemuksen ajalta.

Lue koko tarina

Miksi Alkio-opistoon?

Syyt, miksi Alkio-opisto on hyvä valinta matkalla kohti opiskelupaikkaa.

Yhteisöllisyys

Me olemme yhteisö, joka antaa vertaistukea, kannustusta ja koko elämän mittaisia ystävyyssuhteita. Pääset opiskelemaan ja oppimaan muiden samasta alasta kiinnostuneiden ja samanhenkisten kurssikavereidesi kanssa. Vertaistuki on parasta!

Sinua varten

Alkio-opistossa et jää yksin. Tarjoamme laadukasta lähiopetusta ja yksilöllistä ohjausta, jotka takaavat sen, että sinulla on aina apua saatavilla. Voimme räätälöidä opintosi juuri sinun näköiseksi ja tilanteeseesi sopivaksi.

Tie kohti tutkintoa

Opinnot Alkio-opistossa auttavat sinua saavuttamaan tavoitteesi ja selvittämään, mikä ala sinulle sopii ja mitkä ovat vahvuutesi. Suorittamasi opinnot voit myöhemmin saada hyväksiluettua osaksi tutkintoa, joten aika opistossa on todellinen investointi tulevaisuuteen.

Opiskelijakunta, asuntolatoimikunta ja Hyvis-toiminta

Opiston arki koostuu oppituntien ja opiskelun lisäksi vapaa-ajasta ja asuvien opiskelijoiden kohdalla asumiseen liittyvistä askareista ja yhteisistä pelisäännöistä.

Opiskelijat valitsevat opintolinjoittain edustajat opiskelijakunnan hallitukseen, jota johtaa oltermanni. OPKH järjestää mm. vapaa-ajantoimintaa ja tapahtumia. Asuntolassa asuvat opiskelijat valitsevat keskuudestaan edustajat asuntolatoimikuntaan, joka on opiskelijoiden ja opiston yhteinen foorumi asumiseen liittyvissä asioissa.

Hyvis-toiminnan tavoitteena on lisätä opiskelijoiden hyvinvointia kestävällä tavalla. Toiminnan puitteissa opiskelijat tutustuvat toisiinsa yli linjarajojen. Toimintaa voi järjestää henkilökunta tai opiskelijat yksin tai työpareittain. Hyvis-toimintaa organisoivat opiskeluhuoltoryhmä ja keke-ryhmä.

Opintomaksut

Lue lisää opintomaksuista ja siitä mitä ne kattavat. Opiskeluun on myös tarjolla erilaisia tukia.

Alkio-opiston vastuullisuuden kulmakivet

Koemme, että myös meillä Alkio-opistolla on vastuu kantaa oma osuutemme paremman ja kestävämmän tulevaisuuden puolesta. Vastuullisuuden kulmakivinä ovat laadukkaan toiminnan takaava OKKA-sertifikaatti, ajatuksella määritetyt tulevaisuuden tavoitteet ja huolella toteutetut kestävän kehityksen toimenpiteet.

OKKA-sertifikaatti

OKKA-sertifikaatti on valtakunnallinen oppilaitosten kestävän kehityksen sertifikaatti, jonka ansaitseminen vaatii suunnitelmallista kehittämistyötä kestävän kehityksen puolesta. Sertifikaatti toimii tunnustuksena jo tehdystä työstä, sekä motivaattorina ja tukena toiminnan kehittämisessä.

Tavoitteet

Oppilaitoksena tavoitteemme on olla kestävyysosaamisen kärjessä vuoteen 2025 mennessä, ja olemme aloittaneet matkamme kohti vuoden 2030 hiilineutraaliustavoitetta. Tämän lisäksi tavoitteenamme on liittää kestävän kehitys osaksi Alkio-opiston voimaannuttavaa yhteisöllisyyttä ja Tähtiniemen aluekehittämistä.

Toimenpiteet

Kestävän kehityksen tavoitteet voidaan saavuttaa pienillä arjen teoilla ja suurilla toiminnan muutoksilla. Kestävän kehityksen toimemme koskevat kestävyysosaamisen kärkipaikan ja hiilineutraaliuden saavuttamista, opiskelijoiden hyvinvointia ja yhteisöllisyyttä sekä yhteistöitä ja verkostojamme.