|
Opiskelijatarinat
|

Mahdollisuus tutustua yhteiskuntatieteiden eri oppiaineisiin

Lue lisää opiskelijatarinoita

Päädyin Alkio-opistolle lukion jälkeen, kun korkeakoulun ovet eivät vielä auenneet. Opinnot aloitin Yhteiskunta- ja valtiotieteet (YV) linjalla syksyllä 2020. Alunperin olin aikeissa suorittaa vain yhteiskuntatieteiden ja filosofian perusopinnot Jyväskylän yliopistoon, mutta loppujen lopuksi suoritin myös sosiaalitieteiden perusopinnot Turun yliopistoon. Lisäksi tein pakolliset kieli- ja viestintäopinnot alta pois. Opinnot mahdollistivat korkeakouluun hakemisen avoimen väylän kautta.

Yksi YV-linjan hyvistä puolista on se, että yhteiskuntatieteiden sisällä pääsee tutustumaan vielä sen eri oppiaineisiin. Itsekään en aluksi tiennyt että alan sisälläkin oppiaineet eroavat toisistaan, joten tutustumalla niihin varmistaa omat mielenkiinnonkohteet. Vaikka opinnot YV-linjalla ovat sitä, mitä tulevaisuudessakin haluan opiskella, hetkittäin ne tuntuivat kieltämättä raskailta. Yksin ei kuitenkaan tarvinnut jäädä, sillä opettajat ja muu henkilökunta on erittäin sitoutunutta ja auttaa kaikessa mahdollisessa.

Suurin hyöty, joka opistovuodesta jäi käteen, on ehkä tieteellisen tekstin kirjoittaminen ja lukeminen sekä yleisesti akateemiseen maailmaan ja sen käytäntöihin tutustuminen. Ne auttoivat niin tenteissä kuin pääsykokeessakin. Loppujen lopuksi paikka korkeakouluun aukeni useammastakin suunnasta: Jyväskylään pääsykokeella ja Turkuun avoimen väylällä.

Syksyllä aloitan sosiaalitieteiden opinnot Turun yliopistossa. Turku on kaukana kotipaikkakunnastani, mutta onneksi samalle paikkakunnalle suuntaa myös hyviä kavereitani Alkio-opistolta. Suosittelisin Alkio-opistoa erityisesti sen tarjoaman opetuksen ja tuen takia, mutta myös siksi, että opistovuosi on ainutlaatuinen kokemus. Alkiolta löytää varmasti oman tyylisiä kavereita ja arkea kehystävät Korpilahden kauniit maisemat ja ravintola Santerin maistuvat ruuat. Ja ai niin, mainitsinko jo asuntolaelämän!

Yhteiskunta ja valtiotieteen linjan opiskelija Hedvig
Hedvig Hautala

Yhteiskunta- ja valtiotieteet 2020-2021

Tavoitteena yhteiskunta- tai valtiotieteiden opiskelu?

Onko unelmanasi päästä opiskelemaan sosiaalitieteitä, yhteiskuntatieteitä, sosiaalityötä, politiikan tutkimusta, kansainvälistä politiikkaa, valtio-oppia tai poliittista historiaa? Kaipaatko vertaistukea, valmennusta ja henkilökohtaista tukea valintakokeisiin? Vai haluaisitko kenties kokeilla, ovatko yhteiskunta- tai valtiotieteet sinun juttusi? Yliopistoon voi olla haastavaa päästä ja me Alkio-opistolla haluamme auttaa sinua saavuttamaan tavoitteesi!

Hae opiskelemaan

Alkio-opistolla on jatkuva haku ja joustava aloitus! Onko tavoitteenasi yliopisto- tai ammattikorkeakoulupaikka unelmiesi alalla, oman alan löytäminen tai osaamisen täydentäminen? Alkio-opistosta saat eväät tulevaisuuteen.