|
Opiskelijablogi
|

Alkio-opisto – minne olen tullut?

Alkio-opisto on sopiva lukion ja yliopiston välimalli.

Englannin kieli ja viestintä

Melkein kuin kotona

Ennen tuloani en tiennyt paljoakaan Alkio-opistosta tai Korpilahdesta. Lukiossa opinto-ohjaaja oli ohimennen maininnut Alkio-opiston, mutta ei juurikaan siitä, mikä se oikeastaan on. Korpilahden ajattelin sijaitsevan kaukana. Korpihan on aina kaukana ja Lahtikin sijaitsi kokonaisen puolentoista tunnin ajomatkan päässä lapsuudenkodistani.

Näkymä vuorelta

Nyt tiedän jo hieman paremmin. Korpilahdelle ajaa Pirkanmaan ja Kanta-Hämeen rajamailta noin kaksi tuntia. Ei matka eikä mikään. Ihan kivan näköistä seutua, hienoa järvimaisemaa ja kivoja lenkkipolkuja, vaikkakin mäkisiä, joten joutuu kiipeilemään ja ponnistelemaan. Toisaalta se kuvaa opiskelua aika hyvin niin mikäpä siinä. Lisäksi vältyn kulttuurishokilta, sillä olen koko ikäni asunut pienissä kylissä. Korpilahti ei vielä muuttanut asiaa. Melkein kuin kotona.

Kylänraitti

Alkio-opisto itsessäänkin on tuntunut yllättävän kotoisalta paikalta. Se on sopiva lukion ja yliopiston välimalli. Uskoisin, että opiskelun aloittaminen suoraan yliopistosta olisi ollut melko raskasta, eteenkin kun lukiossa olin oppinut pahoille ja laiskoille tavoille. Lisäksi lukion loppumisesta on vierähtänyt jo kaksi vuotta, joten pehmeämpi laskeutuminen takaisin opiskelijaelämään on erittäin tervetullut. Englannin ja kasvatustieteiden perusopintojen suorittamiseen saa luultavasti merkittävästi enemmän tukea kuin yliopistossa. Lisäksi virkamiesruotsin saa hoidettua niin sanotusti alta pois, vaikka kukapa ei ruotsia jäisi kaipaamaan.

Avoimen yliopiston opintojen lisäksi Alkio-opistossa voi suorittaa myös opiston omia kursseja. Mikäli esiintyminen kiinnostaa, on ilmaisutaidon kurssi loistava valinta ja englannin perusopintojen ohelle sopii erinomaisesti kevyempi käännöskurssi. Monipuolinen harrastaminenkin onnistuu niin bänditoiminnan, liikunnan kuin lautapelikerhojen ansiosta. Jokaiselle jotakin. Opistolla on myös rantasauna, mikäpä sen mukavampaa kuin mennä opiskelupäivän jälkeen saunomaan ja pulahtamaan järveen, jos vain tarkenee.

Sateenkaari ja veneet

Lyhyesti sanottuna, kyllä täällä viihtyy ja opinnot etenevät. Tylsää ei tule, ei minulle ainakaan. Kouluhommilta jäävälle ajalle kyllä löytyy tekemistä enemmän kuin tarpeeksi. Ensimmäiset kaksi kuukautta ovat menneet melko nopeasti. Vastahan kouluvuosi alkoi ja kohta jo puoliväli häämöttää. Toivon mukaan lukuvuoden päätyttyä olen viisaampi ja valmis jatkamaan yliopistoon. Toistaiseksi ainakin hyvältä tuntuu. Toivotaan, että niin myös jatkuu.

Sateenkaari
Englannin kieli ja viestintä -linjan opiskelija Iiro
Iiro Moisio

Englannin kieli ja viestintä 2022–2023