|
Opiskelijatarinat
|

Väyläopintoja Alkio-opistossa

Alkio-vuosi antoi mahdollisuuden kokeilla korkeakouluopintoja

Päädyin Alkio-opistolle syksyllä 2020, kun keväällä suoritetut ylioppilaskirjoitukset eivät menneet niin hyvin, kuin olisin toivonut. Haaveenani oli päästä Turun yliopistoon opiskelemaan poliittista historiaa, ja Alkio-opisto tarjosi haaveilleni mahdollisuuden väyläopintojen kautta. Väyläopinnoissa suoritetaan kahdet perusopinnot, sekä kieli- ja viestintäopintoja, joiden arvosanoilla on mahdollista hakea yliopistoon. Väyläopinnot toimivat siis eräänlaisena näyttöreittinä. Alkio-opistolla valitsinkin perusopinnoikseni juuri poliittisen historian, valtio-opin, sekä yhteiskuntatieteet ja filosofian perusopinnot.

Alkio-vuosi on ollut loistava vaihtoehto yliopistoon pääsylle juuri väylän kautta, sillä se tarjoaa vaihtoehtoisen tavan osoittaa motivaatio opintoihin, ja väyläopinnoissa omaa opiskelua pystyy suunnittelemaan, kehittämään ja muokkaamaan koko vuoden ajan. Alkio-vuosi on ollut myös erinomainen tapa laskeutua korkeakoulumaailmaan, jossa käytänteet ja opiskelu kuitenkin eroaa varsin paljon toiseen asteeseen verrattuna. Alkio-opistolla suoritetut opinnot saa myös hyväksiluettua yliopistossa, minkä vuoksi erityisesti juuri kieli- ja viestintäopintojen suorittaminen kannattaa toteuttaa Alkio-vuoden aikana.

Erityisesti korona-aikaan opiskelu Alkio-opistolla on ollut loistava vaihtoehto. Sulkujen aikaan asuntolan muista opiskelijoista on saanut seuraa ja yhteishenkeä, jota etäopiskelussa mahdollisesti uudella paikkakunnalla ei olisi saanut. Alkio-vuosi on antanut myös mahdollisuuden kokeilla korkeakouluopintoja, ja antanut ymmärrystä siihen, onko esimerkiksi oma ala oikeasti juuri itselle sopiva ja mieluinen. Alkio-opistolla on myös päässyt opiston omien kurssien kautta kehittämään itseään yhdessä muiden kanssa, sekä saanut vapaa-ajalle mielekästä tekemistä. Alkio-opistolla opinnot eivät myöskään rajoitu pelkästään omaan tieteenalaan, vaan kursseja ja opintoja voi suorittaa myös muiden linjojen kanssa.

Sain väylän kautta opiskelupaikan Turun yliopistosta.

Yhteiskunta- ja valtiotieteen opiskelija Triinu
Triinu Grün

Yhteiskunta- ja valtiotieteet 2020–2021

Tavoitteena yhteiskunta- tai valtiotieteiden opiskelu? Tervetuloa!

Onko unelmanasi päästä opiskelemaan sosiaalitieteitä, yhteiskuntatieteitä, sosiaalityötä, politiikan tutkimusta, kansainvälistä politiikkaa, valtio-oppia tai poliittista historiaa? Kaipaatko vertaistukea, valmennusta ja henkilökohtaista tukea valintakokeisiin? Vai haluaisitko kenties kokeilla, ovatko yhteiskunta- tai valtiotieteet sinun juttusi? Yliopistoon voi olla haastavaa päästä ja me Alkio-opistolla haluamme auttaa sinua saavuttamaan tavoitteesi!

Hae opiskelemaan

Alkio-opistolla on jatkuva haku ja joustava aloitus! Onko tavoitteenasi yliopisto- tai ammattikorkeakoulupaikka unelmiesi alalla, oman alan löytäminen tai osaamisen täydentäminen? Alkio-opistosta saat eväät tulevaisuuteen.