Ammattikorkea­kouluun

Tie kohti tutkintoa ja omaa alaa

Hae opiskelemaan

Ikimuistoinen matka kohti AMK-opiskelupaikkaa

Matka kohti unelmien opiskelupaikkaa tai sitä omaa juttua on harvoin suora ja mutkaton. Muutaman pisteen päähän jäänyt opiskelupaikka, epävarmuus oman alan löytämisestä tai edessä oleva välivuosi eivät kuitenkaan haittaa. Ai miksikö? Koska matka perille on vähintään yhtä tärkeä, kuin päämäärä.

Joskus tavoittelemaansa ammattikorkeakouluun voi olla vaikeaa päästä ja joillekin aloille voi joutua hakemaan useita kertoja. Siksi me Alkio-opistolla haluamme auttaa sinua kohti tutkintoa. Etkö ole vielä varma, mikä ala sinulle sopii? Ei huolta, me autamme siinäkin. Meillä voit oppia, opiskella ja kokea yhdessä eri opintolinjoilla ja päästä lähemmäksi unelmiesi opiskelupaikkaa. Joskus valmistautuminen pääsykokeisiin saattaa tuntua raskaalta. Alkio-opistossa pääset opiskelemaan ja valmistautumaan pääsykokeisiin kurssikavereidesi kanssa yhdessä. Meillä et jää yksin – sen varmistavat laadukas lähiopetus, yksilöllinen ohjaus ja voimaannuttava yhteisöllisyytemme. Yhteishaussa olet etulyöntiasemassa, sillä olet edelleen ensikertalainen, mutta osaat jo hakemasi alan sisältöjä. Kun ovet ammattikorkeakouluun aukeavat, suorittamasi opinnot voidaan hyväksilukea osaksi tutkintoasi. Tule Alkio-opistoon matkalle kohti ammattikorkeakoulua!

Omaa polkua ammattikorkeakouluun

Valmiuksia korkeakouluopiskeluun

Onko edellisistä opinnoistasi jo pidempi aika? Epäilyttääkö riittääkö rahkeet yliopisto- tai ammattikorkeakoulutasoiseeen opiskeluun? Korkeakoulussa opinnot vaativat opiskelutaitoja, joita voit kehittää Alkiolla ja treenata näitä erilaisilla kursseilla.

Kokeilemalla ala selväksi

Monipuolista opintotarjontaa ja laadukasta opetusta hyödyntämällä voit testata, mikä ala tuntuisi sinulle sopivimmalta. Vuoden aikana ehdit kokeilla yliopisto-opinnoista vaikka kasvatustiedettä, biologiaa ja historiaa sekä testata ammattikorkeakoulujen vaatimusten mukaisia sosiaali- ja terveysalan opintoja. Vaihtoehtoja on lukuisia!

Valintakokeen kautta valitsemallesi alalle

Sopivan alan tai alojen löydyttyä voit keväällä valmentautua pääsykokeisiin tuetusti yhdessä muiden kanssa.

Tutustu ammattikorkeakouluun tähtääviin opintoihin!

Alkio-opisto tarjoaa avoimen ammattikorkeakoulun opintoja, joita voit hyödyntää myöhemmin, mikäli jatkat opiskelua ammattikorkeakoulussa. Avoimen amk:n opintoja on tarjolla etenkin sosiaali- ja terveysalalta, mutta myös kieli- ja viestintäopintoina.

Avoin amk-opetus on osa opintolinjojen opetusta. Oman linjan opintojen lisäksi voit valita opintoja myös muiden linjojen tarjonnasta, mikäli ne sopivat lukujärjestykseesi. Meillä suorittamasi opinnot hyväksytään vastaanottavassa ammattikorkeakouluissa kunkin oppilaitoksen AHOT-periaatteiden mukaisesti osaksi tutkintoa.

Korkea­kouluun valmentavat opinnnot

Korkeakouluun valmentavalla linjalla voit etsiä omaa alaa eri yliopisto- ja ammattikorkeakouluopinnoista. Saat ohjausta ja tukea valintojen tekemiseen. Linjalla opiskelet akateemisia opiskelutaitoja, vahvistat osaamistasi kirjoittamisessa, tenttivastaamisessa, kielissä, teet valitsemiasi korkeakouluopintoja ja valmistaudut valitsemasi alan valintakokeisiin.

Sosiaali-, terveys- ja liikunta-alat

Alkio-opiston lukuvuoden mittaisella SOTELI-linjalla pääset opiskelemaan sote-alojen ammattikorkeakoulututkintojen ensimmäisen vuoden opintoja avoimen ammattikorkeakoulun kautta. Opinnot ovat osa Jyväskylän ammattikorkeakoulun sekä Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun opetussuunnitelmia ja hyväksiluettavissa tutkintoon, sitten kun ammattikorkeakoulun ovet avautuvat sinulle.

Suuntana poliisiala

Suuntana poliisiala -opintolinjalla valmentaudut tehokkaasti poliisialan valintakokeeseen. Opinnoissa keskitytään valintakokeessa arvioitavien taitojen kehittämiseen vaaditulle tasolle kaikilla osa-alueilla. Opintojen runko koostuu linjan omista poliisialalle valmentavista opinnoista, joiden keskiössä ovat aineistopohjainen kirjoittaminen, fyysinen kunto ja alalle soveltuvuus.

Humanistisen ammattikorkeakoulun opinnot

Onko haaveissasi yhteisöpedagogin tai kulttuurituottajan tutkinto Humanistisesta ammattikorkeakoulusta?

Alkio-opistossa voit valita avoimen Humakin opintoja ja niihin soveltuvia opintoja kasvatustieteistä. Lisäksi sinulla on mahdollisuus valita opintoja opiston laajalta opintotarjoittimelta oman mielenkiintosi ja aikataulusi mukaan.

Alkio-opistossa voit opiskella Humak-opintoja esimerkiksi Opetusala– ja Historia ja kulttuuritieteet -opintolinjoilla.

Arkkitehtuuri ja tekniikka

Onko unelmanasi päästä opiskelemaan arkkitehtuuria? Tai rakennusarkkitehtuuria, sisustussuunnittelua, muotoilua, graafista suunnittelua, kenties jotain tekniikan alaa? Arkkitehtuuri ja tekniikka -linjalla voit valmistautua myös ammattikorkeakouluun niin suunnittelun kuin tekniikankin opintoihin.

Miksi Alkio-opistoon?

Alkio-opisto on hyvä valinta matkalla kohti opiskelupaikkaa.

Vertaistuki ja ystävyyssuhteet

Me olemme yhteisö, joka antaa vertaistukea, kannustusta ja koko elämän mittaisia ystävyyssuhteita. Saat opiskella ja oppia muiden samasta alasta kiinnostuneiden ja samanhenkisten kurssikavereidesi kanssa.

Henkilökohtainen tuki ja opetus

Alkio-opistossa et jää yksin. Tarjoamme laadukasta lähiopetusta ja yksilöllistä ohjausta, jotka takaavat sen, että sinulla on aina apua saatavilla. Älä siis jää yksin pääsykoeurakan edessä, vaan tule meille – opiskellaan ja onnistutaan yhdessä!

Edistät yliopisto-opintoja jo Alkiolla

Alkio-opistolla suoritat yliopisto-opintoja ja samalla valmistaudut valintakokeisiin. Pääset myös konkreettisesti suorittamaan yliopisto-opintoja. Opinnot saat hyväksiluettua tutkintoon, kun pääset yliopistoon. Alkio-opistolla opiskelu säilyttää paikkasi ensikertalaiskiintiössä!

Elämäsi paras välivuosi odottaa sinua!

Meidän mielestämme välivuosi on ennen kaikkea mahdollisuus. Ota siis siitä kaikki hyöty irti ja tule lukukaudeksi tai -vuodeksi Alkio-opistolle. Saat parhaan hyödyn, kun pakkaat reppusi ja tulet opiskelemaan ja asumaan paikan päälle, kauniille Tähtiniemen kampukselle Jyväskylän kupeeseen. Käy lukemassa millaista arki Alkio-opistossa on ja hae nyt!

Jäikö jokin mietityttämään?

Mitä voin opiskella? Säilyykö ensikertalaisuuskiintiö? Mitä opiskelu maksaa? Saako kurssit hyväksiluettua? Mitä Alkio-opistossa opiskelu käytännössä tarkoittaa? Käy katsomassa usein kysytyt kysymykset ja vastaukset!