|
Opiskelijatarinat
|

Jalkaa oven väliin

Opinnot antoivat makua yliopisto-opinnoista ja ne syvensivät tietämystäni jo tutuista asioista.

Lue lisää opiskelijatarinoita

Opinnot antoivat makua yliopisto-opinnoista

Pääsin ylioppilaaksi vuoden 2018 keväällä, mutta en ollut vielä täysin varma, mitä haluaisin seuraavaksi opiskella. Lukioaikana historia oli alkanut kiinnostamaan enemmän, mutta osittain epäonnistuneiden kirjoitusten myötä en mielestäni ollut täysin valmis vielä hakemaan yliopistoon. Intin ja muutaman töissä vietetyn välivuoden jälkeen tuntui siltä, että oli korkea aika saada jatko-opinnot vihdoin käyntiin. En päässyt sisään hakiessani ensi kertaa yliopistoon vuoden 2021 keväällä. Nyt tiesin kuitenkin haluavani opiskella historiaa ja näin ollen päädyin Alkiolle. Enkä katunut tuota päätöstä hetkeäkään.

Opiskelin sekä historian että poliittisen historian perusopintoja. Entuudestaan tutuista aiheista karttui paljon uutta tietoa uusien näkökulmien ja osaamisen myötä ja täysin uusiakin aiheita tuli opittua; tarjolla oli kaikkea mielenkiintoista! Suoriuduin molemmissa aineissa omasta mielestäni hyvin heti alusta alkaen, mutta ajan mittaan huomasin myös kehittyneeni. Verratessa opiston alkuaikojen esseitä ja töitä myöhempiin oli ero huomattava.

Opinnot antoivat makua yliopisto-opinnoista ja ne syvensivät tietämystäni jo tutuista asioista. Vaikka tämän opiskelijatarinan kirjoitushetkellä odottelen yhä varasijoilla opiskelupaikkaa, voin sanoa, että opistovuodesta oli hyötyä kaikin puolin. Tämä näkyi myös valintakokeissa, joissa pärjäsin edellisvuotta paremmin. Toinen mahdollinen opistovuosi aineopintojen parissa ei myöskään oli mielestäni yhtään hullumpi ajatus!

Arki opistolla oli mukavaa, eikä soluasuminen ollut yhtään hassumpaa. Omassa asuntolassani oli huippuporukkaa ja viikot vierivät nopeasti. Päivät olivat usein pitkiä (usein myös oman laiskuuden seurauksena), mutta levolle löytyi myös aikaa. Itse Korpilahti ei paikkana ole kovin iso, mutta sieltä löytyi kaikki tarvittava ja alue oli mukavan rauhallinen. Muurame ja Jyväskylä löytyvät läheltä, jos tulee tarvetta päästä ison maailman meininkeihin.

Suosittelen Alkiota kaikille niille, jotka haluavat saada opintojaan eteenpäin tai löytää jotain itseään kiinnostavaa. Opisto tarjoaa monia eri vaihtoehtoja niille, jotka haluavat kehittää itseään opiskelijana. Myös henkilökunta on täynnä mukavia ja osaavia ihmisiä, jotka tekevät kaikkensa auttaakseen opiskelijoita.

Alkio-opiston Historia ja kulttuuritieteet -opintolinjan opiskellija Juuso
Juuso Aulasmaa

Historia ja kulttuuritieteet 2021–2022

Historia ja kulttuuritieteet tähtäimessä

Maailman muuttaminen vaatii maailman ymmärtämistä. Historia ja kulttuuritieteet -opintolinjan lukuvuoden opinnoilla opit ymmärtämään ja analysoimaan akateemisten tieteiden avulla maailman ja yhteiskunnan muutosta. Samalla laajennat tietämystä historia- ja kulttuuriaineiden sisällöistä ja niihin nykymaailmassa liittyvistä teemoista. Opinnot edistävät tieteellistä ajattelutapasi ja auttavat sinua niin valintakokeissa kuin aikanaan yliopistossa.

Hae opiskelemaan

Alkio-opistolla on jatkuva haku ja joustava aloitus! Onko tavoitteenasi yliopisto- tai ammattikorkeakoulupaikka unelmiesi alalla, oman alan löytäminen tai osaamisen täydentäminen? Alkio-opistosta saat eväät tulevaisuuteen.