|
Opiskelijatarinat
|

Opiskelupaikka JAMKista

Mahtava ponnahduslauta vaihtaa alaa aikuisiällä.

Olin yrittänyt päästä pääsykokeiden kautta opiskelemaan toimintaterapiaa ammattikorkeakouluun. Pääsykokeet olivat mielestäni aina vaikeat, koska en ollut opiskellut yli kymmeneen vuoteen. Alkio-opisto oli mahtava ponnahduslauta minulle, joka halusin uudelleen kouluttautua ja vaihtaa alaa aikuisiällä.

Arki alkiolla oli mukavaa. Koulupäivät olivat jaksotettu hyvin ja olivat sopivan mittaisia. Itse kuljin Korpilahdelle noin 30 minuutin matkan autolla kodistani; en siis ollut perinteinen opiskelija, joka olisi asunut asuntolassa. Olin myös muita vanhempi ja perheellinen, mutta se ei näkynyt Alkion arjessa tai luokallamme. Luokkahenki oli aina kannustava ja hyvä. Sainkin Alkio-vuodelta hyviä ystäviä, ikäerosta riippumatta.

Alkio-opistolla suoritimme amk-kursseja. Opettaja ohjeisti meitä pienimmissäkin huolenaiheissamme ja varmisti, että saamme kaikki tarvittavat tietotaidot korkeakouluopintoihin. Alkiolla oli myös mahdollisuus suorittaa avoimen ammattikorkean opintoja, jotka olen voinut myöhemmin hyväksilukea tutkinto-opiskelijana. Alkio-opistolla oli mahdollisuus suorittaa amk-kurssien lisäksi esimerkiksi kielien tukikursseja, minkä avulla onnistuin saamaan hyvät arvosanat itselle vaikealta tuntuvilta kursseilta.

Suosittelisin Alkio-opistoa kaikille, joilla on urahaaveita, ensimmäistä ammattia opiskeleville tai jos haluat vaihtaa alaa. Alkio-opisto sopii myös niille, ketkä haluavat kokeilla eri opintoja ennen kuin päättävät, mitä haluavat opiskella.

Alkio-opiston tärkein anti opintopisteiden ja koulupaikan lisäksi oli kasvanut itsevarmuus. Olin aina ajatellut, ettei opiskeluvaikeuksista kärsivä, riman alittaja tule opiskelemaan korkeakoulututkintoa, mutta toisin kävi. Kiitos Alkion ja opettajien, nyt olen tutkinto-opiskelijana opiskelemassa haaveammattiani Jyväskylän ammattikorkeakoulussa.

Toivonkin tarinani rohkaisevan ihmisiä opiskelemaan perhetaustasta, lähtötasosta tai iästä riippumatta.

Soteli-linjan opiskelijan Ailin kasvokuva
Aili Viiankorpi

Sosiaali-, terveys- ja liikunta-alat 2022–2023

Kohti ihmisläheistä ammattia

Onko haaveenasi esimerkiksi sosionomin, fysioterapeutin, sairaanhoitajan, toimintaterapeutin, kuntoutuksen ohjaajan, kätilön tai vaikkapa liikunnanohjaajan ammatti? Vai pohditko vielä, mikä ala kiinnostaisi eniten? Alkio-opistolla pääset aloittamaan korkeakouluopintosi ohjatusti ja yhteisöllisesti. Vuoden aikana ehdit myös kokeilla eri alojen opintoja, jos vielä mietit, mikä sote-aloista olisi se “sinun juttusi”. Voit opiskella meillä myös vain yhden lukukauden, tällöin aloitat opintosi tammikuussa.

Hae opiskelemaan

Alkio-opistolla on jatkuva haku ja joustava aloitus! Onko tavoitteenasi yliopisto- tai ammattikorkeakoulupaikka unelmiesi alalla, oman alan löytäminen tai osaamisen täydentäminen? Alkio-opistosta saat eväät tulevaisuuteen.