Tie kohti tutkintoa ja omaa alaa

Tietoa meistä

Tervetuloa Tähtiniemen kampukselle Korpilahdelle!

Me olemme Alkio – Kansanopisto kauniilla Korpilahdella!

Jyväskylän kupeessa kauniilla Korpilahdella sijaitsee korkeatasoinen oppilaitos Alkio-opisto. Alkio-opistolla on kansanopistona Suomen laajin yliopisto-ja ammattikorkeakoulujen opintojen tarjonta. Se tarjoaa opiskelijoillemme erinomaisen mahdollisuuden opiskella monipuolisesti avoimia yliopisto- ja amk-opintoja sekä suorittaa väyläopintoja. Suoritetut opinnot ja lukiokurssien kertaus antavat tärkeitä eväitä pääsykokeisiin ja tien kohti tutkintoa. Laadukas lähiopetus, henkilökohtainen ohjaus ja motivoituneet opiskelukaverit siivittävät parhaaseen opintomenestykseen.

Päijänteen rannalla Tähtiniemen kampuksella opiskelee yli 200 kaikkialta Suomesta tullutta Alkio-opiston opiskelijaa sekä lähes 200 Humanistisen ammattikorkeakoulun opiskelijaa. Tarjoamme laadukasta opetusta useilla koulutusaloilla: Kasvatus ja psykologia, Historia, kielet ja viestintä, Hyvinvointi ja luonnontieteet, Yhteiskunta, talous ja oikeus, Luovat alat ja tekniikka, Monialaiset opinnot, Opistovuosi oppivelvollisille sekä lyhytkurssit.

Olipa tavoitteenasi korkeakoulupaikka unelmiesi alalla, oman alan löytäminen tai osaamisen täydentäminen, Alkio-opistosta saat eväät tulevaisuuteen. Me uskomme siihen, että parhaat muistot ja kokemukset luodaan yhdessä: oppien, eläen, nauraen, kokien ja toisiamme tukien. Aika Alkiossa opettaa sinulle yllättävän paljon, ja myös itsestäsi enemmän kuin ehkä uskotkaan.

Pakkaa siis reppusi ja tule Alkio-opistolle keräämään se täyteen oppeja ja kokemuksia, jotka tulet muistamaan aina. Olet lämpimästi tervetullut meille!

Yhdessä Kansanopistot -tunnus

Sertifoitua vastuullisuustoimintaa Alkio-opistossa

Kestävällä kehityksellä tarkoitetaan toimintaa, jolla täytämme nykyisiä tarpeitamme ilman, että toiminnalla on negatiivisia vaikutuksia tulevien sukupolvien hyvinvointiin tai elinoloihin. Voimme mahdollistaa esimerkiksi luonnon monimuotoisuuden, riittävän elintason, koulutuksen ja tasa-arvon. Kestävässä kehityksessä on kyse katseen suuntaamisesta tulevaisuuteen, samalla punniten ja uudistaen omaa nykyistä toimintaa. “Hyvää elämää maapallon rajoissa” on opistomme ekososiaalinen iskulause, ja se kuvaa hyvin kestävän kehityksen toimintaamme ja tavoitteitamme.

Opinto-ohjaajille

Hei opinto-ohjaaja! Tutustu Alkioon ja vinkkaa meistä opiskelijoillesi! Meiltä löytyy esittelymateriaalia Alkio-opistosta ja tulemme mielellämme kertomaan toiminnastamme koulullenne.

Yhteistyö ja hankkeet

Teemme läheistä yhteistyötä yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen kanssa järjestämällä niiden opintoja avoimina korkeakouluopintoina. Tutustu yhteistyökumppaneihimme ja hankkeisiimme!

Majoitus ja kokoustoiminta Tähtelässä

Tähtelä sopii loistavasti myös majoitukseen sekä kokous-, leiri-, ja juhlatoimintaan. Tutustu palveluihin ja varaa nyt!

Toimiston yhteystiedot ja laskutusosoite

Toimisto

Puh. 050 409 3004
Sähköposti: toimisto@alkio.fi

Toimisto on auki seuraavasti:

  • ma–to 8.00–15.15
  • pe 8.00–14.00

Henkilökunta

Katso kaikkien opettajiemme ja muun henkilökunnan yhteystiedot täältä.

Alkio-opiston verkkolaskuosoite

Alkio-opiston kannatusyhdistys ry

Verkkolaskuosoite: 003702084308
Operaattori: Apix Messaging Oy (003723327487)
OVT-tunnus: 003702084308

Y-tunnus 0208430-8

Historia, perinteet ja arvot

Alkio-opiston tarina on saanut alkunsa jo 1940-luvun puolivälissä. Käy lukemassa lisää arvoistamme ja Alkio-opiston historiasta!