|
Opiskelijatarinat
|

Mustakin löytyi opiskelija, joka osaa kirjoittaa hyviä esseitä

Linjalaisten vertaistuki ja opettajien aito halu auttaa meitä opiskelijoita loi mahtavan alustan oppia ja opetella yliopisto maailman taitoja

Löysin tieni Alkio-opistolle vietettyäni lukion jälkeen muutaman välivuoden. Yhteishauissa olin aikaisempina vuosina hakenut joka kerta lukemaan englantia ympäri Suomea, sillä tavoitteenani on joskus toimia englannin kielen opettajana ja muutenkin englannin kieli on aina kiinnostanut minua, joten alan valinta oli helppo. Yliopistoon pääseminen sen sijaan oli kaikkea muuta kuin helppoa. Vuonna 2022 kuitenkin löysin opintopolusta Alkio-opiston ja päätin hakea Englannin kielen ja viestinnän linjalle. Opinnot alkoivatkin syksyllä ja opistovuosi pitikin sisällään paljon enemmän kuin olin edes uskaltanut odottaa.

Kolmas välivuoteni kuluikin Alkiolla tutustuen yliopisto-opintoihin ja opiskelijan elämään. Ennen Alkiota en ollut täysin varma olisiko minusta opiskelemaan yliopistoon, vaikka se olikin ainoa väylä kohti tavoite ammattiani. Alkio-vuoden aikana ihanien opettajien kova kannustus ja ensiluokkainen opetus sai minut kuitenkin tajuamaan, että kaikkien ei tarvitse olla automaattisesti hyviä opiskelemaan vaan opiskeluunkin voi opetella. Yksi suurimmista anneista vuoden aikana olikin se, kun huomasin, että “hei, kyllähän mustakin löytyy opiskelija, joka pystyy ja osaa kirjoittaa hyviä ja pitkiä esseitä ja joka jaksaa paneutua ja päntätä.”

Vuoden aikana suoritin englannin kielen perusopinnot, kasvatustieteen perusopinnot sekä muita kieli- ja viestintä kursseja sekä olin mukana opiskelijakunnan hallituksessa järjestämässä erilaisia tapahtumia ja teemapäiviä. Vuoden aikana suorittamissani perusopinnoissa kävimme yliopistokursseja, keräsimme uutta tietoa ja opimme uusia taitoja. Linjalaisten vertaistuki ja opettajien aito halu auttaa meitä opiskelijoita täyttämään oma potentiaalimme loi mahtavan alustan oppia ja opetella yliopistomaailman taitoja ja valmistautua korkeakoulun vaatimuksiin.

Alkio-vuoden oppien ansiosta minulle avautui useampikin yliopistopaikka ja aloitan nyt syksyllä englannin kielen opintoni Turun yliopistossa. Opiskelu Alkiolla avasi myös uusia kiinnostuksen kohteita ja mahdollisia tulevaisuuden haaveammatteja. Oman kokemukseni perusteella en voi muuta kuin suositella Alkiota kaikille, jotka tavoittelevat opiskelupaikkaa korkeakoulusta tai niille, jotka vielä etsivät omaa tietänsä. Alkiolla on rauhalliset opiskeluympäristöt ja siellä opiskelijoista pidetään hyvää huolta.

Englannin kieli ja viestintä -linjan opiskelija Vilma
Vilma Nieminen

Englannin kieli ja viestintä 2022–2023

Tavoitteena englannin kieli, kielitiede tai viestinnän ala? Tervetuloa!

Onko unelmanasi päästä opiskelemaan englannin kieltä yliopistoon? Haaveiletko enkunopen ammatista? Kaipaatko vertaistukea, valmennusta ja henkilökohtaista tukea valintakokeisiin? Vai haluaisitko kenties kokeilla, onko viestintä ja journalistiikka sinun juttusi? Tie yliopistoon ja kohti unelmien alaa ei välttämättä ole suoraviivainen ja matkan varrelle voi osua haasteitakin. Me Alkio-opistolla haluamme auttaa sinua saavuttamaan tavoitteesi!

Hae opiskelemaan

Alkio-opistolla on jatkuva haku ja joustava aloitus! Onko tavoitteenasi yliopisto- tai ammattikorkeakoulupaikka unelmiesi alalla, oman alan löytäminen tai osaamisen täydentäminen? Alkio-opistosta saat eväät tulevaisuuteen.