Hip hop -linjan opettajat
Hip hop -elementit -opintolinjan opettajina toimivat omien alojensa huippuosaajat.
Linjanjohtaja, räppi/musatuotanto: Niko Vainikainen
Kuopiolaislähtöinen konservatoriolta valmistunut muusikko, räppäri, tuottaja, DJ ja graffititaiteilija, joka tunnetaan artistinimellä Niko Nova. Niko on tapahtumiin ja levyjen julkaisuihin erikoistuneen Funkkaa Taikka Kuole -kollektiivin yksi perustajajäsenistä ja ollut lisäksi perustamassa kuopiolaista Katutaideyhdis Urbaani ry:tä. Työskennellyt myös nuoriso-ohjaajana, ääniteknikkona ja media-alan eri tehtävissä, joiden lisäksi ollut ohjaamassa useita eri työpajoja, niin räpin kuin graffitinkin saralla. Kahden vuosikymmenen ajan keikkaillut artisti on ehtinyt julkaista useita levyjä eri kokoonpanoissa ja saavuttanu mainetta myös beatbox- ja freestyle battle skenessä, joista molemmissa yltänyt SM palkintosijoille asti. Räpin lisäksi muusikon tutkintonsa johdosta Nikolta löytyy osaamista myös laulusta, eri instrumenteista ja musiikin teoriasta.
Breikki: Erika Forsberg
Erika ”Rehtori, Rex-E” Forsberg on breikkari, räppäri, kokenut tanssiopettaja ja esiintyjä Jyväskylästä. Monipuolinen hiphop-artisti ja esiintyvä taiteilija opiskeli arvostetussa Åsa Folkhögskolan katutanssilinjalla Breaking One Style -ryhmässä Ruotsissa 2022-2023 ja on osallistunut breikkijameihin, battleihin ja workshoppeihin Suomessa sekä ulkomailla. ”Reksi” on ohjannut ja opettanut useita vuosia työpajoja ja kursseja eri-ikäisille esiintyvän taiteen aloilla sekä opiskellut liikunta- ja tanssipedagogiaa Jyväskylän yliopistossa. ”Breikissä kiehtoo sen yhteys musiikkiin ja kulttuuriin, ringeissä koen linkittyväni hiphopin juurille. It´s not what you do, it´s how you do it!” Tällä hetkellä hänellä on tavoitteena kehittyä tanssijana ja räppärinä seuraavalle tasolle sekä työskennellä hiphop-kulttuurin parissa.
Kuva: Kai Kuusisto
DJ/Musiikintuotanto: Arttu Rintakumpu
Arttu “R2ISDJ2” Rintakumpu on DJ, MC, musiikintuottaja, tanssija ja taiteilija Jyväskylästä. Arttu on esiintynyt yli puolet elämästään eri lavoilla ja tapahtumissa. DJ-keikkoja Arttu on soittanut vajaat kymmenen vuotta ympäri Suomea ja Eurooppaa. TUFF!:n toiminnassa Arttu on toiminut alusta alkaen ja viimeiset kaksi vuotta yhdistyksen varapuheenjohtajana. Opetustyöstä Artulla on myös laaja kokemus tanssinopettajana, musiikintuotannon ja DJ-työskentelyn saralla.
Toinen vastuuopettaja linjalle haetaan tulevan kevään aikana.
Kuva: Janne Saarikoski
Kuva: Iida Liimatainen
Kuva: Julius Töyrylä
Graffiti/Katutaide: Jukka Silokunnas
Jukka Silokunnas on Jyväskyläläinen kuvataiteilija, joka työskentelee laaja-alaisesti kuva- ja katutaiteen parissa. Hän on valmistunut kuvataiteilijaksi Tampereen ammattikorkeakoulusta vuonna 2011. Ennen taideopintojaan hän kuitenkin aloitti taiteellisen uransa tägeillä, josta siirtyi sitten muiden katutaidemuotojen pariin. Hän on järjestänyt, tuottanut, dokumentoinut ja luonut katutaiteelle tilaa jo lähes kaksikymmentä vuotta. Näiden vuosein aikana hän on mm. työskennellyt kollektiiveissa, järjestänyt tapahtumia, hankkinut maalauskohteita ja toiminut katutaiteen asiantuntijan rooleissa erilaisissa keskustelutilaisuuksissa ja taideryhmissä.
Silokunnas järjesti ensimmäisen suomalaisen muraalitaiteen näyttelyn vuonna 2014 ja avasi samana vuonna Jyväskylään luvallisen graffiti/katutaide alueen moottoritien alikulkuun. Tämä katutaidetunneli on edelleen aktiivisessa käytössä. Silokunnaksen kuvataidetta on esitetty lähes jokaisella mantereella ja hän on ollut mukana merkittävissä kansainvälisissä ja kotimaisissa taidenäyttelyissä. Tällä hetkellä hän maalaa katutaidenimaatioita, kuvaa elokuvia ja yrittää pysyä kärryillä siitä mitä graffiti – ja katutaidekentällä tapahtuu juuri nyt.
Projektituotanto & Yrittäminen: Johanna Hurme
Johanna Hurme on pitkänlinjan kulttuurituottaja ja yrittäjä, joka on TUFF!:n lisäksi toiminut tuottajana tanssikollektiiveille ja projektityöntekijänä Jyväskylän kaupungin nuorisopalveluilla., sekä on kehittänyt yhdessä breikkari Ramona Panulan kanssa Call out Suomi® -tapahtuma-alustaa hip hop -kulttuurin elementteihin liittyen, josta on tullut Suomen suurin kansainvälisiin ja kansallisiin katutanssitapahtumiin erikoistunut taho. Nykyisin hän työskentelee Kulttuurisen Nuorisotyön suunnittelijana Suomen Nuorisoseurojen Nuori Kulttuurilla ja on valtakunnallisen katutanssijärjestön SADE ry:n puheenjohtaja, jonka alla Call out Suomi® tapahtumat toimivat. Vahvasti hip hop -kulttuurin parissa toimiva Johanna soittaa vapaa ajallaan levyjä, treenaa tanssilajeista housea ja breikkiä, sekä on ottanut myös haltuun sketsailua.
Kuva: Saara Sund