|
Opiskelijatarinat
|

Uusia ystäviä, loistavia opettajia sekä opiskelupaikka JAMKista!

Opistolla vallitsi ihanan positiivinen ja ystävällinen ilmapiiri.

Valmistuin lukiosta keväällä 2020 ja yksi haaveeni lukion jälkeen oli päästä opiskelemaan toimintaterapeutiksi. Lisäksi minua kiinnosti sosionomin ja fysioterapian opinnot. Opiskelupaikka ei kuitenkaan osunut omalle kohdalleni ja ajattelin hakea seuraavana keväänä uudestaan. Kesän lopussa äitini kertoi minulle Alkio-opistosta. Etsin enemmän tietoa Alkio-opistosta ja innostuin, mutta tietysti minua myös jännitti lähteä kohti uutta.

Päädyin Alkio-opiston Soteli-linjalle opiskelemaan sosiaali- ja terveysalan ensimmäisen vuoden amk-opintoja. Opinnot etenivät sopivaa vauhtia eteenpäin ja opinnot kiehtoivat minua. Vuoden aikana sain myös vahvistusta siihen, että olen pyrkimässä oikealle alalle.

Opinnot valmentavat hyvin pääsykokeisiin, sillä esimerkiksi englannin osion harjoitteluun oli tarjolla tehopreppauskurssi sekä ammattikorkeakoulun tarjoama kielikurssi. Lisäksi matematiikan ja äidinkielen osioon oli tarjolla erilaisia harjoituksia ja tehtäviä.

Opintojen aikana kehityin erityisesti kirjoittamis- sekä esiintymistaidoissa, jotka ovat olleet minulle haasteellisimpia osa-alueita. Vuosi opistolla myös kasvatti itseluottamustani opintojen suhteen. Lisäksi koen, että kielitaitoni parani kurssien avulla ja ylitin itseni esimerkiksi pitämällä esitelmän englanniksi sekä ruotsiksi luokan edessä, mikä on ollut yksi suurin pelkoni. Vuoden aikana sain myös vahvistusta sille, että minua kiinnostaa eniten toimintaterapian sekä sosionomin opinnot.

Opistolla vallitsi ihanan positiivinen ja ystävällinen ilmapiiri ja opistolle oli aina mukava saapua. Luokastamme muodostui tiivis porukka ja meillä kaikilla oli mukavaa yhdessä. Alkio-opistolla on myös aivan mahtavat opettajat sekä muu henkilökunta, jotka ovat aidosti motivoituneita ja kiinnostuneita auttamaan sekä tukemaan opiskelijoita! Lisäksi päivästä toiseen jaksoin Ravintola Santerin tarjoaman hyvän ruoan ansiosta. Vuosi opistolla ei kuitenkaan ollut ainoastaan opiskelua, vaan vuoteen kuului myös luokan kanssa yhteisiä illanviettoja, tähkäiltoja, erilaisia teemapäiviä sekä mahtavat opiskelukaverit.

Suosittelen Alkio-opistoa etenkin siksi, että vuoden aikana löytää mahtavan työympäristön, uusia ystäviä sekä siksi, että pääsee viemään opintoja eteenpäin toisenlaisen polun kautta. Lisäksi Alkio-opiston kautta on mahdollista väylähaku, joka kiinnosti minua eniten.

Voin hyvillä mielin kertoa, että tulin valituksi avoimen väylän kautta Vaasaan ja Seinäjoelle sosionomin tutkintoon sekä Jyväskylään toimintaterapeutin tutkintoon. Aloitan tänä syksynä opinnot Jyväskylässä toimintaterapeuttiopiskelijana. Alkio-vuodesta oli siis todellakin hyötyä!

Sosiaali-, terveys- ja liikunta-alojen opiskelija Assi
Assi Pihlava

Sosiaali-, terveys- ja liikunta-alat 2020–2021

Kohti ihmisläheistä ammattia

Onko haaveenasi esimerkiksi sosionomin, fysioterapeutin, sairaanhoitajan, toimintaterapeutin, kuntoutuksen ohjaajan, kätilön tai vaikkapa liikunnanohjaajan ammatti? Vai pohditko vielä, mikä ala kiinnostaisi eniten? Alkio-opistolla pääset aloittamaan korkeakouluopintosi ohjatusti ja yhteisöllisesti. Vuoden aikana ehdit myös kokeilla eri alojen opintoja, jos vielä mietit, mikä sote-aloista olisi se “sinun juttusi”. Voit opiskella meillä myös vain yhden lukukauden, tällöin aloitat opintosi tammikuussa.

Hae opiskelemaan

Alkio-opistolla on jatkuva haku ja joustava aloitus! Onko tavoitteenasi yliopisto- tai ammattikorkeakoulupaikka unelmiesi alalla, oman alan löytäminen tai osaamisen täydentäminen? Alkio-opistosta saat eväät tulevaisuuteen.