|
Opiskelijatarinat
|

Sangen erilainen “välivuosi”

Alkion ilmapiiri ja linjan koko olivat unelmien ympäristö kokeilla itsenäistä vastuunottoa ja elämistä.

Lue lisää opiskelijatarinoita

Päädyin Alkiolle äitini ehdotuksesta. Halusin palavasti muuttaa pois kotoa ja kokeilla siipiäni. Alkio-opisto oli tähän mainio vaihtoehto. Alkion ilmapiiri ja H-linjan koko olivat unelmien ympäristö kokeilla itsenäistä vastuunottoa ja elämistä.

Linjalaisista tuli opiskeluvuoden aikana kuin toinen perheeni, sillä vietimme yhdessä aikaa niin koulussa kuin vapaa-ajallakin. Yhdessä tuli osallistuttua Tähkä-iltoihin, luettua tentteihin ja tehtyä projektitöitä. Vaikka vuosi Alkiolla oli työntäyteinen, ehti samalla luoda uusia ihmissuhteita, joiden toivoo kantavan läpi elämän.

Koen tätä kirjoittaessani Alkion antaneen minulle runsaasti eväitä elämään. Olen tehnyt opintojen eteen paljon töitä ja nähnyt, kuinka työ on tuottanut tulosta. Nyt valmistaudun aloittamaan kulttuuriantropologian ja arkeologian opinnot Oulun yliopistossa.

Välivuodeksi kulunutta opiskeluvuotta ei todellakaan voi sanoa, sillä lomailemaan ei Alkiolle lähdetty.

Omalla tavallaan tavanomaisesta poikkeava kevät koronan myötä jäi myös lähtemättömästi mieleen. Se teki linjastamme varmasti entistä tiiviimmän. Oli myös mielenkiintoista tutustua ja lopulta sopeutua uudenlaiseen rytmiin ja koulunkäyntiin kotoa käsin Meet-alustalla. Jotkut tosin tarvitsivat erillisen aamuherätyksen. Keinot piti vain keksiä.

Historia ja kulttuuritieteet -linjan opiskelija Kaisa
Kaisa Savola

Historia ja kulttuuritieteet 2019–2020

Historia ja kulttuuritieteet tähtäimessä

Maailman muuttaminen vaatii maailman ymmärtämistä. Historia ja kulttuuritieteet -opintolinjan lukuvuoden opinnoilla opit ymmärtämään ja analysoimaan akateemisten tieteiden avulla maailman ja yhteiskunnan muutosta. Samalla laajennat tietämystä historia- ja kulttuuriaineiden sisällöistä ja niihin nykymaailmassa liittyvistä teemoista. Opinnot edistävät tieteellistä ajattelutapasi ja auttavat sinua niin valintakokeissa kuin aikanaan yliopistossa.

Hae opiskelemaan

Alkio-opistolla on jatkuva haku ja joustava aloitus! Onko tavoitteenasi yliopisto- tai ammattikorkeakoulupaikka unelmiesi alalla, oman alan löytäminen tai osaamisen täydentäminen? Alkio-opistosta saat eväät tulevaisuuteen.