Opintosetelit

Työttömän opintoseteli ja maahanmuuttajan opintoseteli

Opintoseteliä voivat hakea

  • Työvoimatoimistossa työttömänä työnhakijana olevat
  • Maahanmuuttajataustaiset

Opintoseteli perustuu opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämään valtion avustukseen. Koulutus sisältää Alkio-opiston opintolinjojen sisältämät opinnot ja tehostetun opintojen tukemisen. Opiskelija voi itse valita opintolinjansa ja suorittamansa opinnot. Opintoseteli ei vaikuta Kelan opintotukeen. Hakuohjeet alla.

Työttömän opintoseteli

Työttömän opintoseteli kattaa osan Alkio-opiston opintomaksun kustannuksista, joihin sisältyy myös avoimen yliopiston ja/tai avoimen ammattikorkeakoulun opintoja.

Voit hakea opintoseteliä, jos olet TE-toimistossa työttömänä työnhakijana, sinut on hyväksytty opiskelijaksi Alkio-opistoon ja olet maksanut varausmaksun.

Hakuohjeet

Opintosetelihaku syyslukukaudella alkaviin opintoihin avautuu heinäkuun lopussa. Hakuaika on kaksi viikkoa. Täytä hakemus alla olevien ohjeiden mukaisesti. Lisätietoja toimisto@alkio.fi.

Hakuaika: 22.7.–5.8.2024.

Täytä, tulosta ja allekirjoita opintosetelihakemus ja toimita se ja työvoimatoimiston antama todistus työttömyyden kestosta Alkio-opiston toimistoon viimeistään hakuajan päättymispäivänä klo 12.00 mennessä. Todistukseksi käy myös tuloste, jonka saat omista tiedoistasi TE-toimiston verkkopalveluista. Päätökset opintoseteleistä tehdään viikon kuluessa haun päättymisestä.

Setelin saannin perustana on työttömyysaika ja vapaamuotoisesti kirjoitetut perustelut, miksi sinun pitäisi saada seteli. Päätöksistä ilmoitetaan sinulle sähköpostilla.

Maahanmuuttajan opintoseteli

Maahanmuuttajan opintoseteli kattaa opetuksen, lounaan ja asumisen 2 hengen huoneessa tai linja-auton matkakortin Jyväskylän tai Jämsän seudulta. Opetukseen voi sisältyä avoimen yliopiston ja/tai avoimen ammattikorkeakoulun opintoja.

Voit hakea maahanmuuttajan opintoseteliä, jos sinut on hyväksytty opiskelijaksi ja olet ilmoittanut, että otat opiskelupaikan vastaan.

Hakuohjeet

Elokuussa alkaviin opintoihin opintosetelihaku päättyy 5.8.2024.

Hakuaika: 22.7.–5.8.2024.

Täytä, tulosta ja allekirjoita maahanmuuttajan opintosetelihakemus ja toimita se Alkio-opiston toimistoon viimeistään hakuajan päättymispäivänä klo 12.00 mennessä.