|
Opiskelijatarinat
|

Paras mahdollinen fykebi-pohja

Sain todella hyvän pohjan niin fysiikasta, kemiasta kuin biologiastakin.

Lue lisää opiskelijatarinoita

Lukiossa minulle ei ollut lainkaan selvää, mitä haluaisin mahdollisesti tulevaisuudessa opiskella tai tehdä työkseni. Lukion jälkeen lähdin kuitenkin opiskelemaan sosiaalipsykologiaa ja vaikka ala olikin mielenkiintoinen, se ei tuntunut omalta. Niinpä reilun vuoden jälkeen päätinkin vaihtaa suuntaa ja lähteä kohti jotain muuta. Hammaslääketiede kiinnosti, mutta lukiossa ei tullut luettua fykebi-aineita ja matikan osaamisessakin oli paljon puutteita. Niinpä kävin ensin töiden ohessa iltalukiossa pitkän matikan ja vähän fysiikkaa ja kemiaa mitä töiltäni kerkesin, ja hain sitten Alkioon lääketieteeseen suuntaaviin opintoihin.

Alkio-vuoteni aikana olen kyllä oppinut hurjan paljon, ja saanut todella hyvän pohjan niin fysiikasta, kemiasta kuin biologiastakin. Ymmärrän paljon laajemmin fysikaalisia ja kemiallisia ilmiöitä, kuin mitä iltalukiosta jäi käteen. Paljon hyötyä on kuitenkin ollut myös siitä, että matikka oli suunilleen jo hallussa Alkioon tultaessa, sillä vuosi on lyhyt aika ottaa haltuun esimerkiksi fysiikka, jos matikka takkuaa. Alkiossa kuitenkin alkuvuodesta järjestettiin myös matematiikan tunteja, jotka tukivat oppimista fysiikassa ja kemiassa.

Vuoden aikana tuli kahlattua läpi lukion fysiikka, kemia ja biologia. Opetus oli laadukasta ja sitä oli paljon, usempina päivinä noin klo 9-16. En usko, että itsekseni olisin saanut opiskeltua asiat puoliksikaan näin hyvin. Alkiolla asumisessa on myös se hyvä puoli, että aamupala, lounas ja päivällinen saadaan valmiina, jolloin myöskin säästyy ruuanlaittoon ja kaupassa käyntiin normaalisti kuluva aika, joten senkin ajan voi hyödyntää ja käyttää vaikka opiskeluun. Myös ympäröivä luonto on kaunis ja opistolla asuessa mitä todennäköisemmin tulee saaneeksi myös hyviä ystäviä, joiden kanssa jakaa opiskelun paineet, ilot ja surut. Ikävä tulee kyllä yhteisiä iltapalahetkiä asuntolassa!

Vuoden päätteeksi voin sanoa, että Alkiosta sain kyllä varmasti parhaan mahdollisen pohjan fykebi-saralla, jollaista en usko että olisin saavutanut missään muualla. Tästä on hyvä lähteä pääsykokeeseen ja katsoa miten käy!

Anna Pitkänen

Lääketiede 2018–2019

Kohti lääketieteellistä tiedekuntaa

Kiinnostaako lääketiede? Oletko aina haaveillut lääkärin urasta, mutta lääketieteelliseen tuntuu liian vaikealta päästä opiskelemaan? Oletko yrittänyt opiskella itsenäisesti valintakokeisiin, mutta opiskelu ei vaan ole tarpeeksi tehokasta? Pääsisitkö lääkikseen, jos saisit korotettua YO-arvosanojasi? Lääketieteen suuntaavat opinnot on suunnattu juuri sinua varten!

Hae opiskelemaan

Alkio-opistolla on jatkuva haku ja joustava aloitus! Onko tavoitteenasi yliopisto- tai ammattikorkeakoulupaikka unelmiesi alalla, oman alan löytäminen tai osaamisen täydentäminen? Alkio-opistosta saat eväät tulevaisuuteen.