Opintolinja

Lääketiede kevät

Tavoitteena lääkis? Tervetuloa opiskelemaan!

Hae tästä

Lääketiede kevät

Lääketieteen valintakoetaidot kuntoon!

Jäikö unelmasi lääketieteiden opiskelusta viime hakukerralla pienestä kiinni? Kaipaatko vertaistukea, valmennusta ja henkilökohtaista tukea valintakokeisiin? Yliopistoon voi olla haastavaa päästä ja me Alkio-opistolla haluamme auttaa sinua saavuttamaan tavoitteesi! Hae lääketiede kevät -opintolinjalle!

Alkio-opiston kevätlukukauden mittaisella lääketieteen opintolinjalla saat tiiviissä paketissa kerrottuna lukiotasoiset biologian, fysiikan ja kemian kokonaisuudet siten, että keskitytään näiden haastavimpiin osa-alueisiin. Kevään aikana saat myös taktisia, matemaattisia ja kielellisiä valmiuksia valintakokeen kohtaamiseen. Opintoihin kuuluu myös kehuttuja simuloituja valintakokeitamme!

Me haluamme olla apunasi matkalla kohti lääkistä – hae jatkuvan haun kautta nyt!

Kolme reittiä lääketieteelliseen tiedekuntaan

Valintakokeen kautta

Kevään lääkislinja on rakennettu lääketieteellisten alojen valintakokeen ympärille, ja keskitymme niin vaadittuihin oppiainesisältöihin kuin niiden soveltamiseen koko kevään ajan. Tahti on tiivis, joten lähtötason niin biologiassa, fysiikassa kuin kemiassakin on syytä olla kunnossa.

Todistusvalinnan kautta

Suomessa lääketieteellisten alojen todistusvalinnassa vaaditaan kauttaaltaan korkeat arvosanat ylioppilastutkinnosta. Mikäli sinulla on parannettavaa erityisesti luonnontieteiden yo-arvosanoissa, koko lukuvuoden lääketieteen linja (linkki alla) on sinulle paras vaihtoehto!

Opiskelu ulkomailla

Lääketiedettä voi opiskella ulkomailla monessa paikassa joko englanniksi tai paikallisella virallisella kielellä. Useassa vaihtoehdossa valinnassa painotetaan biologian ja kemian osaamista. Tämän kokonaisuuden hiominen huippuunsa onnistuu – lähtötasostasi riippuen – kummalla tahansa lääketieteeseen keskittyvällä linjallamme!

Mitä voit opiskella kevään lääkisopinnoissa?

Lääketieteen kevään mittaisissa opinnoissa tähtäin on selkeästi kevään valintakokeessa. Ohessa voit halutessasi käydä ylioppilaskirjoituksissa korottamassa luonnontieteiden arvosanojasi, mutta muiden aineiden ahtamista mukaan kevään opintoihin emme suosittele, jotta työmääräsi säilyy kohtuullisena.

Mikäli oma ensisijainen tavoitteesi on yo-arvosanojesi korottaminen ja todistusvalinta, suosittelemme koko lukuvuoden linjaamme, jolloin ehdit saada paremman kokonaiskuvan luonnontiedeaineista ennen kevään kirjoituspäiviä. Lisäksi tällöin voit mahduttaa järkevämmin myös muiden aineiden kirjoituksia mukaan ohjelmaasi.

Opintojen runko muodostuu biologian, fysiikan ja kemian opinnoista, joissa pysytään pääasiassa lukiotasolla valintakokeen vaatimusten mukaisesti. Soveltuvissa ja ymmärrystä merkittävästi lisäävissä kohdin lukiotaso saatetaan ylittää hetkeksi. Vaadittujen oppiaineiden lisäksi tunneilla keskitytään vastaustekniikkaan, kysymysten tulkitsemiseen ja ajankäyttöön valintakokeessa.

Halutessasi voit käydä lisäksi yhden tai kaksi kiinnostavaa yliopistokurssia (esimerkiksi biologiassa ja kemiassa) ja/tai yo-kirjoitusvalmennuksia (fysiikassa ja kemiassa).

Ikimuistoinen vuosi

Opistolla suurin apu itselleni oli opettajien iltapäivystykset. Silloin opettaja oli koululla iltaan asti ja saimme käydä kysymässä neuvoja, minä erityisesti fysiikasta. Tärkeinä pidin myös harjoituspääsykokeita, jotka olivat erittäin laadukkaita ja todenmukaisia! Lisäksi Alkiolla opettajista oikeasti huokui omistautuneisuus ja halu auttaa meitä. Vuoden pituinen työ huipentui lopulta pääsykokeisiin ja loppukesästä se vielä palkittiin, kun sain tietää, että vuosi Alkiolla tuotti tulosta ja lääkis kutsui!

Opiskelu ja opetus Alkio-opistossa

Opiskelu linjalla on kokoaikaista, joten sinulla on oikeus opintotukeen. Koska Alkio-opisto luetaan toisen asteen oppilaitokseksi, opintovuosi ei vie myöskään tukikuukausia korkeakouluopinnoista. Opiskelupaikka Alkiolla ei muuta asemaasi korkeakouluhaun ensikertalaiskiintiössä. Voit siis turvallisesti kokeilla löytyykö lääketieteistä oma alasi – elämäsi paras välivuosi odottaa sinua.

Opintolinja kestää lukukauden, jonka aikana pääset osaksi tiivistä yhteisöä opiskelujen ja muiden tapahtumien tiimellyksessä. Alkio-opisto on yhteisö, josta saat tukea, kannustusta, vertaistukea ja koko elämän mittaisia ystävyyssuhteita. Oman ryhmän antama tuki ja ryhmähenki ovatkin opintojen etenemisen kannalta tärkeällä sijalla. Opiskelu lääketieteen linjalla on monipuolista, mikä lisää opiskelutaitoja ja kehittää akateemisia valmiuksiasi. Opintoihin sisältyy lähiopetuksen lisäksi oppimistehtäviä, harjoituksia, simuloituja valintakokeita ja itsenäistä opiskelua. Saat paitsi preppausta ja opetusta luonnontieteiden kursseilta, myös yliopistossa tarvittavia akateemisia valmiuksia, jotka auttavat sinua myöhemmissä opinnoissasi. Älä siis jää yksin pääsykoeurakan kanssa – meillä saat siihen henkilökohtaista tukea, laadukasta lähiopetusta, konkreettisia valmiuksia onnistumiseen sekä vertaistukea muilta alkiolaisilta.

Opintojen suunnittelussa saat tukea ja ohjausta opintolautasesi kokoamiseen: laadukas lähiopetus ja yksilöllinen ohjaus takaavat sen, että sinulla on aina apua saatavilla. Alkio-opistossa opiskelemasi yliopistokurssit saat hyväksiluettua yliopistossa, joten lukukausi Alkio-opistolla vie sinua kohti tutkintoa ja on todellinen investointi tulevaisuuteen.

Miksi lääketieteen linjalle?

Parhaat tulokset tehdään yhdessä ja aika Alkio-opistossa voi merkitä sinulle enemmän kuin uskotkaan! Se on erityinen ajanjakso elämässäsi. Mahdollisuus kasvaa ja kehittyä, oppia ja opiskella, sekä ennen kaikkea luoda yhdessä kokemuksia ja elämyksiä, jotka muistat aina. Tässä kolme syytä tulla lääketieteen valmentavalle opintolinjalle Alkio-opistoon:

Yhteisöllisyys

Yhdessä opiskelussa ja vertaistuessa on voimaa! Pääset opiskelemaan ja oppimaan muiden samasta alasta kiinnostuneiden ja samanhenkisten kurssikavereidesi kanssa.

Konkretia

Opintolinjalla pääset opiskelemaan luonnontieteitä opiston kurssien muodossa opettajan johdolla ja valmistautumaan valintakokeisiin. Tekemällä ja harjoittelemalla oppii!

Opettajien saavutettavuus

Voit kysyä opettajilta neuvoa myös oppituntien ulkopuolella – tähän on osoitettu viikoittain erilliset ajankohdat, joista osa on iltaisin, osa päivisin.

Usein kysyttyä opiskelusta

Onko mielessäsi jokin kysymys opiskelusta Alkio-opistolla? Tutustu opintolinjan tarjontaan ja kurkkaa usein kysytyt kysymyksemme, joista löydät vastaukset mieltäsi askarruttaviin asioihin!

Tämä riippuu omasta opiskelutaustastasi ja tavoitteistasi! Lyhyesti: jos luonnontieteiden (biologia, fysiikka ja kemia) osaamisesi on vahvaa ja tähtäät valintakokeeseen, tule meille kevätlukukaudeksi Lääketiede kevät -linjan opintoihin! Muissa tapauksissa koko lukuvuoden kestävän Lääketiede-linjan opinnot on hyvin todennäköisesti fiksuin valinta valikoimastamme.

Et menetä. Alkio-opiston opintoihin voit hakea toisen asteen opintotukea, joka ei syö korkeakoulun tukikuukausia.

Et menetä. Ensikertalaisuus koskee vain vastaanotettua korkeakouluopiskelupaikkaa.

Ei; vahvuutemme on lähiopetus, ja siinä pysymme. (Mikäli koronaviruksen kaltainen olio rajoittaa kontakteja joskus tulevaisuudessa, osaamme kyllä hoitaa myös etäpuolen.) Hybridiversiosta kärsivät joko läsnäolijat tai etäilijät, joten tätä emme käytä vakiona.

Valitettavasti et, sillä emme tarjoa suoraan tutkintoon johtavaa koulutusta.

Kyllä voit. Koko lukuvuoden kestävällä Lääketieteen linjalla aloitamme luonnontieteiden opiskelun ihan alusta, joten lukiokurssien aiempaa opiskelua ei vaadita. Matemaattisia taitoja tarvitaan yhtälön pyörityksen osalta jo heti ensimmäisellä viikolla, joten niitä kannattaa harjoitella ennen opintojen alkua itsenäisesti. Opintovuoden työmäärää voit keventää silmäilemällä etukäteen lukion luonnontieteiden kurssikirjoja läpi, jotta termit ovat tuttuja lukuvuoden alkaessa. Jos olet muuta kautta hankkinut noin lukiotasoiset tiedot biologiassa, fysiikassa ja kemiassa, tervetuloa mukaan Lääketieteen kevään opintolinjalle

Kyllä, ja valintakokeisiin valmistautuessa käydään läpi opettajan kanssa myös YO-kokeen sisällöt, joten voit korottaa YO-arvosanojasi oppimillasi tiedoilla ja tällöin parannat mahdollisuuttasi tulla valituksi todistusvalinnan kautta.