|
Opiskelijatarinat
|

Alkiolta kauppakorkeakouun

Taskuun jäivät uudet opiskelumetodit ja ensimmäisen vuoden tutkinto-opinnot.

Alkio-opistolta kauppakorkeakouluun

Hain kesällä 2020 Alkio-opistoon tekemään kauppatieteiden väyläopintoja. Pääsin Alkiolle opiskelemaan, ja syksyllä alkoivat opettajamme Laurin johdolla opinnot kohti kauppatieteiden tutkintopaikkaa Jyväskylän yliopistoon. Syksyn intensiivisen opiskelun jälkeen alkoivat vapaavalintaiset opinnot, ja opiskeluntäyteisen kevään jälkeen odotettiin yhteishaun tuloksia. Alkiolla tehty kova työ palkittiin, kun pääsimme kesällä vastaanottamaan paikat Jyväskylän kauppakorkeakoulusta.

Kauppatieteen opiskelijat Sami ja Vilma

Alkio-vuoden jälkeen elämääni rikastutti lukuisat uudet hyvät ystävät, jotka ovat pysyneet elämässä mukana vielä tänäkin päivänä. Suurin osa ryhmästämme pääsi kanssamme opiskelemaan Jyväskylään, joten uutta koulua ei tarvinnut aloittaa yksin. Alkio-opistolta saa erittäin laadukasta opetusta, jatkuvaa tukea opintoihin ja motivaatioon (etenkin oman linjaopettajamme Laurin motivaatiopuheet ja saunaillat olivat stressin keskellä pelastus). Yhteisöllisyys ja tukeva ympäristö loivat loistavat puitteet opiskelulle, ja vapaa-ajalle suunnitellut yhteiset iltamat ja tapahtumat auttoivat jaksamaan opiskeluarkea. Suosittelen Alkio-opistoa kaikille, jotka haluavat nähdä, ovatko suuntaamassa oikealle alalle, tai jotka haluavat tukea väyläopintojen suorittamiseen.

Suoritin Jyväskylän avoimen yliopiston opintoina liiketoimintaosaamisen perusopinnot 28 op, taloustieteen  peruskurssin 6 0p sekä kieli- ja viestintäopintoja 11 op. Alkio-vuoden jälkeen taskuun jäivät uudet opiskelumetodit ja ensimmäisen vuoden tutkinto-opinnot. Varmuus omasta alasta vahvistui ja tunnen olevani juuri omalla alallani. Nykyään elämä pyörii lentopallon, opiskelujen ja töiden ympärillä.

Kauppatieteen opiskelija Vilma
Vilma

Kauppatieteet 2020–2021

Kohti kauppatieteellistä

Onko kauppatieteet unelmiesi ala? Onko tavoitteenasi päästä opiskelemaan kauppatieteelliseen? Kaipaatko vertaistukea, valmennusta ja henkilökohtaista tukea valintakokeisiin? Vai haluaisitko kenties kokeilla, ovatko kauppatieteet sinun juttusi? Yliopistoon voi olla haastavaa päästä ja me Alkio-opistolla haluamme auttaa sinua saavuttamaan tavoitteesi!

Hae opiskelemaan

Alkio-opistolla on jatkuva haku ja joustava aloitus! Onko tavoitteenasi yliopisto- tai ammattikorkeakoulupaikka unelmiesi alalla, oman alan löytäminen tai osaamisen täydentäminen? Alkio-opistosta saat eväät tulevaisuuteen.