|
Opiskelijablogi
|

Lääketieteen opinnot Alkiolla

Muut opiskelijat tuovat hurjasti lisämotivaatiota sekä intoa opiskeluun.

Lääketiede

Miksi valitsin Alkion matkallani lääkikseen?

1. Talous

Alkiolla asuessani ja opiskellessani olen oikeutettu Kelan tukiin, joten esimerkiksi minun kohdallani minulle jää kuussa maksettavaksi n. 320 euroa. Täytyy kuitenkin huomioida, että asun opistolla yhden hengen huoneessa, joten se maksaa kuukaudessa minulle “ylimääräiset” 90e. Kokonaisuudessaan Alkio on minusta edullinen vaihtoehto, verrattuna muihin vaihtoehtoihin lääkikseen hakiessa. Kuukausittain tuleva lasku nimittäin sisältää: opetuksen, opetusmateriaalin, ruuan (aamupala, lounas ja päivällinen) sekä asumisen. Tämän muistaessaan laskun summa ei yhtäkkiä tunnukaan kovin suurelta.

Opiskelua monisteiden parissa

Opiskelua muutaman monisteen parissa 🙂

2. Opistosta saatava tuki

Tuella tarkoitan tässä yhteydessä opistokavereilta saatavaa vertaistukea sekä opettajilta saatavaa tukea opiskeluun. Meidän linjallamme on noin 30 opiskelijaa, joista jokaisella meistä on sama tavoite: paikka lääkiksessä. Muut opiskelijat tuovat hurjasti lisämotivaatiota sekä intoa opiskeluun. Fysiikan laskut tuntuu hauskemmilta, kun niitä ei tarvitse yksin omassa huoneessa nysvätä, vaan niitä voi pohtia yhdessä kavereiden kanssa. Opettajat päivystävät pari kertaa viikossa opistolla iltaan asti, ja he ovat silloin vapaassa käytössä. Iltapäivystykset ovat oiva mahdollisuus kysellä opettajilta apua vaikeisiin aiheisiin.

Korpilahden maisema

Korpilahden maisemia

3. Uudet kokemukset

Olen kotoisin Pohjois-Pohjanmaalta melko pienestä kaupungista. Vaikka Korpilahti ei paikkana olekaan kovinkaan suuri, saa opisto minut silti viihtymään täällä. Muuttaessani tänne elokuussa en tiennyt ainoatakaan tulevaa linjalaista tai opiskelijaa etukäteen. Nopeasti kuitenkin uusiin ihmisiin tutustui ja sai luotua kaverisuhteita. Asun myös ensi kertaa poissa “kotikotoani”, joten myös tämän tyylinen asuminen ja eläminen oli minulle uutta. Kaikki on kuitenkin sujunut hyvin!

Biljardin pelaamisen riemua Alkio-opistolla :)

 Biljardin pelaamisen riemua 🙂

4. Sijainti

Opisto sijaitsee Päijänteen rannalle, joten maisemat ovat todella kauniit! Myös busseja Jyväskylään menee sujuvasti, eikä kulkeminen ole ainakaan minulle tuottanut ongelmia. Onnibussitkin pysähtyy Korpilahden pysäkille, ja niillä pääsee kätevästi matkustamaan myös Tampereen ja Turun suuntaan.

Keski-Suomen kauneus

Keski-Suomen kauneus <33

Nämä olivat minulle tärkeimmät ja oleellisimmat tekijät, kun päätin valita Alkio-opiston. Kohta on jo kolme kuukautta kulunut opiston arkea, eikä päätös ole ainakaan vielä kaduttanut!

Alkio-opiston Lääketiede-linjan opiskelija Emma
Emma Ranz

Lääketiede 2022–2023