|
Opiskelijatarinat

Suomen kielen taitoja opiskelupaikan saamiseksi korkeakoulusta

Opettajat auttavat aina – opiskelijan on hyvä opiskella

Opettajat auttavat aina – opiskelijan on hyvä opiskella

Minun nimeni on Ahmad Shah ja olen 30 vuotias. Olen kotoisin Afganistanista ja kotimaassani minulla on kandidaatin tutkinto. Asuttuani muutaman vuoden Suomessa ajattelin, että minun pitää löytää opiskelupaikka, jossa opin nopeasti ja hyvin suomen kieltä. Kysyin kaverilta ja myös etsin netistä opiskelupaikkaa ja löysin Alkio-opiston. Viime vuonna hain opiskelemaan Alkio-opistolle, jossa opiskelin yhden vuoden.

Minun mielestä Alkio-opisto on hyvä paikka maahanmuuttajille, joilla on kotimaassa korkeakoulututkinto ja jotka haluavat jatkaa omaa alan koulutuksen opiskelua Suomessa. Alkio-opistossa voi opiskella suomen kieltä ja samaan aikaan saa opiskella yliopiston avoimia kursseja ja muita opintoja, kuten esimerkiksi ruotsin kieltä, englannin kieltä, matematiikkaa tai kemiaa ja opinnoista voi saada opintopisteitä.

Alkio-opistossa tutustuin mukaviin monikulttuurisiin ihmisiin monesta eri maasta. Opettajat ovat todella ahkeria ja ystävällisiä ja aina auttavat, jotta opiskelijat voivat opiskella hyvin. Minun opiskeluvuosi meni todella nopeasti ja nyt minulla on hyviä muistoja Alkiosta.

Alkio-opisto on sopiva opiskelupaikka: siellä on hyvä kirjasto, hyödyllisiä oppimateriaaleja ja mukavat opettajat. Suosittelen opistoa kaikille maahanmuuttajille, joilla on korkeakoulutus kotimaassa ja jotka haluavat opiskella suomea kieltä. Kun minä valmistuin Alkio-opistosta, minun suomen kielen taito oli riittävä ja sen ansiosta minun oli mahdollista hakea opiskelupaikkaa korkeakoulusta ja osallistua valintakokeeseen. Toivottavasti pääsen unelmieni ammattikorkeakouluun. Jos en saa opiskelupaikkaa ammattikorkeakoulusta, voin opiskella yliopiston avoimia kursseja ja jatkaa minun alan koulutuksen opiskelua.

Maahanmuuttajien korkeakouluun valmentavat opinnot -linjan opiskelija
Ahmad Shah

Maahanmuuttajien korkeakouluun valmentavat opinnot 2021–2022

Maahanmuuttajien korkeakouluun valmentavat opinnot

opinnoissa kehität suomen kielen taitoasi ja voit valita erilaisia kursseja opiston laajasta valikoimasta oman kiinnostuksesi mukaan. Koulutus on ilmainen 18–29-vuotiaille. Myös yli 29-vuotiaat voivat hakea opiskelupaikkaa, mutta heidän täytyy maksaa koulutus itse tai hakea opintoseteliä, joka kattaa opintomaksut. Paras aika aloittaa koulutus on elokuussa, mutta voit hakea opiskelupaikkaa myöhemminkin lukuvuoden aikana.

Hae opiskelemaan!

Alkio-opistolla on jatkuva haku ja joustava aloitus! Onko tavoitteenasi yliopisto- tai ammattikorkeakoulupaikka unelmiesi alalla, oman alan löytäminen tai osaamisen täydentäminen? Alkio-opistosta saat eväät tulevaisuuteen.