|
Opiskelijatarinat
|

Lukio läpi lukematta – Mitä seuraavaksi?

Pääsin rauhassa kokeilemaan itselleni toimivia opiskelutapoja.

Valmistuin lukiosta keväällä 2020. Sen jälkeen hain opiskelemaan useata eri ainetta, mutten päässyt. Välivuoden jälkeen hain opiskelemaan englannin kieltä eri yliopistoihin, enkä vieläkään päässyt, joten edessä oli toinenkin välivuosi. Kun sama toistui vielä kolmannen kerran, päätin, että jotakin on tehtävä eri lailla. Vaikka pääsykokeet olivatkin sujuneet joka vuosi hieman edellistä paremmin, ei kehitys ollut riittävää. Olin kuullut Alkio-opistosta lukiossa opolta. Tutustuttuani paremmin, että mistä Alkio-opistossa oikein on kysymys, hain sinne opiskelemaan ja sain melko pian tiedon, että pääsisin opiskelemaan Englannin kieli ja viestintä -linjalle lukuvuodelle 2022–2023.

Vuoteni Alkiolla

Alkio vuoden alkaessa oli minulla ollut pitkä tauko opiskelusta, eikä se ennen taukoakaan ollut kovinkaan kummoista. Uskon, että mikäli olisinkin päässyt yliopistoon suoraan lukiosta, olisivat opiskelutottumukseni olleet niin huonot, että yliopiston nopea tahti, sekä omalla vastuulla oleva työnteko olisivat osoittautuneet liian raskaiksi ja olisin jäänyt nopeasti jälkeen muista. Alkio-opistolla suoritin sekä englannin että kasvatustieteen perusopinnot. Lisäksi suoritin muita kursseja, jotka sain yliopistoon päästyäni hyväksiluettua ja näin pienennettyä työmäärääni yliopistossa.

Alkio-opistolla kursseja käytiin hitaammalla tahdilla, kuin yliopistossa, joten mukana pysyminen oli helpompaa ja pääsin rauhassa kokeilemaan itselleni toimivia opiskelutapoja ja sitä, kuinka paljon töitä on tehtävä ja aikaa käytettävä siihen, että oppii opiskeltavat asiat. Kaikkea ei myöskään tarvinnut tehdä yksin, sillä opettajilta sai tarvittaessa hyvin apua ja muilta linjalaisilta vertaistukea. Teimmekin kouluhommia silloin tällöin isommalla porukalla ja silloin opiskelu tuntui sujuvan paremmin kuin yksin puurtaen.

Suoritettujen kurssien vuoksi olin päässyt hyvään alkuun jo ennen kuin pääsin yliopistoon. Pelkillä kurssisuorituksilla ei kuitenkaan yliopistoon päässyt, vaikka se aukaisikin ylimääräisen reitin, väylän. Alkio vuoden loppupuolella alkoi pääsykokeisiin valmistautuminen. Keräsimme koko ryhmältä kokemuksia siitä, mikä oli mahdollisesti mennyt aiemmin pääsykokeissa pieleen ja miten ensi kerralla voisi välttyä samoilta virheiltä. Lisäksi myös valmistuimme muistelemalla aiempina vuosina olleita tehtäviä ja ylipäänsä harjoittelemalla erilaisiin mahdollisiin kysymyksiin.

Hyvän valmistautumisen, sekä koko lukuvuoden mittaisen ohjatun opiskelun ansiosta sain kesäkuussa tiedon, että pääsin Tampereen Yliopistoon opiskelemaan englantia monen epäonnistuneen yrityksen jälkeen. Nyt pääsin aloittamaan opiskelut siten, että tiesin mitä odottaa, sekä mitä opiskelu käytännössä on.

Iiro ja opiskelukaveri yliopiston haalarit päällä Alkio-vuoden jälkeen

Opiskelijaelämää Alkion jälkeen.

Iiro peilin edessä
Iiro Moisio

Englannin kieli ja viestintä 2022–2023

Tavoitteena englannin kieli, kielitiede tai viestinnän ala? Tervetuloa!

Onko unelmanasi päästä opiskelemaan englannin kieltä yliopistoon? Haaveiletko enkunopen ammatista? Kaipaatko vertaistukea, valmennusta ja henkilökohtaista tukea valintakokeisiin? Vai haluaisitko kenties kokeilla, onko viestintä ja journalistiikka sinun juttusi? Tie yliopistoon ja kohti unelmien alaa ei välttämättä ole suoraviivainen ja matkan varrelle voi osua haasteitakin. Me Alkio-opistolla haluamme auttaa sinua saavuttamaan tavoitteesi!

Hae opiskelemaan

Alkio-opistolla on jatkuva haku ja joustava aloitus! Onko tavoitteenasi yliopisto- tai ammattikorkeakoulupaikka unelmiesi alalla, oman alan löytäminen tai osaamisen täydentäminen? Alkio-opistosta saat eväät tulevaisuuteen.