Opintomaksut ja mitä ne kattavat

Alkio-opistossa opiskelu on päätoimista ja maksullista. Opiskelijana saat meiltä opintoihisi ohjausta ja opintoryhmän tuen. Sinun ei tarvitse opiskella yksin. 

Sinulla on oikeus hakea Kelan toisen asteen opintotukea. Opintotukeen sisältyvät toisen asteen opintoraha, asumislisä ja opintolainan valtiontakaus. Jos asut muualla kuin opistolla, voit hakea yleistä asumistukea. Toisen asteen opintotuki ei vähennä tulevia korkeakouluopintojasi varten myönnettäviä opintotukikuukausia.

 

Opintomaksu kokovuotisella opintolinjalla 

  • opiston ulkopuolella asuvalla 4100 € (opetus ja lounas). Laskutetaan 10 erässä, erän suuruus 410 €.
  • opiston asunnossa asuvalla 6210 € (opetus, asuminen, ruokailut). Laskutetaan 10 erässä, erän suuruus 621 €.

(Lukuvuoden 2023–2024 hinnat ovat samat, mutta laskutus tapahtuu 9 erässä).

Opintomaksu yhden lukukauden mittaisella opintolinjalla

  • opiston ulkopuolella asuvalla 2050 € (opetus ja lounas). Laskutetaan 5 erässä, erän suuruus 410 €.
  • opiston asunnossa asuvalla 3105 € (opetus, asuminen, ruokailut). Laskutetaan 5 erässä, erän suuruus 621 €.

Mitä maksut kattavat?

Jos asut opistolla, opintomaksu kattaa opetuksen, asumisen 2 hh (ma–pe, viikonloppu maksuton) ja ruokailut (aamiainen, lounas ja päivällinen mato sekä aamiainen ja lounas perjantaisin ja tenttilauantaisin). Jos asut muualla kuin opistolla, opintomaksu kattaa opetuksen ja lounaan.

Opintomaksuun sisältyy avoimen yliopiston ja avoimen ammattikorkeakoulun opinnot, opiston omat opinnot ja ohjaus. Voit opiskella niin paljon yliopisto- ja amk-opintoja kuin haluat! Materiaalit ja kirjaston palvelut sisältyvät maksuihin. Varausmaksu 30 € hyvitetään ensimmäisessä laskussa.

Tapaturmavakuutus opetuksen ja opiston järjestämän ohjelman*) aikana sisältyy myös opintomaksuun. Suosittelemme sinulle yksityistä tapaturmavakuutusta. Jos asut opistolla sinulla tulee olla kotivakuutus.

*) Ohjelmalla tarkoitetaan toimintaa opiston alueella varsinaisella kouluajalla, opetuksen aikana, liikuntatunneilla, välitunneilla ja otettaessa osaa koulun opetussuunnitelman puitteissa järjestettyyn toimintaan, suoritettaessa muita tehtäviä opettajakunnan määräämässä laajuudessa sekä niihin välittömästi liittyvillä meno- ja paluumatkoilla.

Lisämaksulliset palvelut

Opistolla on rajoitetusti tarjolla yhden hengen huoneita ja lemmikkieläinhuoneita lisämaksua vastaan. Yhden hengen huoneen maksu 95 euroa / kuukausi ja lisämaksu lemmikkieläimestä on 63,00 euroa / kuukausi (erillinen sopimus). Voit kysyä näistä lisätietoa toimistosta, toimisto@alkio.fi.

Viikonloppuasumisesta ei peritä lisämaksua.