Opiskelijapalvelut

Tukenasi reittisi varrella

Olipa tavoitteesi mikä tahansa, me Alkiolla haluamme tukea ja auttaa sinua parhaalla mahdollisella tavalla. Tarjoamme opiskelijoillemme laadukkaan opinto-ohjauksen lisäksi palveluita niin asumiseen, ruokailuun kuin vaikuttamiseen liittyen. Lisäksi käytössäsi on kirjasto- ja terveydenhuoltopalvelumme.

Alkio-opisto on sinua varten.

Ohjausta ja tukea tarpeesi mukaan

Alkio-opistossa et jää yksin. Tarjoamme laadukasta lähiopetusta ja yksilöllistä ohjausta, jotka takaavat sen, että sinulla on aina apua saatavilla. Alkio-opiston etuina on koko lukuvuoden jatkuva henkilökohtainen opintojen ohjaus, asiantuntevat opettajat ja kannustava opiskelijayhteisö.

Opintojen alussa laadit henkilökohtaisen opintosuunnitelman, hopsin, yhdessä linjanjohtajasi kanssa. Voit koota opinnoista tavoitteisiisi sopivan kokonaisuuden. Opinto-ohjauksella parannetaan jatko-opintomahdollisuuksiasi ja kehitetään jatko-opinnoissa tarvittavia itsenäisen työskentelyn taitoja. Ohjauksella tuetaan sinun omavastuisuutta, itseohjautuvuutta ja oppimaan oppimista. Opiskelijana otat itse vastuun opiskelustasi. Opintosuunnitelmaasi voidaan tarvittaessa tarkentaa opintojen arvioinnin sekä ohjauskeskustelujen avulla.

Ensisijainen opinto-ohjaajasi on opintolinjasi linjanjohtaja. Hän ohjaa sinua mm. linjatunneilla, henkilökohtaisten keskustelujen ja opiskelijan kanssa laadittavien henkilökohtaisten opintosuunnitelmien (hops) avulla.

Pidämme huolen, että matkasi Alkiolla on juuri sellainen, kuin toivoisitkin!

 

Asuminen Alkio-opistolla

Ota kaikki irti opistovuodesta ja tule asumaan kauniille Tähtiniemen kampukselle. Asuntolamme viihtyisissä kalustetuissa huoneissa olet kuin kotonasi!

Ravintola Santeri

Ravintola Santeri tarjoaa aamiaista, lounasta ja päivällistä lähellä tuotetuista laadukkaista raaka-aineista. Monipuolisen, maukkaan ja terveellisen ruoan avulla opinnotkin luistavat paremmin.

Meille tärkeitä asioita ovat laadukkaiden aterioiden tuottaminen sinulle ja toiveitasi kuunnellen. Jokaisella aterialla on tarjolla kasvisruokavaihtoehto. Erityisruokavalioita valmistamme lääkärin tai terveydenhoitajan lausunnon perusteella.

Terveydenhuolto

Opistolla käy oma opiskelijaterveydenhoitaja viikoittain. Akuutista terveydenhoidosta vastaa Korpilahden terveysasema. Kaikissa mieltä askarrutavissa asioissa voi kääntyä Alkio-opiston henkilökunnan puoleen.

Opiskeluterveydenhuollon tehtävä on edistää opiskelijoiden terveyttä ja opiskelukykyä, edistää opiskeluympäristön terveellisyyttä ja turvallisuutta sekä järjestää terveyden- ja sairaanhoitopalveluja opiskelijoille.

Opisto on tapaturmavakuuttanut opiskelijat lukuvuoden opetuksen ajaksi. Sinun tulee huolehtia itse omasta vapaa-ajan tapaturmavakuutuksestasi ja oman irtaimistosi vakuuttamisesta.

Opistoyhteisön jäsenenä sitoudut siihen, että huolehdit omalta osaltasi opiskelu-, työ- ja yörauhan ylläpitämisestä.

Kirjasto

Alkio-opiston kaikille avoimesta kirjastosta saat lainattua opinnoissa tarvittavaa kirjallisuutta ja aikakauslehtiä. Käytössäsi aineistojen haussa on myös Humak Finna -tietokanta.

Miksi Alkio-opistoon?

Olipa tavoitteenasi korkeakoulupaikka unelmiesi alalla, oman alan löytäminen tai osaamisen täydentäminen, Alkio-opistosta saat eväät tulevaisuuteen. Me uskomme siihen, että parhaat muistot ja kokemukset luodaan yhdessä: oppien, eläen, nauraen, kokien ja toisiamme tukien. Aika Alkio-opistolla opettaa sinulle yllättävän paljon, ja myös itsestäsi enemmän kuin ehkä uskotkaan. Pakkaa siis reppusi ja tule Alkio-opistolle keräämään se täyteen oppeja ja kokemuksia, jotka tulet muistamaan aina. Listasimme alle kolme syytä, miksi hakea Alkio-opistoon:

Yhteisöllisyys

Me olemme yhteisö, joka antaa vertaistukea, kannustusta ja koko elämän mittaisia ystävyyssuhteita. Pääset opiskelemaan ja oppimaan muiden samasta alasta kiinnostuneiden ja samanhenkisten kurssikavereidesi kanssa. Vertaistuki on parasta!

Sinua varten

Alkio-opistolla et jää yksin. Tarjoamme laadukasta lähiopetusta ja yksilöllistä ohjausta, jotka takaavat sen, että sinulla on aina apua saatavilla. Voimme räätälöidä opintosi juuri sinun näköiseksi ja tilanteeseesi sopivaksi. Alkio-opisto on sinua varten – tule siis sellaisena kuin olet.

Tie kohti tutkintoa

Opiskelu Alkio-opistossa auttaa sinua saavuttamaan tavoitteesi ja selvittämään, mikä ala sinulle sopii ja mitkä ovat vahvuutesi. Suorittamasi opinnot voit myöhemmin saada hyväksiluettua osaksi tutkintoa, joten aikasi meillä on todellinen investointi tulevaisuuteen.

Arkea Alkiolla

Arkea Alkiolla siivittää opiskelun lisäksi niin retket, tapahtumat kuin opiskelijakavereiden kanssa vietetty aika. Aktiivinen opiskelijakunta ja säännölliset asuntolakokoukset takaavat viihtyvyyden.

Usein kysyttyä opiskelijapalveluista

Onko mielesssäsi jokin kysymys opiskelusta Alkio-opistolla? Kurkkaa usein kysytyt kysymyksemme ja löydä vastaus mieltäsi askarruttaviin asioihin!

Alkio-opistossa on vuosittain paljon tapahtumia, juhlia ja teemapäiviä, joita eri opintolinjat järjestävät. Näiden lisäksi arkea Alkiolla siivittää monipuoliset vapaa-ajanviettomahdollisuudet. Alla tapahtumat listattuna kuukausittain.

Elokuu

Lukukauden avajaiset – Uudet opiskelijat toivotetaan tervetulleiksi.

Tervetuloa-iltatapahtuma – Opiston henkilökunta ja tuutoriopiskelijat järjestävät mukavaa yhdessäoloa.

Korpilahti-action – Korpilahti ja opiskelutoverit tulevat tutuiksi opintolinjojen välisissä mittelöissä.

Syyskuu

Pajapäivä – Irtaannutaan arkirutiineista ja tutustutaan eri teemapajoihin.

Marraskuu

KEKE-viikko – Näkökulmia kestävään kehitykseen -teemaviikko.

Avoimet ovet – Kutsu vaikka vanhempasi tutustumaan opistoon.

Joulukuu

Itsenäisyystanssiaiset – Juhlaillallinen, tanssia ja juhlaohjelmaa.

Joulujuhla – Ohjelmallinen puurojuhla.

Tammikuu

Kevään linjat alkavat – Uusia opiskelijoita tulee kampukselle.

Uusien ilta – Opiskelijakunta järjestää tervetulo- ja tutustumistapahtuman uusille opiskelijoille.

Helmikuu

Pajapäivä – Irtaannutaan arkirutiineista ja tutustutaan eri teemapajoihin.

Maaliskuu

Opistopäivä – Alkio-opistolla vietetään joka kevät opistopäivää, jolloin vanhat ja uudet opiskelijat kohtaavat.

Toukokuu

Lukuvuoden päätösjuhla

Alkio-opistolla asumisen hinnat sisältyvät opintomaksuun. Katso ajantasasiset hinnat täältä.

Katso ravintola Santerin ruokalistan Jamixista.