|
Opiskelijatarinat
|

Paikka psykologian opiskelijana avautui Alkio-vuoden jälkeen

Kurssivalikoimassa oli paljon hyviä kursseja, jotka valmensivat psykologian pääsykokeeseen.

Lue lisää opiskelijatarinoita

Valmistautuminen pääsykokeeseen tuntui varmemmalla ja hakuprosessiin sai hyvin tukea linjalaisilta ja opettajalta

Hain heti lukiosta valmistuttuani opiskelemaan psykologiaa vuonna 2021, mutta paikka jäi saamatta. Hakupainealalla oli hurja kilpailu ja pääsykokeeseen valmistautuminen oli todella epävarmaa, koska en tiennyt millaista koitosta varten luin. Näin jälkeenpäin ajateltuna olen todella onnellinen, että en tuona vuonna päässyt opiskelemaan, koska minun välivuodesta tuli aivan ihana.

Kun sain tietää tulevasta välivuodesta, tunsin olevani vähän hukassa – ensimmäistä kertaa minulla ei ollut suunnitelmaa mitä tehdä. Olin kuullut tutuiltani Alkio-opistosta. Psykologian linja, luki netissä, ilmoittaudu nyt! Lähetin hakemuksen ja parin päivän päästä sain tietää pääseväni Alkiolle.

Ensimmäinen viikko opistolla oli kiireinen, mutta ihana. Tekemistä ja ryhmäytymistä oli järjestetty paljon ja pääsin tutustumaan hyvin uusiin linjalaisiini. Muutin opiston asuntolaan lukuvuodeksi ja se oli kiva tapa muuttaa ensimmäistä kertaa omilleen. Löysin sieltä myös minulle nykyään rakkaat ystäväni. Korpilahti oli myös todella viihtyisä paikka asua.  Korpilahdella oli ihania maisemia ja opisto sijaitseekin Päijänteen rannalla. Minulla on jo nyt ikävä lempi lenkkireittiäni. Kauppareissut taittuivat myös kivasti kävellen järven yli menevän sillan kautta.

Suoritin Alkiolla psykologian perusopintoja, yliopiston kieliopintoja sekä tilastomatematiikkaa. Kävin myös muita opiston tarjoamia kursseja. Kurssivalikoimassa oli paljon hyviä kursseja, jotka valmensivat psykologian pääsykokeeseen, jossa tunnetusti vaaditaan englannin sekä matematiikan osaamista. Keväällä järjestetty pääsykoevalmennus oli varsinkin todella loistava ja meidän luokalta yllättävän moni pääsi opiskelemaan psykologiaa! Valmistautuminen kokeeseen tuntui paljon varmemmalle linjalaisten sekä opettajan tukemana. Avoimen yliopiston opinnot pystyn myös hyväksilukemaan tulevissa opinnoissani.

Psykolgian kurssikirjoja

Linjanjohtajan kanssa sain suunniteltua lukujärjestykseni niin, että minulla oli hyvin aikaa lukea myös ylioppilaskirjoituksiin. Välivuoden aikana pyrin hakemaan psykalle sekä todistuksella että pääsykokeella. Meidän noin 30 opiskelijan linjalla tsemppauksen määrä ja yhteishenki oli ihan mieletön, koska jokainen tiesi millaista on hakea psykalle. Kaikki olivat samassa tilanteessa. Onnistuin korottamaan ylioppilastodistustani vuoden aikana niin, että paikka psykologian opiskelijana avautui minulle Alkio-vuoden jälkeen.

Olen varma, että vuosi Alkiolla tuki minun hakua ja on osittain sisäänpääsyn takana. Tukea sai, ystävät tsemppasivat ja viihdyin Alkion uudessa kirjastossa lukiessa hyvin. Ehdin vuoden aikana tutustumaan upeisiin ihmisiin, sain ensimaistiaisia psykologian opinnoista, kiertelin Keski-Suomea ja sain aivan ihania muistoja – ja mikä tärkeintä, käteen jäi paikka Oulun psykalta!

Psykolgian opiskelija Sonja
Sonja Tarvainen

Psykologia 2021–2022

Kohti psykologin ammattia

Haaveiletko psykologin ammatista? Onko psykologia sinua kiinnostava ala? Kaipaatko opintoihin ja pääsykoevalmistautumiseen ohjausta ja vertaistukea?

Alkio-opistolla pääset opiskelemaan psykologian eri osa-alueita, kuten persoonallisuuspsykologiaa, neuropsykologiaa, oikeuspsykologiaa ja kliinistä psykologiaa. Tarjoamme sivuaineena sosiaalipsykologian opintoja sekä lasten ja nuorten psyykkiseen kehitykseen liittyviä opintojaksoja.

Hae nyt opiskelupaikkaa!

Alkio-opistolla on jatkuva haku ja joustava aloitus! Onko tavoitteenasi yliopisto- tai ammattikorkeakoulupaikka unelmiesi alalla, oman alan löytäminen tai osaamisen täydentäminen? Alkio-opistosta saat eväät tulevaisuuteen.