Osaamisen täydentäminen

Alkio-opistolla on laaja tarjonta eri alojen opintoja

Kohti opiskelu- tai työelämää

Etsitkö vielä omaa polkuasi kohti opintoja tai sopivaa työtä? Haluatko täydentää osaamistasi? Osaamisen täydentäminen onnistuu Alkio-opistolla! Alkio-opistolla voit opiskella eri alojen opintoja, kieli- ja viestintäopintoja. Näin parannat asemaasi työmarkkinoilla. Meillä on laaja tarjonta eri alojen opintoja  – tutustu, kysy lisää, innostu ja ylläty iloisesti!

Avaimia opiskelu- ja työelämään

Haaveiletko oman paikan löytymisestä työelämässä tai paluusta työelämään? Tai haluatko löytää itsellesi sopivan opiskelualan?

Alkio-opistolla pääset ohjatusti tarkastelemaan tulevaisuutesi mahdollisuuksia!

Jos edellä kuvattu kuulostaa hyödylliseltä, tule hakemaan Alkio-opistolta tukea ja kannustusta urahaaveidesi täyttymiseen. Toisaalta voit tulla tunnustelemaan, mikä ala voisi olla sinun juttusi. Työnhaku voi olla haastavaa, ja me Alkio-opistolla haluamme auttaa sinua saavuttamaan tavoitteesi! Meillä pääset kehittämään työelämä- ja opiskelutaitojasi ja saat ideoita työnhakuun.

Englannin aineopinnot

Tule täydentämään pätevyyttäsi opettajan ammattiin tai muihin englannin kielen ja viestinnän asiantuntijan tehtäviin! Alkio-opistossa järjestetään englannin aineopinnot (35 op) Jyväskylän yliopiston vaatimusten mukaan seuraavan kerran lukuvuonna 2023-2024, mikäli saamme järjestämisoikeuden opintoihin. Tietoa opinnoista ja hakemisesta päivitetään tälle sivulle keväällä 2023.

Opintoihin hakevilla opiskelijoilla tulee olla englannin kielen perusopinnot suoritettuina. Opinnot suoritetaan sivutoimisena opiskelijana. Opinnot järjestetään Alkio-opistolla Jyväskylän Korpilahdella viikonloppuisin lähiopetuksena sekä oppimistehtävinä ja kirjatentteinä.

Linjanjohtaja Reetta Seppälä, reetta.seppala@alkio.fi

Oikeustieteet opintoja

Täydennä osaamistasi tai suorita tutkinnon osia oikeustieteestä!

Jos haluat täydentää aiempaa osaamistasi erilaisilla oikeustieteen opinnoilla tai vain kokeilla muutaman opintojakson verran, millaista oikeustieteiden opiskelu on, Alkio-opisto tarjoaa sinulle joustavan mahdollisuuden siihen! Voit nimittäin suorittaa Alkio-opistossa myös yksittäisiä oikeustieteen opintojaksoja sivutoimisena opiskelijana. Tämä vaihtoehto voi sopia sinulle, jos teet ns. väyläopintoja tai olet kiinnostunut vain yhdestä tai kahdesta avoimen yliopiston opintojaksosta.

Lukuvuonna 2022-2023 tarjolla on Valtiosääntöoikeus. Opettajina toimivat alan huippuasiantuntijat ja opintojen tuutoroinnista vastaa opiston oma opettaja.

OsaajaKS-koulutukset

Etsitkö omaa polkuasi kohti opintoja tai sopivaa työtä? Kurkistaisitko kokonaan toiselle alalle? Alkio-opistolla opit opiskelu- ja työelämätaitoja. Voit opiskella eri alojen opintoja, kieli- ja viestintäopintoja. Näin parannat asemaasi työmarkkinoilla.

Koulutuksia syksyllä 2022

Lyhytkurssi elämänhallinnan ja terveyden ylläpidon taidoista 

  • Johdattaa sinut pohtimaan arjen valintojasi ja auttaa etenemään kohti omaa tavoitetta.

Lyhytkurssi työnhakemisen taidoista

  • Opastaa tavoitteellisen työnhakuun avointen työpaikkojen haussa, työhakemusten teossa, saatekirjeissä ja haastatteluun valmistautumisessa.