Maahanmuuttajille

Koulutusta maahanmuuttajille

Tie kohti tutkintoa ja omaa alaa

Hae opiskelemaan

Haluatko parantaa suomen kielen taitoasi tulevia opintoja tai työelämää varten? Suunnitteletko opintoja ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa? Haluatko opiskella myös yhdessä suomalaisten opiskelijoiden kanssa?

Matka kohti unelmia voi olla pitkä ja hankala: Ammattikorkeakoulusta tai yliopistosta voi olla vaikeaa saada opiskelupaikka. Joillekin aloille voi joutua hakemaan useita kertoja. Tai ehkä sinulla on jo ammatti, mutta tarvitset lisää suomen kielen taitoa. Me Alkio-opistolla haluamme auttaa sinua, kun etenet tavoitettasi kohti.

Meillä voit oppia, opiskella ja kokea yhdessä muiden opiskelijoiden kanssa ja päästä lähemmäksi unelmiesi opiskelu- tai työpaikkaa.

Akateemisesti Suomessa -kotoutumiskoulutus sopii henkilöille, joilla on kotoutumissuunnitelma.

Suomiloikka-kielikoulutus sopii kotoutumisajan ylittäneille.

Omaa polkua korkeakouluun

Valmiuksia korkeakouluopiskeluun

Onko edellisistä opinnoistasi jo pidempi aika? Epäilyttääkö riittääkö rahkeet yliopisto- tai ammattikorkeakoulutasoiseeen opiskeluun? Korkeakoulussa opinnot vaativat opiskelutaitoja, joita voit kehittää Alkiolla ja treenata näitä erilaisilla kursseilla.

Kokeilemalla ala selväksi

Monipuolinen opintotarjontaa ja opetusta hyödyntämällä pääset käytännössä testaamaan, mikä ala tuntuisi sinulle sopivimmalta. Vuoden aikana ehdit kokeilla vaikka yliopistoaloista kasvatustiedettä, biologiaa ja historiaa sekä testata ammattikorkeakoulujen vaatimusten mukaisia sosiaali- ja terveysalan kursseja. Vaihtoehtoja on lukuisia!

Valintakokeen kautta valitsemallesi alalle

Sopivan alan tai alojen löydyttyä voit keväällä valmentautua pääsykokeisiin tuetusti yhdessä muiden kanssa.

Akateemisesti Suomessa -kotoutumiskoulutus

Haluatko oppia suomea ja Suomesta? Tervetuloa!

Tämä koulutus sopii henkilöille, joilla on kotoutumissuunnitelma.

Suomiloikka-kielikoulutus

Tavoitteena opiskelu- tai työpaikka, mutta kielitaito ei vielä riitä? Tervetuloa!

Suomiloikka – suomen kielen koulutus sopii kotoutumisajan ylittäneille.

Miksi Alkio-opistoon?

Alkio-opisto on hyvä valinta matkalla kohti opiskelupaikkaa.

Vertaistuki ja ystävyyssuhteet

Yhdessä opiskelussa ja vertaistuessa on voimaa! Saat opiskella, oppia ja jakaa opiskeluarjen motivoituneiden opiskelukavereiden kanssa.

Henkilökohtainen tuki ja opetus

Alkio-opistossa et jää yksin. Saat laadukasta lähiopetusta ja yksilöllistä ohjausta, jotka takaavat sen, että sinulla on aina apua saatavilla.

Tasa-arvo

Alkio-opistossa jokainen ihminen on arvokas ja tasavertainen.

Elämäsi paras välivuosi odottaa sinua!

Meidän mielestämme välivuosi on ennen kaikkea mahdollisuus. Ota siis siitä kaikki hyöty irti ja tule lukukaudeksi tai -vuodeksi Alkio-opistolle. Saat parhaan hyödyn, kun pakkaat reppusi ja tulet opiskelemaan ja asumaan paikan päälle, kauniille Tähtiniemen kampukselle Jyväskylän kupeeseen. Käy lukemassa millaista arki Alkio-opistossa on ja hae nyt!

Jäikö jokin mietityttämään?

Mitä voin opiskella? Säilyykö ensikertalaisuuskiintiö? Mitä opiskelu maksaa? Saako kurssit hyväksiluettua? Mitä Alkio-opistossa opiskelu käytännössä tarkoittaa? Käy katsomassa usein kysytyt kysymykset ja vastaukset!