|
Opiskelijatarinat
|

Tulevaisuudelle suuntaa KOVA-linjalta

Parasta antia opistolla oli oman opettajan tuki sekä kirjoittamisen ohjaus.

Lue lisää opiskelijatarinoita

Parasta antia opistolla oli oman opettajan tuki sekä kirjoittamisen ohjaus

Aiemmat opintoni olivat keskeytyneet ja etsin epätoivoisesti suuntaa elämälleni. Korkeakouluopinnot kiinnostivat, mutta kirjoitustaitoni eivät olleet riittävät. En myöskään ollut täysin varma siitä, mitä halusin opiskella.

Tulin Alkiolle korkeakouluun valmentavalle linjalle. Opiskelin yhteiskuntatieteitä, kirjoittamista ja historiaa. Linjallani olisi voinut opiskella paljon muutakin laajalta kurssitarjottimelta: vaikkapa tutustua biologiaan tai kasvatustieteisiin.

Parasta antia opistolla oli oman opettajan tuki sekä kirjoittamisen ohjaus. Teksteille oli helppo saada palautetta, jonka avulla kehitin akateemista ajatteluani sekä kirjoitustaitoani. Pienehkössä ryhmässä sain yhteisöltä tukea. Tuki olikin tarpeen, erityisesti ennen pääsykokeita. Opiskelujen lomassa henkireikäni oli viikoittainen temppari-kisastudio ja sitä edeltänyt saunominen Alkion rantasaunalla.

Nykyään opiskelen Jyväskylän yliopistossa etnologiaa, antropologiaa ja kulttuuripolitiikkaa. Opintojen aloitus on ollut helppoa: tunnenhan jo yliopistossa vaadittavien tekstilajien piirteet. Pääsin jatko-opintoihin ollessani 25. Opistossa oli paljon eri ikäisiä oppilaita, ja pystyn suosittelemaan KOVA-linjaa kaikille ikään katsomatta!

Korkeakouluun valmentavat opinnot Sofia
Sofia Kerkola

Korkeakouluun valmentavat opinnot 2018–2019

Kohti korkeakoulua

Suuntana korkeakoulu, mutta ala hukassa? Miten eri korkeakoulut eroavat toisistaan? Mikä olisi kiinnostava ala ja opiskelumuoto juuri minulle?

Mieli tekisi yliopistoon, mutta oma osaaminen arveluttaa? Mitä pitää osata valintakokeissa? Yliopistoon voi olla haastavaa päästä ja me Alkio-opistolla haluaa auttaa sinua saavuttamaan tavoitteesi!

Korkeakouluun valmentavalla linjalla voit etsiä omaa alaa eri yliopisto- ja ammattikorkeakouluopinnoista. Saat ohjausta ja tukea valintojen tekemiseen.

Hae opiskelemaan

Alkio-opistolla on jatkuva haku ja joustava aloitus! Onko tavoitteenasi yliopisto- tai ammattikorkeakoulupaikka unelmiesi alalla, oman alan löytäminen tai osaamisen täydentäminen? Alkio-opistosta saat eväät tulevaisuuteen.