|
Opiskelijablogi
|

Oltermannin terveiset 2023

Alkio-opisto on muutakin kuin vain opiskelupaikkaan tähtäävä koulu!

Oppiminen on muutakin kuin loputonta pänttäämistä!

Jokaisella Alkio-opistolle saapuvalla on yksi tavoite ylitse muiden: koulupaikan saanti. Niin oli minullakin astuessani opiston ovista sisään elokuun alussa. Lähdin ammattikoulupohjalta hakemaan yleislääketieteelliseen marraskuussa 2021, ja jäin muutaman kymmenen koepisteen päähän paikasta. Verrattuani vaihtoehtojani seuraavalle vuodelle totesin, että minulla on parhaat mahdollisuudet päästä sisään, jos voin opiskella opettajan avustuksella täysiaikaisesti seuraavan vuoden. Lähtö kotipaikkakunnalta jännitti, mutta olin motivoitunut aloittamaan uuden luvun elämässäni.

Alkio-opisto on kuitenkin paljon muutakin kuin vain opiskelupaikkaan tähtäävä koulu. Alkio-opistolta löysin samalle alalle hakevia opiskelutovereita, joihin voi tukeutua opintojen tuntuessa hankalalta. Ilmapiiri on kannustava, ja kaikki yrittävät auttaa toisiaan tarpeen tullen. Opettajat ovat olleet asiantuntevia, avuliaita ja helposti lähestyttäviä. Opistolta oli helppo löytää samanhenkisiä kavereita, joiden kanssa jakaa huolet ja murheet, mutta myös ilot ja naurut sekä onnistumisen hetket. Korpilahdesta tuli minulle hyvin nopeasti toinen koti, josta lähtö tuntuu aina haikealta, ja jonne paluuta odottaa innolla lomien ja kotona käyntien jälkeen.

Lähdin opistolle pelkkä opiskelupaikka tavoitelistalla. Kaikki muu sai puolestani odottaa siihen, kun olen viimein päässyt lääkikseen, ja tähtäsin putkinäköisesti pelkkään valintakokeessa onnistumiseen. Opistolla olen kuitenkin oppinut enemmän itsestäni, elämästä sekä yhteisöllisyydestä ja ystävyydestä. Eikä siinä vielä kaikki; osaan nyt enemmän kaikista tähän asti käsitellyistä aiheista biologiassa, fysiikassa ja kemiassa, kuin ennen kevään valintakoetta! Oppiminen on niin paljon muutakin kuin loputonta pänttäämistä. Se vaatii rutiineja ja pitkäjänteistä työtä sekä itsensä haastamista, mutta myös sopivan määrän rentoutumista, muita virikkeitä ja oikeita ihmisiä ympärille. Alkio-opistolta olen löytänyt nämä kaikki, ja uskon vahvasti sinunkin löytävän.

Tervetuloa Alkiolle!

Alkio-opiston lukuvuoden 2022–2023 Oltermanni
Katri Juusola

Lääketiede-opintolinja,
lukuvuoden 2022–2023 opiskelijakunnan hallituksen
puheenjohtaja eli Oltermanni