Ponnahduslauta korkeakouluun

Opinto-ohjaajille

Alkio-opisto on hyvä opiskelupaikka kohti tutkintoa ja omaa alaa!

Hae tästä

Alkio-opistosta suunta tulevaisuuteen!

Alkio-opisto on tukena nuorelle, joka tähtää kohti tutkintoa ja omaa alaa. Kannustamassa, kun nuori etsii omaa polkua tulevaan. Alkio-vuoden aikana nuori saa tärkeitä oivalluksia, oppeja ja opintopisteitä sekä varmuutta oman polun löytämiseen, omiin vahvuuksiin ja opiskelutaitoihin. Alkio-opisto on kannustava yhteisö, josta löytyy takuuvarmasti vertaistukea, iloa ja uusia ystäviä.

Asema ensikertalaiskiintiössä säilyy. Opiskelu oikeuttaa toisen asteen opintotukeen.

Esittelymateriaaleja

Ohessa linkit Alkio-opiston esittelymateriaalehin.

Voit tilata painettuja hakijan oppaita opiston toimistosta, toimisto(at)alkio.fi tai puh. 050 409 3004.

Opopäivät 2025

Alkio-opisto on mukana opopäivillä 6.–8.2.2025 Vaasassa kolmen korkeakoulun kampusalueella Alere-rakennuksessa. Tervetuloa tutustumaan laajaan opintotarjontaamme!

Tie kohti tutkintoa ja omaa alaa

Miksi Alkio-opistoon?

Yhteisöllisyys

Me olemme yhteisö, joka antaa vertaistukea, kannustusta ja koko elämän mittaisia ystävyyssuhteita. Alkio-opistolla voi opiskella ja oppia muiden samasta alasta kiinnostuneiden ja samanhenkisten opiskelukavereiden kanssa. Vertaistuki on parasta!

Sinua varten

Alkio-opistolla ei jää yksin. Tarjoamme laadukasta lähiopetusta ja yksilöllistä ohjausta, jotka takaavat sen, että apua on aina saatavilla. Voimme räätälöidä opintoja opiskelijan tilanteeseen sopivaksi. Alkio-opistolle voi tulla sellaisena kuin on.

Tie kohti tutkintoa ja omaa alaa

Opinnot Alkio-opistolla auttavat saavuttamaan omat tavoitteet. Opiskelija saat selville, mikä ala sopii hänelle ja mitkä ovat hänen vahvuudet. Suorittettuja korkeakouluopintoja voi saada hyväksiluettua myöhemmin osaksi tutkintoa. Aiki meillä on todellinen investointi tulevaisuuteen.

Asunto Alkio-opistolla ja ateriat ravintola Santerista

Alkio-opistolla on 158 asuntopaikkaa. Oma ravintola Santeri tarjoaa arkipäivän ateriat: aamiainen, lounas ja päivällinen. Perjantaisin tarjolla on aamiainen ja lounas.

Alkio-opistossa opiskelu on päätoimista ja maksullista. Opiskelija saa meiltä opintoihin ohjausta ja opintoryhmän tuen. Opintomaksut määräytyvät sen mukaan, asuuko opiskelija Alkio-opistolla. Opistolla asuvan opintomaksu kattaa opetuksen, asumisen 2 hh ja ruokailut. Opintomaksuun sisältyy myös avoimen yliopiston ja/tai avoimen ammattikorkeakoulun opinnot ja opiston laajan opintotarjottimen opinnot, opintoihin liittyvät matkat ja kirjaston palvelut.

 

Opintojen rahoitus

Opinnot oikeuttavat toisen asteen opintotukeen. Opiskelija voi rahoittaa opintoja hakemalla opintoseteliä ja stipendiä.

Kolme reittiä kohti korkeakoulua

Väyläopintojen avulla

Suorittamillasi avoimen yliopiston tai ammattikorkeakoulun opinnoilla voit hakea korkeakouluun avoimen väylän kautta ilman valintakoetta. Alkio-opistossa suoritettuja opintoja voit hyväksilukea osaksi tutkintoa saatuasi opiskelupaikan korkeakoulusta.

Valintakokeen kautta

Valintakokeisiin valmistautuminen voi olla yksin hankalaa ja stressaavaa. Alkio-opistossa saat vertaistukea ja laadukasta lähiopetusta. Suorittamillasi opinnoilla parannat mahdollisuuksiasi saada opiskelupaikan valintakokeella.

Ylioppilastodistuksen perusteella

Alkio-opistossa voit opiskella ohjatusti ja kerrata tehokkaasti lukioaineita ja valmistautua ylioppilaskirjoituksiin. Korottamalla lukion arvosanoja parannat mahdollisuuksiasi saada opiskelupaikka korkeakoulusta todistusvalinnalla.

Laaja yliopisto-opintojen tarjonta

Alkio-opisto on Suomen laajimmin avointa yliopisto-opetusta järjestävä kansanopisto. Tänäkin lukuvuonna meillä on tarjolla kymmeniä yliopistollisia opintokokonaisuuksia: perusopintoja tai niiden osia, aineopintoja sekä yleis-, kieli- ja viestintäopintoja.

Meillä voi etsiä omaa alaa turvallisin mielin. Asema ensikertalaiskiintiössä säilyy.

Kohti ammattikorkeakoulua

Alkio-opisto tarjoaa avoimen ammattikorkeakoulun opintoja, joita voit hyödyntää myöhemmin, mikäli jatkat opiskelua ammattikorkeakoulussa. Avoimen amk:n opintoja on tarjolla etenkin sosiaali- ja terveysalalta, mutta myös kieli- ja viestintäopintoina.

Suuntana poliisiala -opintolinjalla valmentaudutaan tehokkaasti poliisialan valintakokeeseen. Opinnoissa keskitytään valintakokeessa arvioitavien taitojen kehittämiseen vaaditulle tasolle kaikilla osa-alueilla.

Jäikö jokin mietityttämään?

Mitä voin opiskella? Säilyykö ensikertalaisuuskiintiö? Mitä opiskelu maksaa? Saako kurssit hyväksiluettua? Mitä Alkio-opistossa opiskelu käytännössä tarkoittaa? Käy katsomassa usein kysytyt kysymykset ja vastaukset!

Nähdään tapahtumissa!

Alkio-opisto on mukana useissa tapahtumissa eri puolilla Suomea. Tervetuloa tutustumaan Alkio-opiston opintotarjontaan!

  • Opopäivät 6.–8.2.2025 Vaasassa kolmen korkeakoulun kampusalueella Alere-rakennuksessa.
Miki ja Auli opopäivillä Rovaniemellä 9.2.2024

Miki ja Auli opopäivillä Rovaniemellä 9.2.2024. Miki opiskeli Alkio-opistolla 2021–2022 ja opiskelee nykyisin Lapin yliopistossa taiteiden tiedekunnassa.

Haluatko kuulla meistä lisää?

Lähetä viesti ja otamme sinuun yhteyttä.

"*" näyttää pakolliset kentät