Opintosetelit ja stipendit

Opintoseteliä voivat hakea

  • Työvoimatoimistossa työttömänä työnhakijana olevat
  • Maahanmuuttajataustaiset

Opintoseteli perustuu opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämään valtion avustukseen. Koulutus sisältää Alkio-opiston opintolinjojen sisältämät opinnot ja tehostetun opintojen tukemisen. Opiskelija voi itse valita opintolinjansa ja suorittamansa opinnot. Hakuohjeet alla.

Työttömän opintoseteli

Työttömän opintoseteli kattaa osan Alkio-opiston opintomaksun kustannuksista, joihin sisältyy myös avoimen yliopiston ja/tai avoimen ammattikorkeakoulun opintoja.

Voit hakea opintoseteliä, jos olet TE-toimistossa työttömänä työnhakijana, sinut on hyväksytty opiskelijaksi Alkio-opistoon ja olet maksanut varausmaksun.

Hakuohjeet

Elokuussa alkaviin opintoihin opintosetelihaku on 18.7.–1.8.2022.

Tammikuussa alkaviin opintoihin opintosetelihaku on 28.11.–9.12.2022.

Täytä, tulosta ja allekirjoita opintosetelihakemus ja toimita se ja työvoimatoimiston antama todistus työttömyyden kestosta Alkio-opiston toimistoon viimeistään hakuajan päättymispäivänä klo 12.00 mennessä. Todistukseksi käy myös tuloste, jonka saat omista tiedoistasi TE-toimiston verkkopalveluista. Päätökset opintoseteleistä tehdään viikon kuluessa haun päättymisestä.

Setelin saannin perustana on työttömyysaika ja vapaamuotoisesti kirjoitetut perustelut, miksi sinun pitäisi saada seteli. Päätöksistä ilmoitetaan sinulle sähköpostilla.

Maahanmuuttajan opintoseteli

Maahanmuuttajan opintoseteli kattaa opetuksen, lounaan ja asumisen 2 hengen huoneessa tai linja-auton matkakortin Jyväskylän tai Jämsän seudulta. Opetukseen voi sisältyä avoimen yliopiston ja/tai avoimen ammattikorkeakoulun opintoja.

Voit hakea maahanmuuttajan opintoseteliä, jos sinut on hyväksytty opiskelijaksi ja olet ilmoittanut, että otat opiskelupaikan vastaan.

Hakuohjeet

Elokuussa alkaviin opintoihin opintosetelihaku päättyy 1.8.2022. 

Tammikuussa alkaviin opintoihin opintosetelihaku päättyy 9.12.2022.

Täytä, tulosta ja allekirjoita maahanmuuttajan opintosetelihakemus ja toimita se Alkio-opiston toimistoon viimeistään hakuajan päättymispäivänä klo 12.00 mennessä.

Stipendit

Stipendejä korpilahtelaisille opiskelijoille

Alkio-opisto myöntää vuosittain stipendejä opintokustannusten kattamiseen hakemusten perusteella Korpilahden yhtenäiskoulua käyneille opiskelijoille. Stipendeinä jaettava summa on 3000 euroa.

Stipendi myönnetään opinnoissa menestyneelle korpilahtelaiselle opiskelijalle, jonka jatko-opintomahdollisuuksia halutaan tukea.

Stipendi kattaa opetuksen kuluja ja avoimen yliopiston ja/tai avoimen ammattikorkeakoulun opintoja. Stipendi hyvitetään opintomaksuissa.

Hakumenettely

Voit hakea stipendiä kirjoittamalla vapaamuotoisen hakemuksen. Lisää liitteeksi virkatodistus (josta näkyy perheselvitys) ja koulutodistusten kopiot.

Stipendin haku päättyy koko lukuvuoden opintoihin 1.8. klo 12.00 ja kevätlukukauden opintoihin 9.12. klo 12.00. Lisätietoja opiston toimistosta puh. 050 409 3004 tai toimisto@alkio.fi.

Stipendejä historian ja ilmaisutaidon opiskelijoille

Historian ja ilmaisutaidon opiskelijat voivat hakea Kelan opintotuen lisäksi Kaarina Virolaisen nimikkorahastosta stipendiä, jonka suuruus on lukuvuonna 2021–2022 opiskelijaa kohden 1500 euroa. Stipendi hyvitetään opintomaksuissa. Stipendin voi saada täysimääräisenä, jos opinnot aloittaa elokuun 2021 aikana. Syyskuusta eteenpäin stipendi pienenee suhteessa opiskeluviikkoihin.

Hakumenettely

Stipendiä haetaan Alkio-opiston hakulomakkeella, jonka yhteyteen liitetään vapaamuotoinen stipendihakemus.

Täytä stipendihakemus ja palauta Alkio-opiston toimistoon. Voit tulostaa hakemuslomakkeen, täyttää ja skannata tai ottaa valokuvan hakemuksesta ja lähettää sähköpostin liitteenä osoitteeseen toimisto@alkio.fi. Lisätiedot: vararehtori Kirsi Hintsanen, p. 040 714 3459 tai kirsi.hintsanen@alkio.fi.

Maaseudun Säätiön stipendit

Alkio-opiston opiskelijat voivat hakea stipendiä sähköisellä lomakkeella, joka on asianmukaisesti täytettynä palautettava hakuajan päättyessä. Stipendistä tiedotetaan opiskelijoita syyslukukauden aikana sähköpostilla. Seuraava hakuaika on syksyllä 2022.

OtsikkoMinela Säätiön stipendit

Vuonna 2011 perustetun Minela Säätiön tehtävä on nuorten osallisuuden ja kehittymisen tukeminen. Avustuksia jaetaan nuorten liikunta- ja kulttuuriharrastuksiin sekä luovuutta, osaamista ja osallisuutta tukevaan toimintaan. Avustuksia voivat hakea kerhot, yhdistykset ja seurat. Säätiö voi avustaa myös haastavassa taloudellisessa tilanteessa olevia yksittäisiä nuoria. Säätiö on tukenut mm. Alkio-opiston opiskelijoita ja useita kymmeniä muita avustuskohteita sekä yksittäisiä nuoria ympäri Suomea. Lisää Minela Säätiöstä www.minela.fi.

Alkio-opiston opiskelijat voivat hakea stipendiä lomakkeella, joka on asianmukaisesti täytettynä palautettava liitteineen Alkio-opiston toimistoon. Stipendistä tiedotetaan opiskelijoita kevätlukukauden aikana sähköpostilla. Seuraava hakuaika on keväällä 2023.

Stipendejä opintomenestyksestä

Alkio-opisto jakaa vuosittain opintomenestyksen perusteella stipendejä lukuvuoden päätteeksi opiskelijoille.