Stipendit

Hae stipendiä opintojen rahoittamiseen

Stipendejä korpilahtelaisille opiskelijoille

Alkio-opisto myöntää vuosittain stipendejä opiskelukustannusten kattamiseen hakemusten perusteella Korpilahden yhtenäiskoulua käyneille opiskelijoille. Stipendeinä jaettava summa on 3000 euroa.

Stipendi myönnetään opinnoissa menestyneelle korpilahtelaiselle opiskelijalle, jonka jatko-opintomahdollisuuksia halutaan tukea.

Stipendi kattaa opetuksen kuluja ja avoimen yliopiston ja/tai avoimen ammattikorkeakoulun opintoja. Stipendi hyvitetään opintomaksuissa.

 

Hakumenettely

Voit hakea stipendiä kirjoittamalla vapaamuotoisen hakemuksen. Lisää liitteeksi virkatodistus (josta näkyy perheselvitys) ja koulutodistusten kopiot.

Stipendin haku päättyy koko lukuvuoden opintoihin 13.8. klo 12.00 ja kevätlukukauden opintoihin 10.12. klo 12.00. Lisätietoja opiston toimistosta puh. 050 409 3004 tai toimisto@alkio.fi.

 

Stipendejä historian ja ilmaisutaidon opiskelijoille

Historian ja ilmaisutaidon opiskelijat voivat hakea  Kaarina Virolaisen nimikkorahastosta 1000 euron stipendiä. Stipendin voi saada täysimääräisenä, jos opinnot aloittaa elokuun aikana. Myöhemmin aloittaneiden stipendi pienenee suhteessa opiskeluviikkoihin. Stipendi hyvitetään opintomaksuissa.

Hakumenettely

Stipendiä haetaan Alkio-opiston sähköisellä hakulomakkeella opintojen alkaessa. Täytä tästä stipendihakemus. Jos haluat lisätä hakemukseen liitteitä, voit toimittaa ne Alkio-opiston toimistoon. Lisätiedot: vararehtori Kirsi Hintsanen, p. 040 714 3459 tai kirsi.hintsanen@alkio.fi.

 

Maaseudun Säätiön stipendit

Alkio-opiston opiskelijat voivat hakea stipendiä sähköisellä lomakkeella, joka on asianmukaisesti täytettynä palautettava hakuajan päättyessä. Stipendistä tiedotetaan opiskelijoita syyslukukauden aikana sähköpostilla. Seuraava hakuaika on syksyllä 2024.

 

Minela Säätiön stipendit

Vuonna 2011 perustetun Minela Säätiön tehtävä on nuorten osallisuuden ja kehittymisen tukeminen. Avustuksia jaetaan nuorten liikunta- ja kulttuuriharrastuksiin sekä luovuutta, osaamista ja osallisuutta tukevaan toimintaan. Avustuksia voivat hakea kerhot, yhdistykset ja seurat. Säätiö voi avustaa myös haastavassa taloudellisessa tilanteessa olevia yksittäisiä nuoria. Säätiö on tukenut mm. Alkio-opiston opiskelijoita ja useita kymmeniä muita avustuskohteita sekä yksittäisiä nuoria ympäri Suomea. Lisää Minela Säätiöstä www.minela.fi.

Alkio-opiston opiskelijat voivat hakea stipendiä lomakkeella, joka on asianmukaisesti täytettynä palautettava liitteineen Alkio-opiston toimistoon. Stipendistä tiedotetaan opiskelijoita kevätlukukauden aikana sähköpostilla. Seuraava hakuaika on keväällä 2024.

 

Stipendejä opintomenestyksestä

Lukuvuoden päätteeksi Alkio-opiston jakaa opiskelijoille stipendejä opintomenestyksen perusteella.