|
Opiskelijatarinat
|

Oikeustieteiden opiskelua samasta alasta kiinnostuneiden kanssa

Oma unelma oikis-paikasta vain vahvistui avointen kurssien edetessä.

Lue lisää opiskelijatarinoita

Oma unelma oikis-paikasta vain vahvistui avointen kurssien edetessä

Armeijan jälkeen oli tiedossa välivuosi ja mietin, kuinka käyttäisin tämän ajan parhaiten. Haaveena oli pidempään ollut paikka oikeustieteistä, joten päätin hakea Alkiolle opiskelemaan, sillä tiesin, että sieltä löytyy oikis-linja, jossa pääsisi opiskelemaan muidenkin alasta kiinnostuneiden kanssa. Ja se olikin paras päätös ikinä.

Oma unelma oikis-paikasta vain vahvistui avointen kurssien edetessä. Alkio-opisto tarjosi erinomaiset eväät tulevaisuuteen, sillä vuoden aikana sain suoritettua useamman kymmenen opintopisteen verran oikeustieteiden avoimen opintoja sekä valmistauduttua kevään pääsykokeeseen. Opinnot Alkiolla koostuivat erilaisista oikiksen avoimista kursseista sekä Alkion omista kursseista, joiden ansiosta kehityinkin valtavasti kirjoittamisessa, laajojen lukualueiden hallitsemisessa sekä opiskelun aikatauluttamisessa. Laadukkaan valmennuskurssin sekä motivoivan oikis-porukan tukemana paikka oikeustieteistä sitten avautui.

Ehdottomasti paras asia Alkiossa on ikimuistoiset ystävät, joiden kanssa on kyllä Alkio-vuoden jälkeenkin tullut tavattua ja varmasti tullaan vielä tapaamaan useampaan kertaan. Suosittelen vahvasti Alkiota kaikille välivuotta viettäville, opiskelupaikastaan epävarmoille sekä niille, jotka haluavat vahvistaa osaamistaan esim. pääsykokeita varten.

Päivät Alkiolla alkoivat lyhyellä ajomatkalla Muuramesta Korpilahdelle. Päivällä opistolla oli yleensä linjanjohtajamme pitämiä oppitunteja, joilla vahvistettiin osaamistamme liittyen meneillä oleviin avoimien kurssien opintoihin. Ruokatauolla oikis-porukan kesken keskusteltiin mitä omituisimmista, hauskimmista, mutta ”välillä” myös filosofisistakin kysymyksistä. Nämä keskustelut ovat jääneet ikuisesti kyllä mieleen. Ruokatauon jälkeen usein päivä jatkui omatoimisella lukemisella. Opiskeluarkeen kuuluivat myös välillä professorien pitämät avointen opintojen luennot. Keskiviikkoiltaisin vietettiin legendaarista Tähkäiltaa, mistä ei sit sen enempää.

Alkio-opiston Oikeustieteet-linjan opiskelija Joona
Joona Lakka

Oikeustieteet 2021–2022

Kohti oikeustieteellistä

Haaveiletko oikeustieteiden opiskelemisesta? Kaipaatko valmennusta, henkilökohtaista ja vertaistukea valintakokeisiin? Vai haluaisitko kenties kokeilla, ovatko oikeustieteet sinun juttusi? Oikeustieteelliseen on tunnetusti haastavaa päästä ja me Alkio-opistolla haluamme auttaa sinua saavuttamaan tavoitteesi!

Hae opiskelemaan

Alkio-opistolla on jatkuva haku ja joustava aloitus! Onko tavoitteenasi yliopisto- tai ammattikorkeakoulupaikka unelmiesi alalla, oman alan löytäminen tai osaamisen täydentäminen? Alkio-opistosta saat eväät tulevaisuuteen.