|
Opiskelijatarinat
|

Varmuutta alasta, ihania ystäviä ja opiskelupaikka JAMKista!

Arki Alkiolla oli mukavaa, sillä jo opistolle tuleminen toi hymyn huulille.

Valmistuin lukiosta keväällä 2019. Tämän jälkeen pidin välivuoden opiskelusta, sillä en vielä tiennyt tulevaisuuden haaveammattiani ja seuraavaa opiskelupaikkaa.

Välivuosi tuntui kuitenkin pitkältä töitä tehdessä, ja halusin sittenkin päästä takaisin opiskelemaan. Tutuilta sateli ideoita sote-alalle lähtemisestä ja toimintaterapian työstä. Siitä lähtikin sitten idea lähteä opiskelemaan sosiaali- ja terveysalalle toimintaterapiaa.

Päätin siis hakea opiskelupaikkaa kevään 2020 yhteishaussa. Samalla muutin poikaystäväni perässä Jyväskylään, ja elättelin toiveita omasta opiskelupaikasta kyseisessä kaupungissa. Harmikseni opiskelupaikkaa ei kuitenkaan irronnut, ja siitä alkoikin pohdinnat, että mitäs nyt.

Syksyllä päätin alkaa opiskelemaan avoimia korkeakouluopintoja, ja keräämään opintopisteitä. Samalla kuulin hyvältä ystävältäni kokemusta Alkiosta, ja että siellä voisin suorittaa avoimia opintoja lähiopetuksen kera. Sopivasti löysinkin Alkion nettisivuilta puolivuotisen sote-alalle valmentavien opintojen linjan.

Opiskelin Alkiossa kevään 2021 avoimia sote-alan amk-opintoja ja keräsin opintopisteitä avointa väylää varten. Linja valmensi myös amkin valintakokeeseen erilaisten valintakoeharjoitusten avulla. Saimme esimerkiksi lähiopetusta matikan sekä logiikkatehtävien kertaamiseen.

Alkio-opistosta oli paljonkin hyötyä itselleni. Sain muun muassa selkoa siitä, mikä ala minua oikeasti kiinnostaa. Sain sieltä myös heti opistolle tullessa paljon ihania ystäviä, joihin pitää yhteyttä jatkossakin. Sain myös ennen kaikkea paljon uutta oppia, ja kiinnostukseni toimintaterapeutin ja fyssarin aloja kohti vain kasvoi! Erityisesti anatomia ylitti odotukseni, sillä se on nykyään yksi lemppari aiheistani!

Suurin hyöty Alkiosta oli kuitenkin se, kun sain vihdoin ja viimein suurimman tavoitteeni toteutettua, eli pääsin opiskelemaan Jyväskylän ammattikorkeakouluun Toimintaterapiaa!

Arki Alkiolla oli mukavaa, sillä jo opistolle tuleminen toi hymyn huulille. Alkiosta jäi erityisesti mieleen sen mukava ilmapiiri, mahtavat opettajat, viihtyisyys sekä tietysti unohtamatta maittavia lounaita! Täten voin todeta, että puolivuotta Alkiolla kului todella leppoisasti ja nopeasti!

Suosittelen Alkio-opistoa silloin, jos aikeissasi on pitää välivuosi ja pohtia vielä alavalintaa. Tai silloin, jos haluaa tehdä avoimia opintoja ryhmässä ja lähiopetuksen kera!

Sosiaali-, terveys- ja liikunta-alan opiskelija Mandi
Mandi Metsäkangas

Sosiaali-, terveys- ja liikunta-alat kevät 2021

Kohti ihmisläheistä ammattia

Onko haaveenasi esimerkiksi sosionomin, fysioterapeutin, sairaanhoitajan, toimintaterapeutin, kuntoutuksen ohjaajan, kätilön tai vaikkapa liikunnanohjaajan ammatti? Vai pohditko vielä, mikä ala kiinnostaisi eniten? Alkio-opistolla pääset aloittamaan korkeakouluopintosi ohjatusti ja yhteisöllisesti. Vuoden aikana ehdit myös kokeilla eri alojen opintoja, jos vielä mietit, mikä sote-aloista olisi se “sinun juttusi”. Voit opiskella meillä myös vain yhden lukukauden, tällöin aloitat opintosi tammikuussa.

Hae opiskelemaan

Alkio-opistolla on jatkuva haku ja joustava aloitus! Onko tavoitteenasi yliopisto- tai ammattikorkeakoulupaikka unelmiesi alalla, oman alan löytäminen tai osaamisen täydentäminen? Alkio-opistosta saat eväät tulevaisuuteen.