Opintomaksut ja mitä ne kattavat

Alkio-opistossa opiskelu on päätoimista ja maksullista. Opiskelijana saat meiltä opintoihisi ohjausta ja opintoryhmän tuen. Sinun ei tarvitse opiskella yksin. 

Sinulla on oikeus hakea Kelan toisen asteen opintotukea ja opintotuen asumislisää. Jos asut muualla kuin opistolla, voit hakea yleistä asumistukea. Toisen asteen opintotuki ei vähennä tulevia korkeakouluopintojasi varten myönnettäviä opintotukikuukausia.

Opintomaksut

Opintomaksu kokovuotisella tai puolivuotisella opintolinjalla on opiston asunnossa asuvalle 591,70 € / kk ja muualla asuvalle on 390,30 € / kk. Koko lukuvuoden opintomaksu on yhteensä 5917,00 € (opetus, asuminen, ruokailut) tai 3903,00 € (opetus ja lounas). Puolivuotisella opintolinjalla opintomaksu on opiston asunnossa asuvalle yhteensä 2958,50 € (opetus, asuminen, ruokailut) ja muualla asuvalle 1951,50 € (opetus ja lounas).

Opintomaksut laskutetaan kuukausittain. Lukukauden aikana on 5 opiskelukuukautta ja lukuvuoden aikana 10 opiskelukuukautta. Saat siis joko 5 tai 10 laskua riippuen opintojesi kestosta. 

Mitä maksut kattavat?

Jos asut opistolla, opintomaksu kattaa opetuksen, asumisen 2 hh (ma–pe, viikonloppu maksuton) ja ruokailut (aamiainen, lounas ja päivällinen mato sekä aamiainen ja lounas perjantaisin ja tenttilauantaisin). Jos asut muualla kuin opistolla, opintomaksu kattaa opetuksen ja lounaan.

Opintomaksuun sisältyy myös avoimen yliopiston ja/tai avoimen ammattikorkeakoulun opinnot ja opiston laajan opintotarjottimen opinnot sekä opintoihin liittyviä matkoja (ei linjamatkat). Materiaalit ja kirjaston palvelut sisältyvät maksuihin. Varausmaksu 30 € hyvitetään ensimmäisessä laskussa.

Tapaturmavakuutus opetuksen ja opiston järjestämän ohjelman*) aikana sisältyy myös opintomaksuun. Suosittelemme sinulle yksityistä tapaturmavakuutusta. Jos asut opistolla sinulla tulee olla kotivakuutus.

*) Ohjelmalla tarkoitetaan toimintaa opiston alueella varsinaisella kouluajalla, opetuksen aikana, liikuntatunneilla, välitunneilla ja otettaessa osaa koulun opetussuunnitelman puitteissa järjestettyyn toimintaan, suoritettaessa muita tehtäviä opettajakunnan määräämässä laajuudessa sekä niihin välittömästi liittyvillä meno- ja paluumatkoilla.

Lisämaksulliset palvelut

Opistolla on rajoitetusti tarjolla yhden hengen huoneita ja lemmikkieläinhuoneita lisämaksua vastaan.  Voit kysyä näistä lisätietoa toimistosta, toimisto@alkio.fi.

Viikonloppuasumisesta ei peritä lisämaksua. 

 

Esimerkkilaskelma

Alkio-opisto: esimerkkilaskelma maksuista