|
Opiskelijatarinat
|

Kasvun kautta kuuluksi

Pystyin tutustumaan lähemmin useiden yliopistojen tarjontaan.

Lue lisää opiskelijatarinoita

Olipa kerran tyttö, joka unelmoi varhaiskasvatuksesta; sen mahdollisuuksista, uhkakuvista sekä siitä, miten hän itse toimisi kyseisessä tehtävässä. Unelmat pysyivät salattuina, sanattomina, vuodesta toiseen. Vuonna 2020, koronan keskellä, hän sai ilmoituksen, ettei päässyt taaskaan sisälle yliopistoon. Voimattomuus ja tietämättömyys valtasivat hänet. Minne nyt hänen tulisi mennä? Kamppailetko sinäkin näiden kysymysten kanssa?

Päätin itse tarttua tuumasta toimeen ja kokeilla avoimen yliopiston kautta opintojen aloittamista. Heti ensimmäisen oppimistehtävän edessä koin olevani kykenemätön ja riittämätön suorittamaan tehtävänantoa yksin. Koin tarvitsevani ympärilleni opiskelijoiden yhteisön, joka voisi tukea kasvuani. Opettajia, jotka kertoisivat kriittistä palautetta ja auttaisivat löytämään omia vahvuuksiani. Kirjastohoitajaa, joka pystyisi auttamaan tenttikirjojen tilaamisessa. Ruokalan työntekijöitä, jotka huolehtisivat monipuolisen ravinnon saamisesta. Niinpä päädyin hakemaan Alkio-opistolle.

Arki Alkio-opistolla täyttyi nopeasti oppimistehtävistä ja lukuisista muista mahdollisuuksista. Heti tultuani Alkiolle syksyllä 2020 aloin suorittaa kasvatustieteiden perusopintoja Jyväskylän yliopistoon ja ottamaan ensiaskeleita kohti yliopisto-opintoja. Sen lisäksi innostuin suorittamaan sosiaalipsykologian perusopinnot Itä-Suomen yliopistossa. Tämä ei olisi edes ollut mahdollista, jos olisin päässyt alun perin sisälle yliopistoon. Nyt pystyin tutustumaan lähemmin useiden yliopistojen tarjontaan. Päädyin myös opiskelijakunnan hallituksen sihteeriksi sekä sain Alkio-opiston kautta työpaikan, jonne pääsin tekemään sijaisuuksia jopa opintojeni jälkeen! Kevätlukukauden aikana myös VAKAVA-kokeeseen sekä soveltuvuuskokeisiin valmistauduttiin omilla kursseilla. Lisäksi suoritin keväällä tarvittavat aineopinnot varhaiskasvatustieteiden avointa väylää varten.

Alkio-vuoden aikana en ainoastaan kasvattanut tietouttani liittyen toiveammattiini vaan opin samalla erilaisia vuorovaikutus- ja johtamistaitoja. Tajusin pystyväni toimimaan itsevarmemmin sosiaalisissa tilanteissa ja luottamaan, että kaikkien tehdessä oman osansa parhaalla mahdollisella tavalla myös lopputulos on mahdollisimman hyvä. Opin katsomaan arkeani tutkivalla, kyseenalaistavalla otteella. Alkio-opisto antaa paljon enemmän kuin esitteen avulla voi päätellä. Antamalla sille mahdollisuus annat samalla itsellesi mahdollisuuden kehittyä ihmisenä. Alkio-opisto pystyi tarjoamaan koronankin keskellä suurimman osan opetuksesta lähiopetuksena, mikä oli kullan arvoista.

Pääsin Jyväskylän yliopistoon opiskelemaan varhaiskasvatusta.

Kasvatustieteiden opiskelija Karoliiina
Karoliina Mäkipelto

Opetusala 2020–2021

Kohti opettajan koulutusta

Haaveiletko luokanopettajan, erityisopettajan, varhaiskasvatuksen opettajan, ammatillisen opettajan tai kouluttajan ammatista? Opettajan työ on arvostettua ja yhteiskunnallisesti merkityksellistä. Työssä olet roolimalli lapsille ja nuorille ja ohjaat heitä kohti aikuisuutta. Toimit jatkuvassa vuorovaikutuksessa erilaisten ihmisten parhaaksi. Yliopistoon voi olla haastavaa päästä, ja me Alkio-opistolla haluamme auttaa sinua saavuttamaan tavoitteesi!

Hae opiskelemaan

Alkio-opistolla on jatkuva haku ja joustava aloitus! Onko tavoitteenasi yliopisto- tai ammattikorkeakoulupaikka unelmiesi alalla, oman alan löytäminen tai osaamisen täydentäminen? Alkio-opistosta saat eväät tulevaisuuteen.