Ponnahduslauta korkeakouluun

Yhteistyökumppanit ja hankkeet

Alkio-opisto on hyvä opiskelupaikka kohti tutkintoa ja omaa alaa!

Hae opiskelemaan

Alkio-opistosta suunta tulevaisuuteen!

Teemme tiivistä yhteistyötä useiden eri yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen kanssa järjestämissämme avoimen korkeakoulun opinnoissa. Lukukausittain tapahtuvaa opiskelijavaihtoa toteutamme pitkäaikaisen kumppanimme Prahan Kaarlen yliopiston kanssa.

Toimimme aktiivisesti eri yhteistyöverkostoissa ja alueellisissa hankkeissa myös muiden oppilaitosten ja julkisten organisaatioiden kanssa.

Alkio-opisto on osatoteuttaja OsaajaKS työllisyyden palveluketju -hankkeessa. Hanke on käynnissä 31.7.2023 asti, sitä hallinnoi Jyväskylän yliopisto ja rahoittaa Opetus- ja kulttuuriministeriö. Hankkeessa Alkio-opisto toteuttaa intensiivisen suomen kielen ja kulttuurin koulutuksen maahanmuuttajavanhemmille sekä kehittää ja toteuttaa osaamista täydentäviä ja lyhytkestoisia työllisyyttä tukevia koulutuksia.

Alkio-opisto on osatoteuttaja Osaavat Opistot, kohti osaamisperustaista toimintakulttuuria hankkeessa. Hanke on Jyväskylän kansalaisopiston hallinnoima ja opetushallituksen rahoittama vapaan sivistystyön henkilöstön osaamisen kehittämishanke.

Tähtiniemen master plan suunnitelma

Alkio-opisto sijaitsee Päijänteen rannalla Tähtiniemessä, Jyväskylän Korpilahdella. Tähtiniemen alue omaa merkittävän kasvupotentiaalin. Kehittämisen vauhdittamiseksi alueelle on laadittu master plan suunnitelma, jonka tavoitteena on muodostaa alueesta yksi Keski-Suomen ja Pohjois-Päijänteen vetovoimaisista palvelukeskittymistä oppimisen, matkailun, vapaa-ajan ja asumisen saralla.

Hyvä sijainti, saavutettavuus, eloisa luonto, Päijänteen vesistö ja ainutlaatuinen kulttuurimaisema luovat Tähtiniemen alueen kehitystyölle erinomaisen pohjan. Tavoitteena on ympärivuotinen, aktiivinen kampusalue, johon on yhdistynyt kestävän tulevaisuuden mukaisia hyvinvoinnin, matkailun ja muun liiketoiminnan mukaisia toimintoja.

Haluatko kuulla meistä lisää?

Lähetä viesti ja otamme sinuun yhteyttä.

"*" näyttää pakolliset kentät