|
Opiskelijablogi
|

Kohti kesää ja pääsykokeita

Alkio-opisto on toiminut juuri niin kuin ajattelinkin hyvänä ja pehmeänä laskeutumisena takaisin opiskeluelämään.

Kouluvuosi on sujunut toistaiseksi hyvin, vaikka näin keväällä muistuukin mieleen, miksi lapsena aina odotettiin innolla kesäloman alkua. Alku lukuvuosi alkoi sopivan kevyesti, eikä kouluhommien osalta ollut suurempia kiireitä, mutta loppulukuvuoden kiireisyys häämöttää ja hommat tuntuvat hieman kasaantuvan. Osittain tämä on seurausta keväällä odottavista aikatauluista osittain itse aiheutettua. Nykyisten aikataulussa olevien esseiden ja muiden koulutöiden lisäksi on kaksi rästiesseetä syksyisiltä kasvatustieteenkursseilta. Jälkiviisaana voin neuvoa tulevia kasvatustieteen opiskelijoita hoitamaan esseet alta pois syksyllä, kun aikataulu on hieman keveämpi. Toki itseänikin tästä varoitettiin, mutta en ottanut kuuleviin korviin.

Revontulet_Iiro Moisio

Kiireestä huolimatta kevät on kuitenkin tuonut mukanaan myös selkeyttä elämään. Toisaalta täydempi aikataulu on rytmittänyt elämää ja opiskelua paremmin. Tekemistä on helpompi jatkaa eteenpäin, mikäli ei ehdi täysin pysähtymään. Lisäksi jatko-opiskelusuunnitelmat ovat jokseenkin selkeytyneet. Vielä hieman epäselvänä olevat hakutoiveiden järjestykset selkenivät viimeistään siinä vaiheessa, kun vanhat Alkio-opistolaiset kävivät esittelemässä kieliopintoja Tampereen yliopistolta.

Edessä häämöttävä alkukesän pääsykoerupeama jännittää, ehkä jopa hieman ahdistaa, mutta koen kuitenkin saaneeni Alkio-opistolta kokeissa tarvittaviin asioihin opetusta. Osa tästä opetuksesta tuntuu jopa jääneen päähänkin, mikä lienee positiivista. Suhtaudun luottavaisesti siihen, että onnistun pääsykokeissa riittävän hyvin ja saan opiskelupaikan. Tästä huolimatta jännittää, mutta sopivasti.

Kaiken kaikkiaan tuntuu siltä, että Alkio-opisto on toiminut juuri niin kuin ajattelinkin hyvänä ja pehmeänä laskeutumisena takaisin opiskeluelämään. Alku oli melko keveää ja hommien lisääntyessä pikkuhiljaa on opiskelurutiinit muodostuneet ikään kuin itsestään. Vähemmälle käytölle jääneet aivonystyrät ja runosuoni ovat verestyneet pikkuhiljaa takaisin käyttökuntoon. Tästä on varmasti hyötyä jatkossa, mihin ikinä tästä sitten päädytäänkin. Mikäli jotenkin nyt kävisi niin, etten pääsisi jatkamaan opiskeluita yliopistoon, on mielestäni opiskeluiden jatkaminen Alkio-opistolla myös hyvä vaihtoehto. Aineopintojen suoritusmahdollisuuksiin minun pitää vielä perehtyä, mutta olen kokenut saavani täällä vastaukset minua askarruttaviin kysymyksiin kysymällä ja hyvä niin.

Englannin kieli ja viestintä -linjan opiskelija Iiro
Iiro Moisio

Englannin kieli ja viestintä 2022–2023