|
Opiskelijatarinat
|

Toinen reitti korkeakouluun

Opetusta ja valmennusta sekä pääsykokeisiin että korkeakouluelämää varten!

Matkani Alkio-opistolle oli hyvin yllättävä päätös. Lukion jälkeen tiesin, että haluan opiskella biologiaa yliopistossa ja olin hakenut sinne kahtena vuonna pääsykokeilla, mutta ne eivät olleet tuottaneet tulosta. Kesällä 2020 kuullessani Alkio-opistosta ajattelin, että yksin pääsykokeisiin pänttääminen ei toiminut, vaan tarvitsisin lisäapua. Työpäivän aikana väsäsin hakemuksen kännykälläni ja lähetin sen lounastauolla. Jo seuraavana päivänä sain sähköpostin, että minut on hyväksytty Alkio-opistoon biologian ja luonnontieteiden linjalle. Kahden viikon päästä pakkasin tavarat ja lähdin kohti Jyväskylän Korpilahtea.

Alunperin suunnitelmanani oli saada Alkio-vuoden aikana kertausta seuraavan vuoden pääsykokeita varten, mutta linjani johtaja kertoi minulle biologian väyläopinnoista. Opin, että voisin suorittaa Jyväskylän avoimen yliopiston kursseja Alkio-opistossa ja hakea seuraavana vuonna yliopistoon pääsykokeiden lisäksi myös avoimen väylän kautta saamillani opintopisteillä. Väyläopinnoista ei oltu puhuttu kotipaikkakuntani lukiossa juurikaan mitään, joten olin innoissani kuullessani, että yliopistoon on muitakin reittejä kuin vain pääsykoe.

BIOSCI-linjalla opiskeltuani sain opetusta ja valmennusta sekä pääsykokeisiin että ylipäänsä korkeakouluelämää varten. Lähiopetuksen ansiosta biologian ymmärrykseni parani enemmän avoimen yliopiston kursseilla sekä opiston järjestämillä omilla kursseilla kuin se olisi parantunut kotona yksin opiskellessani. Suoritin Jyväskylän avoimen yliopiston bio- ja ympäristötieteen perusopinnot. Alkio-opiston tarjoamat kieli- ja viestintäkurssit paransivat kielitaitoani englannissa sekä ruotsissa ja opin tulkitsemaan pitkiä englanninkielisiä akateemisia tekstejä. Kirjoitusviestinnän kurssilla opin kirjoittamaan itse pitkiä tekstejä ja aineistoesseitä. Näistä kaikista taidoista tulee olemaan paljon hyötyä yliopistoelämässä.

Asuminen Alkio-opiston asuntolassa oli hieno kokemus. Myös se antoi eväitä tulevaisuudessa yksin asumiselle. Opistolta sai tukea niin opettajilta ja henkilökunnalta kuin muilta oppilailta sekä omilta kämppäkavereilta. Vaikka korona-aikana etäopiskelu on koetellut monia korkeakoulujen opiskelijoita, Alkio-opiston asuntoloissa asuvista muista opiskelijoista sai aina seuraa ja kavereita, joiden kanssa voi opiskella yhdessä, katsoa leffoja tai käydä vaikka retkeilemässä Korpilahden Haukkavuorella. Vaikka vuosi opiskellessa oli aika rankka, se antoi esimakua yliopistossa opiskelusta. Kova työ myös palkittiin lopussa, ja onnistuin saamaan väylähaun kautta paikan yliopistossa.

Biologian ja luonnontieteen opiskelija Ella
Ella Lehtilä

Biologia ja luonnontieteet 2020–2021

Kohti biologian tai luonnontieteiden opintoja

Onko sinulla tavoitteena päästä yliopistoon opiskelemaan biologiaa, biolääketiedettä tai muita biotieteitä? Vai kiinnostaako sinua farmasia tai ehkä ravitsemustiede? Olisiko kemia juuri sinun tulevaisuuden alasi? Tie yliopistoon ja kohti unelmien alaa ei välttämättä ole suoraviivainen ja haasteita matkan varrelle varmasti osuu. Valintakokeet jännittää liikaa, yhteishaussa ei löytynyt mielekkäitä hakukohteita ja yksin pänttääminen on vaan tosi tylsää. Tule rakentamaan kanssamme tie kohti tutkintoa!

Hae opiskelemaan

Alkio-opistolla on jatkuva haku ja joustava aloitus! Onko tavoitteenasi yliopisto- tai ammattikorkeakoulupaikka unelmiesi alalla, oman alan löytäminen tai osaamisen täydentäminen? Alkio-opistosta saat eväät tulevaisuuteen.