Aloita yliopisto-opinnot Alkiolla

Tie kohti tutkintoa ja omaa unelmaasi.

Hae opiskelemaan

”Opiston tarjoama pääsykoevalmennus sekä kanssaopiskelijoiden vertaistuki olivat niitä tekijöitä, joiden takia minulla oli yllättävän hyvä olo pääsykokeesta. Lopulta kesäkuun lopussa sain tiedon paikasta Jyväskylän yliopistossa. Olen todella kiitollinen siitä, kuinka hyvät mahdollisuudet minulla oli pärjätä kokeessa opistovuoden ansiosta.”  – Vilma Ojanperä, Alkio-opiston psykologian linja 2022–2023

Tie yliopistoon ei ole aina suoraviivainen.

Alkio-opistolla viettämäsi lukukauden tai -vuoden myötä olet etulyöntiasemassa tulevassa yhteishaussa, sillä olet edelleen ensikertalainen mutta hallitset jo paljon hakemasi alan sisältöjä. Kun ovet korkeakouluun aukeavat, suorittamasi opinnot voidaan hyväksilukea osaksi tutkintoasi.

3 reittiä kohti unelmiesi opiskelupaikkaa yliopistossa

Alkio-opiston kautta voit tähdätä yliopistoon kolmea eri reittiä pitkin.

Väyläopinnot

Osaan opiskelupaikoista voi hakea avoimen väylän kautta. Suorittamillasi avoimen yliopiston opinnoilla voit hakea yliopistoon ilman valintakoetta. Meillä suoritetut yliopisto-opinnot voit hyväksilukea osaksi tutkintoa kouluun päästessäsi.

Valintakoe

Yliopiston valintakokeisiin valmistautuminen voi olla yksin hankalaa ja stressaavaa. Alkio-opistossa saat laadukasta lähiopetusta ja vertaistukea, kehität opiskelu- ja ajattelutaitojasi sekä parannat mahdollisuuksiasi opiskelupaikan saamisessa valintakokeella.

Ylioppilastodistus

Alkio-opistossa voit opiskella ohjatusti ja kerrata tehokkaasti lukioaineita ja valmistautua ylioppilaskirjoituksiin. Korottamalla lukion arvosanoja parannat mahdollisuuksiasi saada opiskelupaikka yliopistosta todistusvalinnalla.

Miksi hakea Alkio-opistoon?

Alkio-opisto on erinomainen tapa käyttää välivuosi matkalla kohti opiskelupaikkaa.

Vertaistuki ja ystävyyssuhteet

Alkio-opiston yhteisöstä saat vertaistukea, kannustusta ja koko elämän mittaisia ystävyyssuhteita kaikkialta Suomesta. Pääset opiskelemaan ja oppimaan muiden samasta alasta kiinnostuneiden ja samanhenkisten kurssikavereidesi kanssa.

Henkilökohtainen tuki ja opetus

Alkio-opistossa et jää yksin. Laadukas lähiopetus ja yksilöllinen ohjaus takaavat, että apua on aina saatavilla. Älä siis jää yksin pääsykoeurakan edessä, vaan tule mukaan opiskelemaan ja onnistumaan yhdessä!

Edistät yliopisto-opintojasi etukäteen

Alkio-opistolla voit suorittaa yliopisto-opintoja ja valmistautua samalla valintakokeisiin säilyttäen kuitenkin paikkasi ensikertalaiskiintiössä. Opinnot saat hyväksiluettua tutkintoon opiskelupaikan napattuasi.

”Tutustuin Alkiolla aivan ihaniin ihmisiin ja sain uusia ystäviä. Meillä muodostui asuntolassa asuvien opiskelijoiden kanssa mahtava ystäväporukka, jonka kanssa pidämme yhteyttä toivottavasti vielä pitkään.” – Iida Hämäläinen, Alkio-opiston biologian ja luonnontieteiden linja 2022–2023

Välivuosi on ennen kaikkea mahdollisuus

Alkio-opistolta saat apua matkallasi kohti yliopisto-opintoja ja tutkintoa. Meillä voit pohtia, oppia ja kokea lukuisilla eri opintolinjoilla ja päästä lähemmäksi unelmiesi opiskelupaikkaa.

Pääset opiskelemaan ja valmistautumaan valitsemiisi pääsykokeisiin yhdessä kurssikavereidesi kanssa. Meillä et jää yksin – sen varmistavat laadukas lähiopetus, yksilöllinen ohjaus sekä lämminhenkinen ja energiaa antava yhteisömme.

”Vuoden aikana suorittamissani perusopinnoissa kävimme yliopistokursseja, keräsimme uutta tietoa ja opimme uusia taitoja. Linjalaisten vertaistuki ja opettajien aito halu auttaa meitä opiskelijoita täyttämään oma potentiaalimme loi mahtavan alustan oppia ja opetella yliopistomaailman taitoja ja valmistautua korkeakoulun vaatimuksiin.”  – Vilma Nieminen, Alkio-opiston englannin kielen ja viestinnän linja 2022–2023

Suomen laajimmin avointa yliopisto-opetusta järjestävä kansanopisto

Avointa yliopisto-opetusta järjestetään Alkio-opistolla yhteistyössä Itä-Suomen (Joensuu, Kuopio), Jyväskylän  ja Turun yliopistojen sekä Taideyliopiston kanssa.

Suorittamasi opinnot hyväksytään vastaanottavassa yliopistossa kunkin yliopiston AHOT-periaatteiden mukaisesti osaksi tutkintoa. Lisäksi suorittamillasi avoimen yliopiston opinnoilla voit hakea yliopiston tutkinto-opiskelijaksi myös ilman ylioppilastodistusta.

Avoin yliopisto-opetus on osa opintolinjojen opetusta. Oman linjan opintojen lisäksi voit valita opintoja myös muiden linjojen tarjonnasta.

Tänäkin lukuvuonna on tarjolla kymmeniä yliopistollisia opintokokonaisuuksia, ja voit opiskella monipuolisesti

  • perusopintoja tai niiden osia
  • aineopintoja
  • yleis-, kieli- ja viestintäopintoja.

Voit suorittaa lukuvuoden aikana avoimen yliopiston opintoja esimerkiksi 25–75 opintopistettä eli 1–2 perusopintokokonaisuutta sekä yleis-, kieli- ja viestintäopintoja – kaikki yhdessä tuttujen opiskelijatovereiden kanssa.

Jäikö jokin mietityttämään?

Opistolla opiskelu on hyvin monelle uusi juttu. Mieleen herääviä kysymyksiä voivat olla esimerkiksi:

  • Mitä Alkio-opistossa opiskelu käytännössä tarkoittaa?
  • Mitä kaikkea voin opiskella?
  • Säilyykö ensikertalaisuuskiintiöni?
  • Paljonko opiskelu maksaa?
  • Saako kurssit hyväksiluettua?

Käy katsomassa usein kysytyt kysymykset ja vastaukset!

Käytä välivuotesi tehokkaasti, ja hae opiskelemaan Alkio-opistolle!

Haku lukuvuoden 2024–2025 opintoihin on käynnissä nyt.