|
Opiskelijatarinat
|

Monen välivuodenkin jälkeen voi saada unelmien opiskelupaikan

Alkio-opistossa sain keskittyä opintoihin täysillä koko lukuvuoden.

Sain keskittyä opintoihin täysillä vuoden

Olen Henna ja opiskelin lukuvuonna 2020–2021 Alkio-opiston biologian ja luonnontieteiden linjalla. Olin valmistunut ylioppilaaksi jo 3 vuotta aiemmin ja tehnyt sen jälkeen töitä. Tiesin jo välivuosien alkaessa, että haluan kouluttautua pidemmälle mutta omaa alaani en ollut vielä silloin löytänyt. Vuosien mittaan minusta alkoi tuntua, että ehkäpä biologiaa ja kemiaa hyödyntävät alat voisivat olla se minun juttuni. Aloin opiskella lukion kemiaa ja biologiaa uudelleen, sillä suuri osa asioista oli ehtinyt jo unohtua välivuosien aikana. Lukiessani huomasin kuitenkin, että tulisin tarvitsemaan jonkinlaista apua kertaamisessa. Jaoin huoleni ystävieni kanssa ja heistä muutama oli opiskellut välivuonnaan Alkio-opistolla. Heidän hyvien suositusten myötä päätin siis itsekin hakea.

Hakuprosessi oli helppo ja nopea ja pian hakemuksen lähettämisen jälkeen sain viestin, jossa minut toivotettiin tervetulleeksi Alkio-opistolle seuraavana syksynä. Alkio-vuoden aikana opiskelin opiston omia kursseja biologiasta, kemiasta, fysiikasta sekä matikasta. Näiden lisäksi suoritin Jyväskylän avoimen yliopiston kautta kemian perusopinnot sekä kieli- ja viestintäopintoja.
Opiskelu Alkiolla yllätti minut positiivisesti. Jännitin alkuun hieman, miten tulisin pärjäämään koulussa useamman työvuoden jälkeen.

Opiskelu oli kuitenkin hyvin lukiomaista niin, että sain henkilökohtaista apua aina, kun sitä tarvitsin. Opettajat olivat todella innostavia ja kärsivällisiä. Opettajat oppivat myös tuntemaan opiskelijat vuoden aikana niin, että koko opistosta tuli hyvin miellyttävä ja rento ympäristö oppimiselle. Pidin myös siitä, miten opistolla painotettiin ja tuettiin opiskelijoiden omaa jaksamista intensiivisen opiskelun ohella.

Alkio-opiston omista, lukiota kertaavista, kursseista oli paljon hyötyä, kun päätin käydä korottamassa ylioppilaskirjoitusten arvosanoja. Selkeästi korottuneet arvosanat myös näyttivät kurssien hyödyllisyyden! Alkio-opiston kursseista oli paljon hyötyä pääsykokeisiin kerratessa, sillä kaikki pääsykokeeni pohjautuivat lukion oppimäärään. Avoimen yliopiston opinnot puolestaan tarjosivat hyvän näytteen oikeista yliopisto-opinnoista ja näistä taidoista olen hyötynyt todella paljon nyt, kun opiskellen yliopistossa.

Minulle suuri apu ja etu Alkio-opistolla oli se, että sain keskittyä opintoihin täysillä vuoden. Minun ei tarvinnut murehtia töiden ja opiskelun yhdistämistä, sillä opisto-opintoihin oli mahdollista hakea opintotukea. Jaksamista lisäsi ympäristö, jossa sai paljon niin opettajien tukea kuin myös muiden opiskelijoiden tarjoamaa vertaistukea. Näin jälkikäteen tarkasteltaessakin Alkio-opisto vuosi oli sekä hauska että hyödyllinen. Nykyään opiskelen Helsingin yliopiston farmasian tiedekunnassa ja isoin apu opintopaikan saamiseksi tuli todella Alkio-opistolta.

Biologia ja luonnontieteet linjan opiskelija Henna

Henna Pihlasaho, Biologia ja luonnontieteet 2020–2021

Kohti biologian tai luonnontieteiden opintoja

Onko sinulla tavoitteena päästä yliopistoon opiskelemaan biologiaa, biolääketiedettä tai muita biotieteitä? Vai kiinnostaako sinua farmasia tai ehkä ravitsemustiede? Olisiko kemia juuri sinun tulevaisuuden alasi? Tie yliopistoon ja kohti unelmien alaa ei välttämättä ole suoraviivainen ja haasteita matkan varrelle varmasti osuu. Valintakokeet jännittää liikaa, yhteishaussa ei löytynyt mielekkäitä hakukohteita ja yksin pänttääminen on vaan tosi tylsää. Miltä sinusta kuulostaisi selkeä päivärytmi, samoista asioista kiinnostuneet opiskelukaverit, henkilökohtainen ohjaus ja kannustavat opettajat? Kaikkea tätä on Alkio-opiston biologia ja luonnontieteet linjalla. Tule rakentamaan kanssamme tie kohti tutkintoa!

Hae opiskelemaan

Alkio-opistolla on jatkuva haku ja joustava aloitus! Onko tavoitteenasi yliopisto- tai ammattikorkeakoulupaikka unelmiesi alalla, oman alan löytäminen tai osaamisen täydentäminen? Alkio-opistosta saat eväät tulevaisuuteen.