Opintolinja

Englannin kieli ja viestintä

Tavoitteena englannin kieli, kielitiede tai viestinnän ala? Tervetuloa!

Hae tästä

Kohti kielten ja viestinnän asiantuntijuutta!

Onko unelmanasi päästä opiskelemaan englannin kieltä yliopistoon? Haaveiletko enkunopen ammatista? Kaipaatko vertaistukea, valmennusta ja henkilökohtaista tukea valintakokeisiin? Vai haluaisitko kenties kokeilla, onko viestintä ja journalistiikka sinun juttusi? Tie yliopistoon ja kohti unelmien alaa ei välttämättä ole suoraviivainen ja matkan varrelle voi osua haasteitakin. Me Alkio-opistolla haluamme auttaa sinua saavuttamaan tavoitteesi!

Alkio-opiston vuoden kestävällä englannin kielen ja viestinnän opintolinjalla pääset opiskelemaan monipuolisesti kielten ja viestinnän eri osa-alueita, kuten tieteellistä kirjoittamista, sujuvaa suullista kielitaitoa, kielitiedettä ja viestinnällä vaikuttamista. Vuoden aikana saat valmiudet hakea englannin kielen tai viestinnän ja journalistiikan aloille joko valintakokeella, avoimen väylän kautta tai yo-todistuksellasi. Kaikki opinnot auttavat sinua valmistautumaan valintakokeisiin, ja avoimen yliopiston opinnot hyväksiluetaan tutkintoosi, kun ovi yliopistoon aukeaa.

Me haluamme olla apunasi matkalla kohti englannin kielen tai viestinnän alan tutkintoa – hae jatkuvan haun kautta nyt!

Meillä on mahdollista suorittaa vuonna 2024 myös englannin kielen aineopinnot. Katso lisätietoja tästä.

Tie kohti tutkintoa ja omaa alaa

Valintakokeen kautta

Lukuvuoden aikana suoritat englannin kielestä tai viestinnästä ja journalistiikasta ensimmäisen yliopistovuoden opinnot. Näistä saatu tietopohja auttaa sinua alan valintakokeissa. Kevätpuolella valmistaudutaan porukalla myös yhteishakuun ja valintakokeisiin. Alkio-vuoden jälkeen suuri osa linjan opiskelijoista pääsee vahvan valintakoemenestyksen siivittämänä yhteishaun ykköskohteeseensa.

Väyläopintojen avulla

Sekä englantia että viestintää ja journalistiikkaa on mahdollista päästä opiskelemaan avoimen väylän kautta – ilman valintakoetta! Vuoden aikana opiskelet kursseja avoimesta yliopistosta ja näiden suoritusten avulla voit hakea yliopistoon avointa väylää pitkin. Suoritetut opinnot myös nopeuttavat valmistumistasi.

Kielten ja viestinnän löytöretkeilijät

Kiinnostaako kielet, viestintä ja kulttuurit, mutta selkeä tavoite on vielä hukassa? Haluatko täydentää aikaisempaa tutkintoasi tai kokeilla jotain täysin uutta? Kokoa opiston opinnoista omannäköinen paketti ja etsi rauhassa omaa suuntaa. Lukuvuoden mittaiset opinnot auttavat oman polun löytämisessä. Alkiolla suorittamasi korkeakouluopinnot voidaan myöhemmin sisällyttää korkeakoulututkintoosi, vaikka lähtisitkin opiskelemaan eri alaa.

Mitä voit opiskella englannin kielen ja viestinnän opintolinjalla?

Englannin kielen ja viestinnän opintolinjalla opiskelet monipuolisesti kieliin ja viestintään liittyviä opintoja. Voit suorittaa avoimen yliopiston opintoina englannin kielen perusopinnot ja viestinnän ja journalistiikan perusopinnot. Näiden lisäksi opiskelet korkeakoulututkintoihin kuuluvia pakollisia kieli- ja viestintäopintoja sekä opiston omia kursseja, jotka tukevat avoimen yliopiston opintoja, tekevät tutuksi valintakokeissa esiin nousevia teemoja ja antavat mahdollisuuden perehtyä muihinkin opintoaloihin. Kevätlukukaudella tutustutaan yhteishaun hakukohteisiin ja hakuprosessiin sekä valmistaudutaan valintakokeisiin.

Englannin perusopinnoissa vahvistat tieteellisen kirjoittamisen, suullisen kielitaidon ja kielitieteen osaamistasi. Näiden opintojen avulla voit hakea Tampereen ja Turun yliopistoihin väyläopiskelijana, eli pyrkiä erillisvalinnassa yliopistoon ilman valintakoetta. Voit hakea yhtä aikaa sekä avoimen väylän kautta että perinteisesti valintakokeen kautta – näin lisäät mahdollisuuksiasi päästä opiskelemaan englantia.

Viestinnän ja journalistiikan perusopinnoissa perehdyt viestinnän ja journalismin tutkimukseen, organisaatioviestintään ja mediakriittisyyteen. Kun perusopinnot on paketissa, voit hakea Jyväskylän, Tampereen ja Vaasan yliopistoihin väylähaun kautta tai yhteishaussa valintakokeella kaikkiin yliopistoihin.

Mikäli haaveilet kieltenopettajan ammatista, voit Alkio-opistossa suorittaa myös aineenopettajan pedagogisiin opintoihin sisältyvät kasvatustieteen perusopinnot avoimen yliopiston opintoina. Avoimen yliopiston opintojen lisäksi voit opiskella omien valintojesi mukaan myös vaikkapa ruotsia, kulttuurienvälistä viestintää, kielen kääntämistä, luovaa kirjoittamista, kulttuurihistoriaa ja liikuntaa. Koko opiston kurssitarjonta on sinulle avoinna!

|

Mustakin löytyi opiskelija, joka osaa kirjoittaa hyviä esseitä

Vuoden aikana suoritin englannin kielen perusopinnot, kasvatustieteen perusopinnot sekä muita kieli- ja viestintä kursseja sekä olin mukana opiskelijakunnan hallituksessa järjestämässä erilaisia tapahtumia ja teemapäiviä. Linjalaisten vertaistuki ja opettajien aito halu auttaa meitä opiskelijoita täyttämään oma potentiaalimme loi mahtavan alustan oppia ja opetella yliopistomaailman taitoja ja valmistautua korkeakoulun vaatimuksiin. Alkio-vuoden oppien ansiosta minulle avautui useampikin yliopistopaikka ja aloitan nyt syksyllä englannin kielen opintoni Turun yliopistossa.

Lue Vilman tarina

Opiskelu ja opetus Alkio-opistossa

Opiskelu englannin kielen ja viestinnän linjalla on kokoaikaista, joten sinulla on oikeus opintotukeen. Koska Alkio-opisto luetaan toisen asteen oppilaitokseksi, opintovuosi ei vie tukikuukausia korkeakouluopinnoista, mutta suoritetut opinnot nopeuttavat valmistumista korkeakoulusta. Opiskelupaikka Alkiolla ei muuta asemaasi korkeakouluhaun ensikertalaiskiintiössä. Voit siis turvallisesti kokeilla, löytyykö englannin kielestä tai viestinnästä oma alasi – elämäsi paras välivuosi odottaa sinua!

Lukuvuoden aikana pääset osaksi tiivistä yhteisöä opiskelujen, retkien ja muiden tapahtumien järjestämisen tiimellyksessä. Alkio-opisto on yhteisö, josta saat tukea, kannustusta, vertaistukea ja koko elämän mittaisia ystävyyssuhteita. Oman ryhmän antama tuki ja ryhmähenki ovatkin opintojen etenemisen kannalta tärkeällä sijalla. Opiskelu englannin kielen ja viestinnän linjalla on monimuotoista, mikä lisää opiskelutaitoja ja auttaa menestymään korkeakouluopinnoissa. Kurssivalinnoistasi riippuen opintoihin sisältyy lähiopetuksen lisäksi verkko-opiskelua, oppimistehtäviä, esseitä, tenttejä, ryhmätöitä, lukupiirejä, ohjaustunteja, harjoituksia ja itsenäistä opiskelua. Pienten opetusryhmien ansiosta opettajilla on aikaa jokaiselle opiskelijalle. Älä siis jää yksin yhteishaun ja valintakokeiden kanssa – meillä saat siihen henkilökohtaista tukea, laadukasta lähiopetusta, konkreettisia valmiuksia onnistumiseen sekä vertaistukea muilta alkiolaisilta.

Opintojen suunnittelussa saat tukea ja ohjausta opintolautasesi kokoamiseen: laadukas lähiopetus ja yksilöllinen ohjaus takaavat sen, että sinulla on aina apua saatavilla. Alkio-opistossa opiskelemasi kurssit saat hyväksiluettua yliopistossa, joten vuosi Alkio-opistolla vie sinua kohti tutkintoa ja on todellinen investointi tulevaisuuteen.

Miksi englannin kielen ja viestinnän opintolinjalle?

Parhaat tulokset tehdään yhdessä ja aika Alkio-opistossa voi merkitä sinulle enemmän kuin uskotkaan. Se on erityinen ajanjakso elämässäsi. Mahdollisuus kasvaa ja kehittyä, oppia ja opiskella, sekä ennen kaikkea luoda yhdessä kokemuksia ja elämyksiä, jotka muistat aina. Lukuisat opintolinjamme tarjoavat monenlaisia mahdollisuuksia sinulle, joka haluat oppia, opiskella ja kokea yhdessä. Tässä kolme syytä tulla englannin kielen ja viestinnän opintolinjalle Alkio-opistoon:

Yhteisöllisyys

Yhdessä opiskelussa ja vertaistuessa on voimaa! Pääset opiskelemaan ja oppimaan pienryhmässä muiden samasta alasta kiinnostuneiden ja samanhenkisten opiskelukavereidesi kanssa.

Konkretia

Opintolinjalla opiskelet valitsemiasi avoimen yliopiston opintojaksoja lähiopetuksessa ja valmistaudut samalla valintakokeisiin. Tekemällä ja harjoittelemalla oppii!

Tie kohti tutkintoa

Ota välivuodesta kaikki hyöty irti ja edistä opintojasi! Suorittamasi opinnot voit liittää osaksi korkeakoulututkintoa, joten aikasi meillä on todellinen investointi tulevaisuuteen.

Usein kysyttyä opiskelusta

Onko mielessäsi jokin kysymys opiskelusta Alkio-opistolla? Tutustu opintolinjan tarjontaan ja kurkkaa usein kysytyt kysymyksemme, joista löydät vastaukset mieltäsi askarruttaviin asioihin!

Jos olet opiskellut lukiossa englantia pitkänä kielenä (A-kielenä) ja opinnot sujuivat hyvin, pärjäät varmasti englannin perusopinnoissakin. Lukiotaustakaan ei ole pakollinen, jos sinulla on muuten vastaava kielitaito.

Ei haittaa. Lukio-opinnot eivät ole edellytys opiskelulle. Jos haet yliopistoon valintakokeen kautta, useimmat yliopistot edellyttävät, että olet suorittanut toisen asteen opinnot eli olet niin sanotusti hakukelpoinen. Tällaista vaatimusta ei kuitenkaan kaikissa väyläopinnoissa ole. Avoimen yliopiston opinnot rakentuvat lukiossa opitun päälle, mutta lukuvuoden aikana ehdit täydentää pohjatietojasi samalla kun etenet avoimen yliopiston opinnoissa eteenpäin. Jos sinulla on siis taustalla joitain toisen asteen opintoja, tule rohkeasti Alkiolle!

Kyllä on! Lähes kaikki kurssit toteutetaan lähiopetuksena omien opettajiemme toimesta. Viestinnän ja journalistiikan sekä monikulttuurisuuden opintokokonaisuuden osalta teemme opetusyhteistyötä avointen yliopistojen kanssa. Näissä aineissa opinnot suoritetaan pääasiassa verkko-opintoina, mutta opistolla saat näihinkin opintoihin asiantuntevaa ohjausta.