|
Opiskelijatarinat
|

Vanhempikin voi voittaa

Alkio-vuosi tarjosi minulle kurkistuksen yliopisto-opintojen maailmaan.

Lue lisää opiskelijatarinoita

Alkio-vuosi oli antoisa ja kokemuksena ainutkertainen

Jouduin työttömäksi laserleikkaajan työstäni. Olin ollut hetken työttömänä ja aloin kypsytellä ajatusta opiskelemaan lähtemisestä. Olen iältäni 42-vuotias, joten opiskelemaan lähteminen ei ollut ihan itsestään selvyys. Minulla oli ollut haaveena yliopisto-opinnot, lähinnä se pärjäisinkö sen tasoisessa opetuksessa. Aluksi tarkoitukseni oli opiskella itsenäisesti avoimessa yliopistossa mutta onneksi en luottanut itseeni niin paljon, että olisin aloittanut itsenäiset opinnot. Rupesin etsimään tietoa avoimen yliopiston opintoja tarjoavista oppilaitoksista ja jotenkin päädyin Alkio-opiston sivuille. Siitä se sitten lähti, hain Alkiolle opiskelemaan ja selvitettyäni rahoituksen opinnoille muutinkin Alkion läheisyyteen asumaan. Tämä oli viisas päätös ja lopputulos aivan huikea verrattuna siihen, että olisin lukenut itsenäisesti avoimen opintoja.

Aloitin kauppatieteen opinnot, tähtäimessä opiskelupaikka ammattikorkeakouluun. Olin ollut opiskelematta aktiivisesti n. 20 vuotta ja varsinkin tämän tasoisessa koulutuksessa en ole ollutkaan. Muistan ensimmäisen tenttini Alkiolla, vastasin tentissä käytännössä ranskalaisilla viivoilla essee kysymykseen, joten siitä voi päätellä kuinka ruosteessa opiskelutaitoni olivat. Eipä siinä mennyt kovinkaan kauan, kun tenttejä tuli ja tasoni nousi tasaisesti pikkuhiljaa paremmaksi. Uusintatenttien kautta sain arvosanani kohtuu hyväksi.

Alkio-vuosi tarjosi minulle kurkistuksen yliopisto-opintojen maailmaan ja saavutin päämääräni kokeilla tämän tason opintoja. Lisäksi Alkio-opiston omat kurssit tarjosivat tukea muille opinnoille ja loivat pohjaa opiskelulle yleisesti Alkio-opistolla. Tavoitteeni päästä ammattikorkeakouluun opiskelemaan toteutui myös tullessani valituksi Kuopioon ammattikorkeakouluun aiempien korkeakouluopintojen perusteella eli tässä haussa sain haettua kouluun juuri Alkio-opistolla opiskelemiani yliopisto-opintoja hyödyntäen. Suosittelen Alkio-opiston opintoja kaikille, jotka tähtäävät väylän kautta yliopistoon tai sitten ammattikorkeakouluun kuten itsekin tein. Kiitokset Alkion henkilökunnalle, opettajille ja Kauppiksen johtohahmolle Laurille!

Alkio-vuosi oli antoisa ja kokemuksena ainutkertainen, mukaan mahtui niin huippuhetkiä kuin vähän matalampaa fiilistä. Kokonaisuutena Alkio antoi hyvät eväät jatkoa ajatellen ja suosittelen kaikille vähän vanhemmillekin henkilöille kokeilemaan opiskelua rohkeasti Alkiolla!

Kauppatieteen opiskelija Toni
Toni Tuoriniemi

Kauppatieteet 2020–2021

Kohti kauppatieteellistä

Onko kauppatieteet unelmiesi ala? Onko tavoitteenasi päästä opiskelemaan kauppatieteelliseen? Kaipaatko vertaistukea, valmennusta ja henkilökohtaista tukea valintakokeisiin? Vai haluaisitko kenties kokeilla, ovatko kauppatieteet sinun juttusi? Yliopistoon voi olla haastavaa päästä ja me Alkio-opistolla haluamme auttaa sinua saavuttamaan tavoitteesi!

Hae opiskelemaan

Alkio-opistolla on jatkuva haku ja joustava aloitus! Onko tavoitteenasi yliopisto- tai ammattikorkeakoulupaikka unelmiesi alalla, oman alan löytäminen tai osaamisen täydentäminen? Alkio-opistosta saat eväät tulevaisuuteen.