|
Opiskelijablogi

Oltermannin terveiset 2022

Opiskelijakunnan puheenjohtajan tarina

Ystävyyssuhteilla mielekkäämpien ja parempien tuloksien vuosi

Valmistuttuani keväällä 2020 hain ensimmäistä kertaa yhteishaussa yliopistoon. Ensimmäisellä kerralla haku ei napannut, mikä ei toisaalta yllättänyt, sillä ensikertaa pääsykokeita tehdessä ei olla ihan vielä vahvimmassa osaamisen ytimessä. Tässä kohtaa asia ei oikeastaan haitannut sillä edessä oli Varusmiespalvelus, jota lähdinkin suorittamaan. Vuoden 2021 hakukertaan panostin enemmän ja tällä kertaa jopa uskoin, että paikka yhteiskuntatieteellisessä aukeaisi. Ei auennut ja tässä sitä ollaan Alkiossa kohta vuoden opiskelleena.

Alkio-vuoden tavoite oli itselleni selvä. Saada opiskelupaikka tulevana keväänä ja päättää joka vuotinen hakukierre. Vuosi on kuitenkin tuonut myös jotain paljon enemmän, kun ainoastaan hyvät valmiudet korkeakouluhakuun. Se on nimittäin antanut joukon mitä hienoimpia ihmisiä ympärille, jotka oikeasti haluavat auttaa kohti tavoitetta. Huolimatta siitä, että hakukohteemme ovat pitkälti samaan paikkaan tähtääviä, kukaan ei ole alkanut missään vaiheessa kilpailemaan toista vastaan. Päinvastoin apua on aina annettu, kun sitä joku meistä on tarvinnut. Uskon tämän olevankin suurin syy sille miksi kaikki meistä on ylittänyt itsensä tänä vuonna.

Alkio vuoden alkaessa prioriteetti numero yksi oli ehdottomasti opiskelu ja sitä kautta korkeakoulupaikka. Vasta opiskelut hoidettua voisi etsiä uusia kavereita, joiden kanssa viettää aikaa. Näin loppuvuodesta ajatus on todella absurdi. Opiskelumielekkyys lähtee nimenomaan ympäröivistä ihmisistä eikä näin ollen ihmissuhteita tule jättää missään nimessä toissijaiseksi. Suurin syy miksi olen myös opintojen puolella ylittänyt itseni tänä vuonna monta kertaa, johtuu nimenomaan ympäröivistä ihmisistä, jotka ovat auttaneet opinnoissa eteenpäin. Siispä sinä mahdollinen uusi Alkiolainen laita ystävyyssuhteet opintojen edelle. Tällä keinolla saat varmasti mielekkäämmän ja parempi tuloksisen vuoden!

Tervetuloa Alkiolle!

Nuori mustapuseroinen mies hymyilee.
Paul Pellas

Lukuvuoden 2021–2022 opiskelijakunnanpuheenjohtaja eli Oltermanni