opintomuoto

Hyvinvointia Alkio-opiston kesäkursseilta

Tervetuloa hyvän mielen kesäkursseille Alkio-opistolle Jyväskylän Korpilahdelle rauhalliseen ympäristöön Päijänteen rantamaisemiin.

Hyvinvointia Alkio-opiston kesäkursseilta 24.–28.6.2024!

Valitse oma kurssisi ja ilmoittaudu mukaan 3.6. mennessä.

Ilmoittautumisen yhteydessä voit valita pelkän opetuksen, jonka hinta sisältää lounaan, ja lisäksi halutessasi majoituksen ja muut ruokailut.

Rantasauna on lämpöisenä kesäkurssilaisille klo 19–21.

Seutuliikenne

Koiviston auto eli seutubussi liikennöi kesällä 2024 seuraavasti:

− Jyväskylästä Korpilahdelle esimerkiksi klo 08.15 ja klo 10.05
− Korpilahdelta Jyväskylään esimerkiksi klo 15.15, klo 16.05, klo 16.55, klo 17.50 ja klo 20.05

Korpilahden keskustasta kävelee Tähtelään Alkio-opistolle 10 minuuttia.

Hellittäen hyvään oloon

25.6–27.6.2024

Anna kiireisen arjen jäädä taakse, pysähdy hetkeksi hellimään kehoa ja mieltä kauniin luonnon keskellä Päijänteen rannalla. Kautta aikojen suomalaiset ovat löytäneet hyvinvointinsa kulmakivet metsästä, saunasta ja puhdetöistä. Hellittäen hyvään oloon -kurssilla joogaamme metsässä, saunassa, pihalla ja salissa. Teemme erilaisia läsnäoloharjoituksia, käsitöitä, virittelemme keskusteluja, jaamme kokemuksia ja nautimme hiljaisuudesta. Olet tervetullut kurssille juuri sellaisena kuin olet. Kurssi sopii sekä joogapolullaan ensiaskeleita ottaville että sitä pitempään harjoittaneille. Tärkeintä olet sinä ja halusi pysähtyä hyvinvointisi äärelle ja hellittää kiireen keskellä.

Ohjaaja: TtM, sh, aikuiskouluttaja, jooganohjaaja, työkykykoordinaattori Pia-Leena Salo
Kesto: 15 tuntia

Kurssin hinta: 158,00 €/hlö sisältäen lounaan kurssipäivinä
Majoitus ja muut ruokailut: 145 €/hlö sisältäen majoituksen 2 hh, päiväkahvin, päivällisen ja aamiaisen. Lisähinta 1 hh 25 €/vrk.
Ilmoittautuminen tällä lomakeella 3.6.2024 mennessä.

Hyvinvointia luonnosta

27.–28.6.2024

Hyvinvointia luonnosta ja liikkeestä -kurssilla opit, miten monin tavoin luonto hoitaa kehoamme ja mieltämme. Kurssin aikana tarkastelet omaa suhdettasi luontoon, hyvinvointiin ja kehoosi. Opit kuuntelemaan kehosi ja mielesi viestejä herkällä korvalla ja hyödyntämään luonnon hoitavaa voimaa myös itsenäisesti. Kurssi sisältää keskustelevan johdantoluennon, työpajatyöskentelyä, lempeää ja rauhallista kehonhuoltoa, Metsämieli-harjoituksia sekä rentoutusharjoituksia. Osa kurssin ohjelmasta toteutetaan ulkona Päijänteen kauniissa rantamaisemissa ja metsäluonnossa.

Ohjaaja: FM, aikuiskouluttaja, Metsämieli-vetäjä Riikka Voipio, Herkänvoima
Kesto: 10 tuntia

Kurssin hinta: 122,00 €/hlö sisältäen lounaan kurssipäivinä
Majoitus ja muut ruokailut: 74 €/hlö sisältää majoituksen 2 hh, päiväkahvin, päivällisen ja aamiaisen. Lisähinta 1 hh 25 €/vrk.
Ilmoittautuminen tällä lomakeella 3.6.2024 mennessä.
Lisätiedot: info@tahtela.fi

Hyvinvointia luonnosta -kurssin ohjaaja Riikka halaa puuta

Japanilaiset rasiat ja japanilainen kirjansidonta

24.6.–28.6.2024

Rasiat ovat kauniita ja käytännöllisiä ja ne tuovat arkeen estetiikkaa ja järjestystä. Kurssilla valmistetaan erikokoisia yksilöllisiä rasioita ja koteloita monenlaisiin käyttötarkoituksiin: esimerkiksi suojakotelo tärkeälle kirjallesi, arvokkaille koruillesi tai laatikko elämäsi valokuville. Rasiat sopivat erinomaisesti myös työvälineiden säilytykseen: siveltimet, puikot ja piirtimet pysyvät hyvässä järjestyksessä.

Japanilainen kirjamalli on pehmeäkantinen, lankasidoksinen ja avoselkäinen. Kansimateriaalina käytetään paperia tai taustattua kangasta. Kirja on suhteellisen yksinkertainen ja nopea valmistaa. Päällysmateriaalit tuovat persoonallisuutta ja tyyliä oman maun mukaan. Kirjansidonta pakottaa keskittymään yhteen asiaan ja se tekee meille ihmisille hyvää!
Tervetuloa käsillä tekemisen rauhoittavaan maailmaan!

Ohjaaja: taidevedostaja, paperintekijä, kirjansitoja Erja Huovila
Kesto: 25 tuntia

Kurssin hinta: 260,00 €/hlö sisältäen lounaan kurssipäivinä. Hinta ei sisällä materiaaleja. Kaksi viikkoa ennen kurssin alkua lähetettävässä kurssikirjeessä kerrotaan, mitä materiaaleja tarvitaan ja mistä ne voi hankkia. Vetäjältä voi myös ostaa paikan päällä materiaaleja ja tarvikkeita.
Majoitus ja muut ruokailut: 276 €/hlö sisältää majoituksen 2 hh, päiväkahvin, päivällisen ja aamiaisen. Lisähinta 1 hh 25 €/vrk.
Ilmoittautuminen tällä lomakeella 3.6.2024 mennessä.
Lisätiedot: info@tahtela.fi

Useita erilaisia rasioita

Korvien välin, keuhkojen välin ja jalkojen välin luovaa kirjoittamista

24.6.–28.6.2024

Korvien välin, keuhkojen välin ja jalkojen välin luovaa kirjoittamista -kesäkurssi tarjoaa irtioton arjesta ja kirjoittamisen riemua. Runoilija Petri Turusen ja kirjailija Tiina Piilolan luotsaamalla kurssilla tutustutaan erilaisiin kirjoittamisen tapoihin sekä heittäydytään kokeilemaan kirjoittamista erilaisista asennoista käsin ja erilaisia tapoja yhdistellen. Kurssin tavoitteena on hahmottaa itselle ominaista kirjoittamisen tapaa ja kenties päästä laajentamaan sitä uusiin suuntiin.

Järvi kukkii ulpukoita ja rantasauna lämpiää!

Ohjaajat: kirjailija Tiina Piilola ja runoilija Petri Turunen
Kesto: 25 tuntia

Hinta: 260 €/hlö sisältäen lounaan kurssipäivinä
Majoitus ja muut ruokailut: 276 €/hlö sisältää majoituksen 2 hh, päiväkahvit, päivälliset ja aamiaiset. Lisähinta 1 hh 25 €/vrk.
Ilmoittautuminen tällä lomakeella 3.6.2024 mennessä.
Lisätiedot: info@tahtela.fi

Luovan kirjoittamisen ohjaajat Tiina ja Petri selät vastakkain siten, että päät näkyvät

Löydä luovuutesi

25.6.–28.6.2024

Tekstikappale

Luovuus voi löytyä tutkimalla, kokeilemalla… seikkailemalla. Luovuutta tarvitaan kaikilla elämän alueilla. Kun luovuutta uskaltaa käyttää, se tuottaa hyvää oloa ja nautintoa. Herätellään luovuutta yhdessä: ollaan läsnä, aistitaan, kuunnellaan, vaikututaan ja kehitellään ideanhippusia eteenpäin. Oivalletaan jotakin itsestämme ja toisistamme. Annetaan tunteiden, unelmien ja rentouden toimia luovuuden lähteinä.

Löydä luovuutesi -kurssilla saat valita, mitä kautta haluat luovuuttasi herätellä. Haluatko tutkia luovuuttasi esimerkiksi liikkeen, tekstin, näyttelemisen tai improvisaation kautta – tai kenties kokeillen hieman kaikkea? Sinulla on myös mahdollisuus jakaa luovuuttasi johdattamalla muut omaan seikkailuusi.

Kurssi sopii kaikille aiheesta kiinnostuneille. Tule mukaan, jos haluat löytää luovuutesi ja keinoja luovuuden kehittämiseen!

Ohjaaja: KM Anna-Maija Vuorela
Kesto: 20 tuntia

Kurssin hinta: 193 €/hlö sisältäen lounaan kurssipäivinä
Majoitus ja muut ruokailut: 207 €/hlö sisältää majoituksen 2 hh, päiväkahvit, päivälliset ja aamiaiset. Lisähinta 1 hh 25 €/vrk.
Ilmoittautuminen tällä lomakeella 3.6.2024 mennessä.
Lisätiedot: info@tahtela.fi

Löydä luovuutesi -kurssin ohjaaja Anna-Maija katsoo kameraan

Yhteystiedot

Tähtelä
Tähtiniementie 26, 41800 Korpilahti
050 432 9190 | info@tahtela.fi
www.tahtela.fi

Alkio-opisto tarjoaa lyhytkursseja sekä kokous-, majoitus- ja juhlapalveluita Tähtelä-nimen alla.

 

Ilmakuva Alkio-opiston ja Tähtelän alueesta