|
Opiskelijatarinat
|

Alkio-opisto ponnahduslautana lääkikseen

Myös lähihoitajapohjalta voi ponnistaa lääkäriksi.

Aloitin kolmannen lääkishakuvuoteni opistolla LT-linjalla syksyllä 2022. Aikaisemmin en ollut kuullutkaan kansanopistoista ja niiden tarjoamista opiskelumahdollisuuksista, vaan ammattikoulutaustaisena ilman lukiopohjaa olin joutunut turvautumaan kalliisiin, kaupallisiin valmennuskursseihin.

Lääkiksen opiskelija Heli Haukkavuoren luontopolulla

Heti syksyllä oli opiston järjestämänä hauskoja aktiviteetteja ja saunailtoja, mutta myös opintojen kanssa hypättiin suoraan syvään päätyyn. Tämä oli varsin hyvä asia, sillä lääkiskokeeseen opiskeltavaa asiaa on paljon ja aikaa vain rajallisesti. Opintojen aloituksessa erityisen positiivista oli se, että ennen fysiikkaan siirtymistä luvassa oli matikan kurssi, jossa varmistettiin fysiikassa tarvittava matemaattinen osaaminen. Kaiken kaikkiaan opetus oli erittäin laadukasta ja kurssit strukturoitu optimaalisesti mahdollisimman tehokkaan oppimisen kannalta.

Lääketiede-linjan opiskelija Heli menossa itsenäisyyspäivä juhliiin

Oppimisympäristönä Alkio-opisto on erinomainen; arkirutiinit muodostuvat kuin itsestään, opiskelukavereista saa vertaistukea ja opettajat sekä muu henkilökunta ovat matalalla kynnyksellä avuksi. Opistolla ei tunnu siltä, että katoaa massan sekaan, vaan opiskelijat kohdataan yksilöllisesti ja henkilökohtaiset tuen tarpeet huomioidaan. Itselleni opistovuosi oli myös hyvin korjaava kokemus – korjaavia ihmissuhteita, korjaavia oppimiskokemuksia, korjaavia rutiineja. Toivoisin, että olisin löytänyt Alkion jo aikaisemmin, jotta olisin voinut välttyä monilta kompastuskiviltä hakuprosessin aikana, mutta parempi myöhään, kun ei milloinkaan ❤️

Opiskelijoita uimassa Päijänteessä

Opistovuosi huipentui opiskelupaikan saavuttamiseen Turun yliopiston lääketieteellisestä. Haluankin olla esimerkkinä siitä, että myös lähihoitajapohjalta voi ponnistaa lääkäriksi ja kannustan hakeutumaan Alkio-opistolle tavoittelemaan unelmia siitä välittämättä, onko taustalla lukio vai ammattikoulu.

Koulupaikan lisäksi käteen jäi elinikäisiä ystäviä, joiden kanssa myös muutettiin opistovuoden jälkeen saman katon alle jatkamaan yhteiseloa, joka aloitettiin opiston asuntolassa. Tällaista kokemusta en olisi ikinä osannut odottaa opistovuodelta!

Lääketiede-linjan opiskelija Heli
Heli Rautio

Lääketiede 2022–2023

Kohti lääketieteellistä tiedekuntaa

Kiinnostaako lääketiede? Oletko aina haaveillut lääkärin urasta, mutta lääketieteelliseen tuntuu liian vaikealta päästä opiskelemaan? Oletko yrittänyt opiskella itsenäisesti valintakokeisiin, mutta opiskelu ei vaan ole tarpeeksi tehokasta? Pääsisitkö lääkikseen, jos saisit korotettua YO-arvosanojasi? Lääketieteen linja on suunnattu juuri sinua varten!

Hae opiskelemaan

Alkio-opistolla on jatkuva haku ja joustava aloitus! Onko tavoitteenasi yliopisto- tai ammattikorkeakoulupaikka unelmiesi alalla, oman alan löytäminen tai osaamisen täydentäminen? Alkio-opistosta saat eväät tulevaisuuteen.