Löydä oma reittisi

Alkio-opisto tarjoaa opintoja moneen tarpeeseen!

Mikä ihmeen kansanopisto?

Tie kohti tutkintoa ja omaa alaa

Onko oma unelma-ala jo tiedossa vai etsitkö vielä omaa suuntaa?  Alkio-opisto tarjoaa opintomahdollisuuksia moneen eri tarpeeseen – oletpa sitten tähtäämässä korkeakouluun, kaipaat tukea oman suunnan löytämiseen tai haluat täydentää osaamistasi. Alkio-opistolla on vaihtoehtoja niin välivuottaan viettäville, lukiolaisille, omaa osaamistaan kehittäville kuin maahanmuuttajillekin. Alkion avoimet opinnot auttavat sinua löytämään tiesi korkeakouluun tai haluamallesi työuralle. Autamme sinua onnistumaan tavoitteissasi.

Opitaan, tutkiskellaan ja koetaan yhdessä. Meillä voit oppia ja opiskella lukuisilla eri opintolinjoilla ja päästä lähemmäksi unelmiesi opiskelupaikkaa tai muuta tavoitetta. Alkio-opistossa et jää yksin – sen varmistavat laadukas lähiopetus, yksilöllinen ohjaus ja voimaannuttava yhteisöllisyytemme.

Tutustu eri vaihtoehtoihin alta ja tule Alkio-opistoon!

Yliopistoon

Alkio-opisto on Suomen laajimmin avointa yliopisto-opetusta järjestävä kansanopisto. Meillä on tarjolla kymmeniä yliopistollisia opintokokonaisuuksia: perusopintoja tai niiden osia, aineopintoja sekä yleis-, kieli- ja viestintäopintoja. Avointa yliopisto-opetusta järjestetään yhteistyössä Helsingin, Itä-Suomen (Joensuu, Kuopio), Jyväskylän ja Turun avointen yliopistojen kanssa. Tutustu laajaan yliopisto-opintojen tarjontaan!

Ammatti­korkea­kouluun

Alkio-opiston opintolinjat valmentavat sinua myös ammattikorkeakouluopintoihin. Tarjoamme avoimen ammattikorkeakoulun opintoja yhteistyössä Jyväskylän ja Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun sekä Humanistisen ammattikorkeakoulun kanssa.

Alkio-opistolla opiskellaan, tutkiskellaan ja koetaan yhdessä!

Luovat alat

Kiinnostaako luova ilmaisu tai kirjoittaminen? Onko tähtäimessä arkkitehtuurin tai tekniikan alan opinnot vai oletko aina halunnut tutustua hip hop -elementteihin ja kulttuurialaan? Tutustu luovan alan opintoihimme!

 

Alkio-opistolla autamme sinua onnistumaan tavoitteissasi!Maahanmuuttaja-
koulutukset

Tarjoamme koulutusta myös maahanmuuttajille. Autamme kehittämään suomen kielen taitoa ja tarjoamme opintoja, joiden avulla voi työllistyä tai päästä opiskelemaan korkeakouluun.

Osaamisen täydentäminen

Täydennä osaamistasi Alkio-opistolla tarjolla olevilla avoimen yliopiston tai ammattikorkeakoulun kursseilla tai avaimia opiskelu- ja työelämään kurssilla.

Kesälukio

Tule Alkio-opiston kovien tieteiden kesälukioon ja paranna mahdollisuuksiasi menestyä ylioppilaskirjoituksissa! Kahden viikon aikana opiskelet ja kertaat tehokkaasti kursseja biologiasta, fysiikasta, kemiasta ja matematiikasta.