|
Opiskelijatarinat
|

Omien siipien testaamista Alkiolla

Suosittelen Alkio-opistoa, kun kaipaat todellakin uusia tuulia elämääsi!

Lue lisää opiskelijatarinoita

Omat opinnot, joista saa tehtyä itsensä näköiset!

Ennen Alkio-opistoa vietin ensimmäisen välivuoteni töissä. Työelämä ei lukion jälkeen juurikaan maistunut ja yhteishaun jälkeen kaipasin palavasti opiskeluelämään. Rupesin selailemaan netistä erilaisia vaihtoehtoja toiselle välivuodelle, kun opiskelupaikkaa ei kuulunut. Selailin eri kansanopistojen tarjontaa ja opintovaihtoehtoja. Yhteishaussa hain opiskelemaan viestintää Jyväskylän yliopistoon, mutta opiskelupaikkaa ei kuulunut. Hakukohde jäi mieleeni todella vahvasti. Tulin päätökseen, että lähden Alkio-opistoon opiskelemaan viestinnän ja journalistiikan perusopintoja.

Aloitin viestinnän ja journalistiikan perusopinnot Alkiolla sillä ajatuksella, että haen keväällä avoimen väylän haussa lukemaan viestintää Jyväskylän yliopistoon. Tykkäsin perusopinnoista kovasti, mutta vuoden vaihteessa tajusin, että en ehkä enää haluakaan hakea juuri viestintää lukemaan. Päätin, että haen opiskelemaan sosiaalialaa ja otin omien opintojen lisäksi Soteli-linjan pari kurssia. Tajusin, mitä oikeasti haluan opiskella. Mikäli joskus vielä haluan viestintää lukemaan, minulla on väylähakua varten hyvä pohja alla.

Alkio-opiston asuntolaan muuttaminen oli minulle myös iso juttu. En ollut koskaan aikaisemmin asunut yksin ja muuttoa odotinkin innolla. Koen tulleeni paljon itsenäisemmäksi ja viikonloput lukuvuoden loppua kohden vietinkin enemmän opistolla kuin kotona. Sain myös kahdesta kämppäkaveristani todella hyviä ystäviä, joiden kanssa sovimme uuden tapaamisen elokuulle kun Alkiolta oli aika lähteä.

Suosittelen Alkio-opistoa, kun kaipaat todellakin uusia tuulia elämääsi. Kaikki muuttuu kerta rysäyksellä parempaan suuntaan, kun asuntolaan pääsee asettumaan ja uusiin ihmisiin pääsee tutustumaan. Kaupan päälle tottakai omat opinnot, joista saa tehtyä itsensä näköiset!

Englannin kieli ja viestintä -linjan opiskelija Henna
Henna Tirkkonen

Englannin kielen ja viestintä 2020–2021

Kohti kielten ja viestinnän asiantuntijuutta!

Onko unelmanasi päästä opiskelemaan englannin kieltä yliopistoon? Kaipaatko vertaistukea, valmennusta ja henkilökohtaista tukea valintakokeisiin? Vai haluaisitko kenties kokeilla, onko viestintä ja journalistiikka sinun juttusi? Tie yliopistoon ja kohti unelmien alaa ei välttämättä ole suoraviivainen ja matkan varrelle voi osua haasteitakin. Me Alkio-opistolla haluamme auttaa sinua saavuttamaan tavoitteesi!

Hae opiskelemaan

Alkio-opistolla on jatkuva haku ja joustava aloitus! Onko tavoitteenasi yliopisto- tai ammattikorkeakoulupaikka unelmiesi alalla, oman alan löytäminen tai osaamisen täydentäminen? Alkio-opistosta saat eväät tulevaisuuteen.