Aloita yliopisto-opinnot Alkiolla

Tie kohti tutkintoa ja omaa unelmaasi.

Hae opiskelemaan

Alkio-opisto – ikimuistoinen matka kohti opiskelupaikkaa

Matka kohti unelmien opiskelupaikkaa tai sitä omaa juttua on harvoin suora ja mutkaton. Muutaman pisteen päähän jäänyt opiskelupaikka, epävarmuus oman alan löytämisestä tai edessä oleva välivuosi eivät kuitenkaan haittaa. Ai miksikö? Koska matka perille on vähintään yhtä tärkeä, kuin päämäärä.

Tiedämme, että yliopistoon voi olla vaikeaa päästä ja joillekin aloille voi joutua hakemaan useita kertoja. Siksi me Alkio-opistolla haluamme auttaa sinua kohti tutkintoa. Etkö ole vielä varma, mikä ala sinulle sopii? Ei huolta, me autamme siinäkin. Opitaan, tutkiskellaan, opiskellaan ja koetaan yhdessä. Meillä voit oppia, opiskella ja kokea yhdessä lukuisilla eri opintolinjoilla ja päästä lähemmäksi unelmiesi opiskelupaikkaa. Joskus valmistautuminen pääsykokeisiin saattaa tuntua raskaalta. Alkio-opistossa pääset opiskelemaan ja valmistautumaan pääsykokeisiin kurssikavereidesi kanssa yhdessä. Meillä et jää yksin – sen varmistavat laadukas lähiopetus, yksilöllinen ohjaus ja voimaannuttava yhteisöllisyytemme. Yhteishaussa olet etulyöntiasemassa, sillä olet edelleen ensikertalainen, mutta osaat jo hakemasi alan sisältöjä. Kun ovet korkeakouluun aukeavat, suorittamasi korkeakouluopinnot voidaan hyväksilukea yliopistossa osaksi tutkintoasi. Tule Alkio-opistoon matkalle kohti yliopistoa!

Kolme eri reittiä kohti unelmien opiskelupaikkaa yliopistossa

Opiskelu ei ole ikinä turhaa. Alkio-opiston kautta voit tähdätä yliopistoon kolmea eri reittiä pitkin.

Väyläopintojen avulla

Osaan opiskelupaikoista voi hakea avoimen väylän kautta. Suorittamillasi avoimen yliopiston opinnoilla voit hakea yliopistoon ilman valintakoetta. Meillä suoritetut yliopisto-opinnot voit hyväksilukea osaksi tutkintoa kouluun päästessäsi.

Valintakokeen kautta

Yliopiston valintakokeisiin valmistautuminen voi olla yksin hankalaa ja stressaavaa. Alkio-opistossa saat vertaistukea ja opetusta aiheisiin. Suorittamillasi opinnoilla parannat mahdollisuuksiasi saada opiskelupaikan valintakokeella.

Ylioppilastodistuksen perusteella

Alkio-opistossa voit opiskella ohjatusti ja kerrata tehokkaasti lukioaineita ja valmistautua ylioppilaskirjoituksiin. Korottamalla lukion arvosanoja parannat mahdollisuuksiasi saada paikan korkeakoulusta todistusvalinnalla.

Aloita yliopisto-opinnot Alkiolla

Alkio-opisto on Suomen laajimmin avointa yliopisto-opetusta järjestävä kansanopisto. Tänäkin lukuvuonna meillä on tarjolla kymmeniä yliopistollisia opintokokonaisuuksia: perusopintoja tai niiden osia, aineopintoja sekä yleis-, kieli- ja viestintäopintoja. Avointa yliopisto-opetusta järjestetään yhteistyössä Itä-Suomen (Joensuu, Kuopio), Jyväskylän ja Turun yliopistojen kanssa. Meillä suorittamasi opinnot hyväksytään vastaanottavassa yliopistossa kunkin yliopiston AHOT-periaatteiden mukaisesti osaksi tutkintoa. Lisäksi suorittamillasi avoimen yliopiston opinnoilla voit hakea yliopiston tutkinto-opiskelijaksi myös ilman ylioppilastodistusta.

Avoin yliopisto-opetus on osa opintolinjojen opetusta. Oman linjan opintojen lisäksi voit valita opintoja myös muiden linjojen tarjonnasta, mikäli ne sopivat lukujärjestykseesi. Opiskelijat ovat yhden lukuvuoden aikana suorittaneet avoimen yliopiston opintoja 25–75 opintopistettä eli 1–2 perusopintokokonaisuutta sekä yleis-, kieli- ja viestintäopintoja. Kieli- ja viestintäopinnot kannattaa suorittaa jo meillä etukäteen tutussa opiskeluryhmässä. Tutustu avoimen yliopiston laajaan opintotarjottimeen!

Elämäsi paras välivuosi odottaa sinua!

Meidän mielestämme välivuosi on ennen kaikkea mahdollisuus. Ota siis siitä kaikki hyöty irti ja tule lukukaudeksi tai -vuodeksi Alkio-opistolle. Saat parhaan hyödyn, kun pakkaat reppusi ja tulet opiskelemaan ja asumaan paikan päälle, kauniille Tähtiniemen kampukselle Jyväskylän kupeeseen. Käy lukemassa millaista arki Alkio-opistossa on ja hae nyt!

Miksi Alkio-opistoon?

Alkio-opisto on hyvä valinta matkalla kohti opiskelupaikkaa.

Vertaistuki ja ystävyyssuhteet

Me olemme yhteisö, joka antaa vertaistukea, kannustusta ja koko elämän mittaisia ystävyyssuhteita. Saat opiskella ja oppia muiden samasta alasta kiinnostuneiden ja samanhenkisten kurssikavereidesi kanssa.

Henkilökohtainen tuki ja opetus

Alkio-opistossa et jää yksin. Tarjoamme laadukasta lähiopetusta ja yksilöllistä ohjausta, jotka takaavat sen, että sinulla on aina apua saatavilla. Älä siis jää yksin pääsykoeurakan edessä, vaan tule meille – opiskellaan ja onnistutaan yhdessä!

Edistät yliopisto-opintoja jo Alkiolla

Alkio-opistolla suoritat yliopisto-opintoja ja samalla valmistaudut valintakokeisiin. Pääset myös konkreettisesti suorittamaan yliopisto-opintoja. Opinnot saat hyväksiluettua tutkintoon, kun pääset yliopistoon. Alkio-opistolla opiskelu säilyttää paikkasi ensikertalaiskiintiössä!

Löydä oma alasi.

Alkiolla voit etsiä turvallisesti omaa alaasi ja opiskella eri alojen opintoja. Asemasi ensikertalaiskiintiössä säilyy.

Jäikö jokin mietityttämään?

Mitä voin opiskella? Säilyykö ensikertalaisuuskiintiö? Mitä opiskelu maksaa? Saako kurssit hyväksiluettua? Mitä Alkio-opistossa opiskelu käytännössä tarkoittaa? Käy katsomassa usein kysytyt kysymykset ja vastaukset!