Luoville aloille

Tie kohti luovien alojen opintoja ja omaa alaa

Hae nyt

Kiinnostaako luova ala? – Kohti luovien alojen opintoja

Matka kohti unelmien opiskelupaikkaa tai sitä omaa juttua on harvoin suora ja mutkaton. Muutaman pisteen päähän jäänyt opiskelupaikka, epävarmuus oman alan löytämisestä tai edessä oleva välivuosi eivät kuitenkaan haittaa. Ai miksikö? Koska matka perille on vähintään yhtä tärkeä, kuin päämäärä.

Joskus tavoittelemaansa korkeakouluun voi olla vaikeaa päästä ja joillekin aloille voi joutua hakemaan useita kertoja. Siksi me Alkio-opistolla haluamme auttaa sinua kohti tutkintoa. Etkö ole vielä varma, mikä ala sinulle sopii? Ei huolta, me autamme siinäkin. Meillä voit oppia, opiskella ja kokea yhdessä eri opintolinjoilla ja päästä lähemmäksi unelmiesi opiskelupaikkaa.

Tule Alkio-opistoon matkalle kohti luovien alojen jatko-opintoja!

Miksi luovien alojen opintolinjoille?

Alkio-opistossa voit kokeilla, mikä ala kiinnostaa sinua. Luova opiskeluvuosi tulee jäämään mieleesi merkityksellisenä ajanjaksona; Alkion käyneet voivat tämän vahvistaa. Saat laadukasta opetusta ja ohjausta sekä selkiytät omia tavoitteitasi.

Kokeilemalla oma ala selväksi

Sinua on ehkä aina kiinnostanut luova ala, mutta et oikein ole varma asiasta. Tule ja ota selvää! Suorittamalla eri alojen opintoja sinulle selkenee, mistä olet kiinnostunut ja vielä tärkeämpää mistä et ole kiinnostunut. Vuosi Alkio-opistossa antaa sinulle aikaa pohtia rauhassa tulevaa suuntaasi.

Varmuutta ja taitoja valintakokeisiin

Saat henkilökohtaista tukea ja laadukasta lähiopetusta. Suorittamillasi opinnoilla parannat mahdollisuuksiasi saada opiskelupaikan valintakokeella.

Tutustu luovien alojen opintoihin!

Haluaisitko opiskella hip hop -elementtejä? Oletko halunnut ilmaista itseäsi musiikin tai tanssin kautta, ideoida ja toteuttaa omia projekteja tai tuottaa tapahtuman, mutta sinulta puuttuu osaamista tai tarvittavat resurssit. Tutustu Hip hop -elementit -opintolinjaan!

Kiinnostaako kirjoittaminen, kuvaaminen tai ilmaisutaito? Luovan kirjoittamisen ja ilmaisun linjoilla voit ilmaista itseäsi tai jalostaa luovuutesi kohti unelmiesi ammattia.

Onko unelmanasi päästä opiskelemaan arkkitehtuuria? Tai rakennusarkkitehtuuria, sisustussuunnittelua, muotoilua, graafista suunnittelua, kenties jotain tekniikan alaa? Arkkitehtuuri ja tekniikka -linjalla saat vertaistukea, runsaasti monipuolisia harjoituksia ja henkilökohtaista opastusta ja tukea ennakkovalintatehtäviin ja valintakokeisiin.

Monipuoliseksi hip hop -osaajaksi

Onko unelmanasi päästä opiskelemaan hip hop -elementtejä? Oletko halunnut ilmaista itseäsi musiikin tai tanssin kautta, ideoida ja toteuttaa omia projekteja tai tuottaa tapahtuman, mutta sinulta puuttuu osaamista tai tarvittavat resurssit. Alkio-opiston Hip hop -elementit -opintolinja tarjoaa ainoana Suomessa kokonaisvaltaisen mahdollisuuden kehittyä hip hop -kulttuurin todelliseksi moniosaajaksi.

Luova kirjoittaminen ja kirjallisuus

Hei, sinä kirjoittamisesta ja kirjallisuudesta kiinnostunut! Luova kirjoittaminen ja kirjallisuus -opintolinja on oikea paikka juuri sinulle. Tavoitteenasi voi olla oman kirjoitusprojektin edistäminen, yliopistoon pääseminen ja/tai luovaan vuoteen heittäytyminen. Teemme yhteisestä matkastamme antoisan ja ikimuistoisen.

Arkkitehtuuri, tekniikka ja muotoilu

Onko unelmanasi päästä opiskelemaan arkkitehtuuria? Tai rakennusarkkitehtuuria, sisustussuunnittelua, muotoilua, graafista suunnittelua, kenties jotain tekniikan alaa? Kaipaatko vertaistukea, runsaasti monipuolisia harjoituksia ja henkilökohtaista opastusta ja tukea ennakkovalintatehtäviin ja valintakokeisiin?

Tällä opintolinjalla voit opiskella monipuolisesti eri taitoja, joista on hyötyä sekä ennakkovalintatehtäviä, pääsykokeita, tulevia opintojasi että elämääsi varten.

Miksi Alkio-opistoon?

Alkio-opisto on hyvä valinta matkalla kohti opiskelupaikkaa.

Vertaistuki ja ystävyyssuhteet

Me olemme yhteisö, joka antaa vertaistukea, kannustusta ja koko elämän mittaisia ystävyyssuhteita. Saat opiskella ja oppia muiden samasta alasta kiinnostuneiden ja samanhenkisten kurssikavereidesi kanssa.

Henkilökohtainen tuki ja opetus

Alkio-opistossa et jää yksin. Tarjoamme laadukasta lähiopetusta ja yksilöllistä ohjausta, jotka takaavat sen, että sinulla on aina apua saatavilla. Älä siis jää yksin pääsykoeurakan edessä, vaan tule meille – opiskellaan ja onnistutaan yhdessä!

Tie kohti tutkintoa ja omaa alaa

Alkiolla luot omaa polkua hyvässä ohjauksessa. Matkan aikana tavoitteesi kirkastuvat ja huomaat omat vahvuutesi. Sinua kuunnellaan ja saat tukea esimerkiksi valintakokeisiin valmentautumisessa. Luo tulevaisuutesi Alkiolla!

Elämäsi paras välivuosi odottaa sinua!

Meidän mielestämme välivuosi on ennen kaikkea mahdollisuus. Ota siis siitä kaikki hyöty irti ja tule lukukaudeksi tai -vuodeksi Alkio-opistolle. Saat parhaan hyödyn, kun pakkaat reppusi ja tulet opiskelemaan ja asumaan paikan päälle, kauniille Tähtiniemen kampukselle Jyväskylän kupeeseen. Käy lukemassa millaista arki Alkio-opistossa on ja hae nyt!

Jäikö jokin mietityttämään?

Mitä voin opiskella? Säilyykö ensikertalaisuuskiintiö? Mitä opiskelu maksaa? Saako kurssit hyväksiluettua? Mitä Alkio-opistossa opiskelu käytännössä tarkoittaa? Käy katsomassa usein kysytyt kysymykset ja vastaukset!