|
Opiskelijatarinat

Kielten kautta kouluun

Pääsykokeet menivät hyvin ja niiden kautta molemmat pääsimme useampaankin korkeakouluun.

Kielten kautta kouluun

Tulimme alunperin molemmat Alkio-opistolle samanlaisen elämäntilanteen johdosta, sillä molemmilla oli useampi välivuosi vyön alla lukion jälkeen, jotka oli vietetty työn parissa tai muuten itseään kehittämällä. Itse löysin Alkio-opiston hakemalla kansanopistoa, joka tarjoaisi juuri niitä opintoja, joita tiesin haluavani. Katille taas saapui postin kautta esite, joka herätti hänen mielenkiintonsa.

Tapasimme toisemme sattuman kautta saman opintolinjan kautta, sillä meitä molempia kiinnostaa suuresti englannin kieli ja opettajankoulutus. Päädyimme siis luonnollisesti Englannin kieli ja kansainvälisyys -opintolinjalle Alkiolla. Linjalla suoritetaan Jyväskylän yliopiston avoimen yliopiston englannin kielen perusopintoja, jotka omasta mielestäni valmistivat meidät kohtaamaan varsinkin Jyväskylän yliopiston kevään pääsykokeen paremmin eväin.

Kati: Sain Alkio-vuodelta vahvistusta siihen, että kyseinen ala on juuri sitä, mitä haluan tulevaisuudessa opiskella. Tämän lisäksi sain tärkeää tukea, tietoa ja kannustusta loistavilta asiantuntevilta opettajilta. Monipuolisten kurssien avulla kehitin omia akateemisia taitoja, joita tulen tarvitsemaan edessä häämöttävissä opinnoissa.

Alex: Kuten Kati mainitsikin, vuosi on tuonut tullessaan suuresti tietoa ja taitoa sekä antanut oivan maistiaisen siitä, mitä tulevat opinnot voivatkaan sisältää. Halu ja motivaatio toteuttaa omia haaveitani ovatkin vain vankistuneet lukuvuoden aikana.

Asuntolassa asuminen on erinomainen ponnahduslauta itsenäistymiseen ja vanhempien helmoista irtautumiseen. Korpilahti on luonnon siimeksessä, Päijänteen rannalla ja se tarjoaa rauhallisen oppimisympäristön ja hyvän sosiaalisen verkoston opiston sisällä. Erikseen täytyy vielä mainita erinomainen ryhmähenki opiskelijoiden ja henkilökunnan välillä. Henkilökunta on aina valmis auttamaan ja heidän työnkuvastaan heijastuukin aina “opiskelija ensin” -ideologia. Alkio-opisto on oppilaitos juuri sinulle, joka vielä etsit itseäsi ja tulevaisuuden polkuasi. Täällä olet vapaa kastamaan varpaitasi eri oppiaineiden parissa ja sitä kautta etsimään omaa kutsumustasi. Kaiken lisäksi matkalta saattaa tarttua mukaan elinikäisiä ystäviä.

Pääsykokeet menivät hyvin ja niiden kautta molemmat pääsimme useampaankin korkeakouluun. Meidät molemmat hyväksyttiin myös Tampereen yliopistoon avoimen väylän kautta ja päädyimme valitsemaan sen kohteen. Innolla odotetaan tulevia opintoja Tampereella 🙂

Englannin kielen ja viestinnän opiskeljat Alex ja Kati

Kati ja Alex, Englannin kieli ja viestintä 2020–2021

Kohti kielten ja viestinnän asiantuntijuutta!

Onko unelmanasi päästä opiskelemaan englannin kieltä yliopistoon? Kaipaatko vertaistukea, valmennusta ja henkilökohtaista tukea valintakokeisiin? Vai haluaisitko kenties kokeilla, onko viestintä ja journalistiikka sinun juttusi? Tie yliopistoon ja kohti unelmien alaa ei välttämättä ole suoraviivainen ja matkan varrelle voi osua haasteitakin. Me Alkio-opistolla haluamme auttaa sinua saavuttamaan tavoitteesi!

Hae opiskelemaan

Alkio-opistolla on jatkuva haku ja joustava aloitus! Onko tavoitteenasi yliopisto- tai ammattikorkeakoulupaikka unelmiesi alalla, oman alan löytäminen tai osaamisen täydentäminen? Alkio-opistosta saat eväät tulevaisuuteen.