Opiskelijat arvioivat toimintaamme

Me täällä Alkio-opistossa haluamme tietää opiskelijoidemme mielipiteen, miten onnistumme jokapäiväisessä toiminnassamme. Olemme kiinnostuneita siitä, millaiseksi opiskelijamme kokevat saamansa opetuksen ja ohjauksen sekä olemisensa ja elämisensä opistolla. Siksi kysymme opiskelijapalautetta kaksi kertaa lukuvuoden aikana, marras-joulukuussa ja huhtikuussa. Kevättalvella pyydämme palautetta myös yhdenvertaisuus- ja tasa-arvo-kyselyllä. Palautteiden perusteella kehitämme toimintaamme. 

Kevätlukukauden opiskelijapalautteessa saimme erinomaiset arviot vuorovaikutuksen, ilmapiirin, opetuksen ja oppimisympäristön sekä opiskelupalveluiden osalta, mikä ilahduttaa meitä suuresti! Myös muut tulokset ovat hyviä.

Alla on tiivis yhteenveto kevätlukukauden 2024 palautekyselystä. Opiskelijoista 52 % vastasi palautekyselyyn. Arviointiasteikko on 1–4 (4 = paras). Taulukon tulokset ovat vastausten keskiarvoja. Jos keskiarvo on 3 tai parempi, niin tulos on hyvä, keskiarvon ylittäessä 3,5 tulos on erittäin hyvä. Keväällä 2024 kaikki palautteiden tulokset ylittivät tavoitearvon 3,0.

opiskelijoiden arvioinnit kevään 2024 toiminnasta

Myös yhdenvertaisuus- ja tasa-arvo-kyselystä olemme saaneet hyvää palautetta. Tasa-arvo ja yhdenvertaisuus toimii Alkio-opistossa opiskelijoiden mukaan esimerkiksi seuraavissa asioissa: “Oppituntien ilmapiiri kannustava, hyvät oppimateriaalit ja henkilökunnan asennoituminen.” “Kaikkia kohdellaan samalla tavalla. Sukupuolella ei ole mitään merkitystä. Sukupuolet ovat tasa-arvoisia.”

Palautteista poimittua

Opetus ja ohjaus

On tosi hyvä, että opistolla aktiivisesti kehitetään opiskelutaitoja. .. Ja kehun vielä tässäkin kuin erinomaisen tärkeää huolellinen kirjallinen palaute palautetuista töistä on.

Opetus oli laadukasta, opettajat taitavia ja ystävällisiä, sain hyviä ystäviä linjalaisistani, ja hyviä oppeja pääsykokeiden lähes joka osa-alueelle, joita ei muuten olisi saanut.

Sain hyväksiluettua kaikki 2 vuoden opinnot.

Alkion historian opinnoista oli älyttömästi hyötyä yliopistoon pääsyssä.

En tehnyt virkamiesruotsia ja se kaduttaa. Suosittelen kaikkia käymään sen Alkiolla.

Alkiolla oli muutenkin ihan huippuhenkilökunta, ei ole mitään huonoa sanottavaa koko vuodesta! En ikinä olisi nyt menossa yliopistoon opiskelemaan psykaa ilman teitä 😊

Vuorovaikutus ja ilmapiiri

Opiston yhteishenki aivan loistavaa!

Erityisen mieleenpainuvimpana voin pitää sitä, että en olisi uskonut ujona ihmisenä löytäväni yhtään ystävää ja epäilin sitä, mutta turhaan! Nyt olen vihdoin uskaltanut olla oma itseni ja siksi myös opiskelukin sujuu paremmin.

Työntekijät ovat ihania. Opettajat auttaa ja kuuntelee huolia, toimistolla ollaan mukavia ja humoristisia (piristää päivää), kirjastolla saa heti apua jos tarvii ja apua uskaltaa aina kysyä, keittiöltä on saatu lainata monia juttuja mitä ollaan asuntolalla leipomiseen ja ruoan laittoon, siivoojille/laitoshuoltajille on voitu esittää pyyntöjä ja niitä ollaan kuunneltu (ja jos tullaan asuntolalla vastaan niin tervehditään hymyillen!) ja talonmiehiltä on saatu apua kaikkeen mihin sitä ollaan tarvittukkin!

Ryhmähenki, ihmiset saavat olla erilaisia

Rento ja tasa-arvoinen paikka, heikompikin uskaltaa olla oma itsensä.

Opiskelijablogi

Oman alan selkiytyminen ja opintojen hyödyt

Jos oma paikka on hakusessa eikä yliopistopaikka ole auennut, Alkio on hyvä paikka aloittaa. Asiansa osaavat opettajat ja muu henkilökunta! Suosittelen lämpimästi.

Alkio-opisto vuosi on helposti yksi elämäni parhaista vuosista; vaikka en päässytkään alalle johon alun perin halusin, hyödyin silti opinnoista ja sain paljon uusia ystäviä, joiden kanssa olen edelleen yhteyksissä.

Opistovuosi oli aluksi vaikea, mutta koen, että se oli paras päätös mitä olisin välivuotena voinut tehdä. Opin silloin paljon ja se kasvatti.

Alkiovuosi oli minulle hyödyllinen ei pelkästään opintojen kannalta, vaan myös ensimmäisenä ”omana kotina” sekä itsenäisyyden kehittämisenä. Vuosi antoi minulle aikaa pohtia sitä mitä haluan tehdä tulevaisuudessa ja opinnot myös vahvistivat käsityksiäni omista kyvyistäni ja haluistani.

Rankka vuosi, ymmärsin olevani väärällä alalla. Itsenäistynyt elämää varten. En pelkää muuttaa asumaan omaan opiskelijakämppään, koska tiedän selviäväni.

Muita palautteita

Ei tarvitse tuhlata aikaa matkustamiseen, kun asuu opistolla.

Voisin suositella opistoa tulevaisuudessa jollekin.

Kiitos koko opiston henkilökunnalle, etenkin siivoojille ja ruokalan väelle!

Kirjaston tädille iso peukku hyvästä ja asiantuntevasta palvelusta.

Tämän vuoden jälkeen on helpompi jatkaa eteenpäin. Täällä on saanut itsenäistyä, mutta täällä on silti pidetty hyvää huolta oppilaista, ettei ole tarvinnut tuntea turvattomuuden tunnetta. Kiitos!

Vuosi Alkiolla oli erittäin kasvattava kokemus.Tunnen aikuistuneeni vuoden aikana paljon ja kasvaneeni ihmisenä. Opistovuoden jälkeen omaan asuntoon muuttokaan ei jännitä enää lainkaan.

Luulin, että tulee huono vuosi, kun en päässyt yliopistoon… olikin elämäni paras vuosi!